Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Have I killed my laptop?

18 Oct 2012   #1
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 
Have I killed my laptop?

Hum well I think I just killed my lappy I cleaned it all up even tried a a better i5 in in but power on and the opto clunks clunks and the fan runs slow for a bit then races up to fast then stops altogether.
So thinking it might be just the new core being a dud stuck the original one back in - same result so don't know where to start even looking?

There is no screen at all and I have checked and rechecked now several times carefully following the dissemble info

Any ideas anyone?


My System SpecsSystem Spec
.
18 Oct 2012   #2
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Have you tried resetting the BIOS? Anytime you change a processor you need to reinitialize the 'CMOS' checksum.

Laptops present a special challenge in that they do not offer a CLRTC jumper.
But you can try:
  • PC off
  • Remove battery and power supply
  • Remove 3v battery on the motherboard
  • Press and hold power button for 20 seconds or so
  • Replace all and boot
See if that changes anything
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2012   #3
DeaconFrost

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Generally, it's not advisable to swap processors in a laptop, unless it was designed for that sort of thing. While you are in checking on the 3V battery, make sure there's no damage to the socket or any debris, thermal paste, etc in or around the socket.
My System SpecsSystem Spec
.

18 Oct 2012   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok will check for forgotten leads then move on from there. The battery os soldered in and I am pretty sure the CPU socket was clear but I will check I have the original CPU back in although I think the board supports then other one if I can get it going again might just leave it out.

It was just the beckoning of a better turbo speed that prompted me really as the 430M was only 0.26 behind in GHz to start with.
My System SpecsSystem Spec
18 Oct 2012   #5
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok machine running again I dissembled it right back to checking the pins on the core - none bent or damaged no debris so redone the thermal slipped a different stick of RAM in it left out the opto drive and put it all back together again making absolutely sure of the connections - well up to where I could switch it on and low and behold it fired up as usual.

I put back all the old RAM - I have 8GB in it - I know another overkill person - fired up again and back to it's old self. Now I am going to wait until I can afford one of those 3rd gen Intel machines before I try going faster again. Thats going to take a while "Big Bad Betty" is taking shape so is demanding most of my time now LOL!!

Now I didn't think about the change in BIOS TV as well I had no screen to do it anyway - but point taken thank you.

Plus thanks to all for the help you are indeed a great bunch of fellows to work with as always

Meant to add if nothing else I have knocked off nearly 10C form the running temp so alls well down under
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Have I killed my laptop?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
hard drive replacement killed the laptop?
alright, I'm posting on behalf of a friend(doing chat on facebook..), who is trying to replace the harddrive on a windows 7 laptop. now.. installation of the new drive did not go to plan, so he tried to put the old one in, and the computer apparently took this as cause to commit seppeku if you...
General Discussion
Have I killed my laptop?
Hum I think I might have posted in the wrong spot so..... I think I just killed my lappy I cleaned it all up even tried a a better i5 in in but power on and the opto clunks clunks and the fan runs slow for a bit then races up to fast then stops altogether. So thinking it might be just the...
BSOD Help and Support
7 killed my net
Hey guys, just installed 7 and im loving it, But its killes my net speed, Was getting average of 22mbs now i get about 6mbs. It fluctuates wildly. Torrents are slow as hell. Ive tried turning firewall off. Tried router firmware, Drivers, All the fixes i could find n here, Tried a different...
Network & Sharing
GPU killed my PSU?
:( I’ve been putting together a new PC lately and went for the GTX 480 GPU. The PSU I was using was only around 380w and needed replacing but with money being low right now I could only afford this PSU; http://www.maplin.co.uk/680w-g7-power-extreme-atx-psu-345571 It doesn’t come with the 8...
Graphic Cards
have i killed my HDD?
its quite an old 80gb seagate ide hard drive that i only use for backing stuff up that i dont know if i'll ever use again, its an internal drive but i dont keep it inside my pc instaed i use a usb cable and power cable, the other day i wasnt taking much notice of what i was doing and tried plugging...
Hardware & Devices
Avira just killed everything!
Did an update on my Avira Antivirus and it killed everything. None of my software works and even the OS is stuffed. Any ideas on how to fix this before I re-install the whole lot?
System Security


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App