Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Unknown Hardware problem. Desktop won't POST properly.

28 Nov 2012   #1
Tegewaldt

Windows Home Premium 64bit
 
 
Unknown Hardware problem. Desktop won't POST properly.

Hello once again Sevenforums.

For the last few days, i have had a rather frustrating problem with my system. It doesnt want to POST.
Let me explain this; Turning the computer on is a mystery. The initial startup seems pretty standard, except that there is no beep, Fans run at 100%speed for a few seconds, and nothing appears on the screen. If i then turn it off via the ON/OFF button, and start the system anew, it will first turn on for a second, then go off again. Waiting 4-5 seconds, the System "magically" starts itself up, with the same symptoms as mentined before.

This all has happened after a recent LAN party, where a power shortage apparently may have been the sinner. Just mentioning, i am writing this using that system, as it can still BOOT using a few primitive measures. Removing the source of power to the computer ( by first removing the power cable, and then turning off the outlet before re-inserting it ) and consecutively turning it on, it will 50% of the time POST and start up as usual.

One thing to note also, is that recently, every time i have / have been opted to save a file on my local hard drive, the system has made a loud BEEPing noise similar to the one coming at the strtup.

Your Regards: Tegewaldt


My System SpecsSystem Spec
.
28 Nov 2012   #2
bulletng

Windows 7 Pro x64
 
 

Sounds like you have a hardware issue. I've had RAM cause an issue that sounds just like that. You won't hear beep codes everytime there is a problem. Considering you said that you had a power outage not too long ago then I would suggest looking into your hardware.

If you have multiple sticks try swapping them out. Same thing with your GPU and hope your PSU didn't burn up.
My System SpecsSystem Spec
01 Dec 2012   #3
Tegewaldt

Windows Home Premium 64bit
 
 

I tried removing the ram sticks and tesing the system without, with 1 and with the other.
No changes to the startup behaviour.

Just today, i also had another problem. The image on my screen went black, and the screen reacted, as were it not connected to anything. i have double checked my cable, and its working fine.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Unknown Hardware problem. Desktop won't POST properly.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
System will rarely post. "Unknown" Hardware problem
-This is a repost, as last time i only had a single response, and no replies after that- Hello once again Sevenforums. For the last few days, i have had a rather frustrating problem with my system. It doesnt want to POST. Let me explain this; Turning the computer on is a mystery. The...
Hardware & Devices
Unknown Hardware Problem - System Locks Up
I assume it's a hardware error because nothing ever shows up in Event Viewer. Sometimes when I turn the PC on it boots normally and I can use for usually only a short period of time before it locks up - no response from any keys or mouse, not even cntl/alt/del. Other times the monitor stays...
Hardware & Devices
Daily BSODs due to Unknown Hardware Failure
My system has been having BSODs more and more frequently since I built the computer. It originally occurred once a week like clockwork however now it happens twice a day usually. I have run a Debug test using the WinDbg Tool and received the following results from the one today. Microsoft (R)...
BSOD Help and Support
Toms Hardware not displaying properly!
I am assuming this is a problem with my ISP because every computer I own, even my PS3 cannot display Toms Hardware properly through my home ISP. Rebooted the ISP modem/router. So far I canít find any other pages that are messed up. ISP is Bell Canada. Any advice would be much appreciated....
Browsers & Mail
Desktop no longer will go to sleep properly..
i iddnt see the proper forum for this..mods are welcomed to move it..but for some reason my pc wont sleep properly...the monitors shut off the keyboard shut off but the pc itself still runs..i turned it off and turned it on my bios said press f2 to load defaults fro some reason..so i did..and then...
Performance & Maintenance
Unknown device not working properly?
Still running the RC, and before I upgrade to the official version I want to figure this out. So yesterday W7 started giving me this message again an Unknown device not working properly (under devices and printers). Thing is the Drivers say that they are from kasperky (whose beta I'm using...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:59.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App