Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Mobo failure?

13 Dec 2012   #11
gregrocker

 

Found the 9 pin for the front USB ports which never worked. The one for the back is under aluminum housing I'd have to tear off. How do I use a multi-meter to test this exactly? I see no nearby ground.


My System SpecsSystem Spec
.
13 Dec 2012   #12
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Any of the mobo fixing screws Greg they usually have a small circle of solder around them also - the pop rivet ends in the case sometimes have the bare metal showing but the screws are the best cos they ground the mobo to the case which is grounded via the PSU earth connection .

Usually it is one to the two pins at the opposite end to the blank.

You can test for ground between the ground pin and the screw and then the power using the screws for the ground to test that opposite pin (usually next to the ground pin) to see if there is power there - be careful to touch one at a time and not connect any two with the same probe
My System SpecsSystem Spec
13 Dec 2012   #13
gregrocker

 

No power to those USB pins.
My System SpecsSystem Spec
.

14 Dec 2012   #14
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
No power to those USB pins.
Think Steve must have got it right mate the thing is cactus

Sorry mate if I were a little closer you could have a spare or two
My System SpecsSystem Spec
14 Dec 2012   #15
gregrocker

 

It's OK Gary I had it taken off the E-recycle run so I could play with it some. Learned a little more.

Thanks to all. Wish I could rep you but you are such regulars for good hardware help I gotta pass more around.
My System SpecsSystem Spec
14 Dec 2012   #16
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by gregrocker View Post
It's OK Gary I had it taken off the E-recycle run so I could play with it some. Learned a little more.

Thanks to all. Wish I could rep you but you are such regulars for good hardware help I gotta pass more around.
Yes Greg it is a shame you blokes cannot get access to old recyclers cos I have picked up quite a few that have really good hardware in them like the really nice 550 watt Coolermaster I stuck in the tester I told you about. I have also made up some good machines for those who cannot afford it from recycled stuff - I think the waste is criminal.

Now back to my recycled PSU for a bench tester woo hoo!

John
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Mobo failure?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Failure to install windows 7 pro x64 on uefi Mobo
Hello all: I have been banging my head on this one for far too long. I have a new custom build with the following specs. Mobo: Asus P8H77-M LE (chosen by customer for built in raid) 1) i5-3330 3GHz LGA 1155 Processor Memory 2) Mushkin Silverline 4 GB sticks (1 Kingston 2GB stick Installed...
Installation & Setup
boot failure after transferring W7 HD to new mobo using sysprep
I have been trying to transfer my HD with W7 enterprise32 to a new motherboard (Asus p8z77V). I followed the nice tutorial illustrating the use of sysprep prior to the swap (method one), everything went fine but when I booted my sysprep system on the new mobo it booted in W7 for about 15 sec and...
Installation & Setup
Mobo not detecting HDMI? - ATI Radeon HD 4250 onboard ASUS mobo
This problem has the configuration listed in my system specs below, which have just changed recently. My OCZ Vertex 2 died, RMA'ed but sold, and replaced with the Transcend SSD720, 2.5" SATAIII 64GB. Also sold my GPU... :cry: Now, trying to get everything back on track. I reinstalled my OS on...
Hardware & Devices
switching from 1366 to 1155 then switching mobo to ib mobo
Hey guys, not entirely sure if this is the right section but I'm considering selling my 1366 chipset. I run an I7 960 at 3.2ghz stock, some pretty average 6gb corsair ram and an Asus P685D-E mobo. And have a thermaltake chaser mk-1. I'm considering upgrading in two weeks. I already have 3...
PC Custom Builds and Overclocking
MOBO baked. Need to maintain 7 OS and files from HD on new MOBO
I have read several posts about issues with this already. I had an ECS P4M800 Pro-M V 2.0 with a Pentium 4 2.88. I had a primary and secondary hard drive as well as a DVD RW on it. My brother-in-law originally build the computer some years ago. I got the dreaded call the other day, "Honey,...
General Discussion
Moving HD/Win 7 Install after MOBO failure, possible?
Ok, a little background: I purchased an HP Pavilion P6214Y Desktop about two years ago. System ran well, perhaps a little hot from time to time, until one morning (shortly after the warranty period, of course) it froze and and started returning "No bootable media found" errors on startup. I...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 06:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App