Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: A small problem

15 Dec 2012   #1
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 
A small problem

My 500GB HDD just died on me as I was dealing with a bluey - well I think it's dead as it will not show up in DISKPART or My Computer.

So I have a Seagate 1TB spare that I aligned a while ago but it is not showing up in My Computer. The Partition Wizard is telling it has two partitions one the 100MB I set up the other is showing unallocated and I don't know what my next step is can someone give me a shove in the right direction please?


My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #2
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Have been trying but no go best I get another drive I think
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #3
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

First I gotta ask, what is a "bluey"?

Are both of these drives data drives, or does either have an OS installed? The 100MB partition is normally an OS active partition. If the computer boots from another drive then Windows will ignore that active partition. And since the rest of the drive is unallocated it won't show up as a drive.

But you can see this drive in Partition Wizard? What does Windows Disk Management show? What does the BIOS show?
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #4
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Sorry TV a) I know so many now I cannot remember if your name if you ever gave it to me and b) have a bad Aussie habit I have picked up of nicknaming just about everything.

So the bluey is a blue screen error no my OS is on a SSD and yes the fresh drive it shows up in Partition Wizard and Windows Disk manage as the 100MB partition the rest is unallocated.

I did a clean all last night and redone the alignment thinking it would show up but nothing.

Now I Googled for what seemed like hours yesterday but couldn't find any simple answer to getting this drive to work to transfer excess data from the SSD and keep it relatively "clean".


Attached Thumbnails
-tv.png  
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #5
DocBrown

Win7 Enterprise, Win7 x86 (Ult 7600), Win7 x64 Ult 7600, TechNet RTM on AMD x64 (2.8Ghz)
 
 

Right click on the unallowcated black partition, format it & assign a Drive letter to it. Then you will be able to copy files to it.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #6
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by DocBrown View Post
Right click on the unallowcated black partition, format it & assign a Drive letter to it. Then you will be able to copy files to it.
Woo hoo!! thanks Doc worked like magic I was a bit perplexed at first with simple volume etc stuff as I am more hardware orientated than with the "innards" of the beast though one day it might just click (right or left LOL!!)
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #7
essenbe
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate SP1 X64 (Windows 10, 8.1, Linux Mint, Windows XP and others in VM)
 
 

Nice job, Doc. Well done, sorry I can't rep you.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #8
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Nice job, Doc. Well done, sorry I can't rep you.
Thanks Steve I didn't think you could rep more than a few times
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #9
essenbe
Microsoft MVP

Windows 7 Ultimate SP1 X64 (Windows 10, 8.1, Linux Mint, Windows XP and others in VM)
 
 

Sure you can. You just have to have 15 reps to others before you can rep the same person again.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2012   #10
ICIT2LOL

Desk1 8 Pro / Desk2 7 Home Prem / Main lap Asus ROG 7 Pro
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Sure you can. You just have to have 15 reps to others before you can rep the same person again.
Haha we move in mysterious and magical ways we of the SF never never
My System SpecsSystem Spec
Reply

 A small problem




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
A small sound problem
Hello guys, When I hibernate my PC and let it come out again, the sound driver doesn't always work without me having to restart windows etc. This only happens sometimes and most of the time it does work. Is there any way to fix it without having to restart my PC every time it happens?
Sound & Audio
Small problem
Have fitted a Seagate Barracuda 500GB ST3500413AS in addition to my Samsung 103j Spinpoint as it from new (6 weeks) has been noisy. Howvere I have put in the Seagate but it isn't showing on my Computer readout as anything - anything I've done wrong? The board is Gigabyte h67A-UD3H-B3 and...
Hardware & Devices
Small problem
Hey guys, This problem has been bothering me for a long time. I've uploaded pictures to show.. In the picture I have uploaded here; http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/Urban_sOlja/taskbar1.png you'll see that yellow exclamation mark sign by the internet icon. But in this picture;...
Network & Sharing
Small but annoying problem
Ive been running 7 on dual boot for about 2 weeks now. so far Ive not come across anything I don't like about 7 apart from 1 thing. Every time I plug a USB device in or insert a memory card into the card reader, the screen blanks out a few times. I know this is only a minor problem but it does my...
General Discussion
I have a small problem!
Forgive me if this is in the wrong place, I didn't know where else to post it. My problem is this, some small parts of web pages (no matter which browser I use) don't show up and I get an "error 102" I've searched all over for a fix and nothing has worked so far. So i'm wondering if anyone here can...
Browsers & Mail
small aesthetic problem :)
you know like how you can click on an icon in the taskbar, hold left mousebutton down and pull the menu up with moving the mouse upwards? i think tuneup killed that for me and it doesnt seem to work anymore. but it was so slick :D anyone an idea to restore it? re-enabling all animations in tuneup...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App