Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Perplexed !!

19 Dec 2012   #1
robert1305

Win7 home 64bit
 
 
Perplexed !!

Hi there,
Just a slight problem...for the past 3 years I have used my P/B pc with Linux Ubuntu O/S, together with my Maxtor 3200 ext HD, not a moments trouble.

Two days ago I re installed Win7 64bit O/S on my PC, and my ext HD is no where to be found, the device manager says its there and working perfectly, but its no where to be seen,
.
Please can some kind person point me in the right direction to find it, it works OK when I connect it to my laptop. but back on my PC its back to playing hide and seek.

Regards Bob


My System SpecsSystem Spec
.
19 Dec 2012   #2
bassfisher6522

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Try in the device manager, uninstalling the device and unplug the usb cable. Then reboot the system and reconnect the device and see it that doesn't work for you.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2012   #3
robert1305

Win7 home 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by bassfisher6522 View Post
Try in the device manager, uninstalling the device and unplug the usb cable. Then reboot the system and reconnect the device and see it that doesn't work for you.
Hi,
Thanks for the reply, did as you suggested, it reloaded the ext HD and its there in devize manager and it tells me its loaded and working correctly BUT I still can not find the bloody thing anywhere.

When I check on my computer it just shows the "C" drive and my DVD drive.

When I look in devises and printers its listed there but no where else!!!!!! except device manager.

Regards Bob
My System SpecsSystem Spec
.

19 Dec 2012   #4
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Right click computer, select manage, in the left column select disk management. In the bottom half, see if it is there. If so, right click the bottom portion on the drive, select 'change drive letter or path', next screen select add. Give it a drive letter. If it wants to format it, don't do it. You will lose everything on the drive.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2012   #5
robert1305

Win7 home 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Right click computer, select manage, in the left column select disk management. In the bottom half, see if it is there. If so, right click the bottom portion on the drive, select 'change drive letter or path', next screen select add. Give it a drive letter. If it wants to format it, don't do it. You will lose everything on the drive.
Thanks I will try that, if it wants to format it can do its empty anyway.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2012   #6
robert1305

Win7 home 64bit
 
 

Thanks essenbe, but that didn't work.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2012   #7
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Darn! I thought it would. Have you tried connecting the drive and restarting the computer? And do other USB devices work on the computer? I'm sure you have installed the chipset drivers for your motherboard.
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2012   #8
robert1305

Win7 home 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by essenbe View Post
Darn! I thought it would. Have you tried connecting the drive and restarting the computer? And do other USB devices work on the computer? I'm sure you have installed the chipset drivers for your motherboard.
Everything works fine except the ext HD, I have even disconnected the wireless printer and reconnected using the same USB connection and that works fine, so its got me beat.

When I used Linux I installed WinXP as a VM and the ext HD worked OK, so its got to be something in Win7 that's causing the problem????
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2012   #9
robert1305

Win7 home 64bit
 
 

Just checked Bios, no problems there!!!!!!
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2012   #10
benjy206

Windows 7 Ultimate 64-bit
 
 

Could it be that you had it formatted to linux? Do they have a different formats to windows like windows to mac?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Perplexed !!




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Need advice on cpu check. Huge drop in wei score. Perplexed.
Was looking at another thread earlier and just as a lark reran my wei index. Imagine my surprise when my processor score went from this to this ! I ran the intel cpu diagnostic tool and it came up as a "Pass". Any ideas or suggestions? I just feel that even a mid-range i7 like mine should be...
Performance & Maintenance
Perplexed, Win XP & Win 7 Dual Boot
Hey everyone, New to the forums, I've been reading a great guide on installing Win 7 or XP for use in a dual-boot environment. I've also read through about 40 posts trying to figure out why I'm in the current situation I'm in. Problem: I do not get the boot-selection screen when booting into...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App