Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: How do I set up for installing a SSD

17 Jan 2013   #21
Datman

Window 7 home x64
 
 

I got though all of that thanks for the exact commands. Had I looked at the instructions 1st the drive came with data migration software. I don't think it was ghost. I believe it would have done the transfer automatically.

I canít get the ghost program to clone the drive and Macrium freezes at 47% every time.

You can see the results from the process you directed me on. Looks like I have a healthy drive ready to use. I donít know where to go from here. I guess I can load widows the old fashion way and stay up all night doing it.




Attached Thumbnails
How do I set up for installing a SSD-ssd.png  
My System SpecsSystem Spec
.
17 Jan 2013   #22
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Will be glad to help Steve. I have not used Ghost in a few years because my Ghost14 worked only in Vista. But as far as I recall, it does the same thing as Macrium. It is only a bit more complex to operate.

If the OP has a specific question, I'll be glad to look at it. But I am too tired to read thru 18 posts, lol.
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #23
Datman

Window 7 home x64
 
 

whs I'm just trying to clone my c drive to a new ssd. Perhap the fresh install is going to be my best option.

Macrium gets stuck at 47%
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jan 2013   #24
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Datman View Post
I got though all of that thanks for the exact commands. Had I looked at the instructions 1st the drive came with data migration software. I don't think it was ghost. I believe it would have done the transfer automatically.

I canít get the ghost program to clone the drive and Macrium freezes at 47% every time.

You can see the results from the process you directed me on. Looks like I have a healthy drive ready to use. I donít know where to go from here. I guess I can load widows the old fashion way and stay up all night doing it.
Don't 'clone' with Ghost but make an image. that should work.

As for Macrium, download the WinPE .iso from my Skydrive and burn that to CD. You can image with that like with your installed Macrium. Just boot with the CD in lieu of the OS. Maybe you have more luck with that.

If, of course, you already have a WinPE cd, use that.
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #25
Datman

Window 7 home x64
 
 

Was that just the Macrium boot disc? I tried it and as when I did it in windows it freezes at 47% and I end up with unallocated drive

The norton is crap. I guess I'm going to do a fresh install. Should I go through the trouble of diskpart prior the loading windows or does it not matter?
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #26
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

So both the installed Macrium and the WinPE disc stop at 47% - is that what you say? That is very strange because apparently your system is working.

Do you have user data on the C partition?

I also suggest to run a chkdsk C: /r
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #27
Datman

Window 7 home x64
 
 

if the WinPE disc was the boot disc I used mine I'm going to try restoring a image.

It stops at 47%
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #28
Datman

Window 7 home x64
 
 

Thanks for all your help. I am in the process of the fresh install. I think I can handle it from here.
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #29
Datman

Window 7 home x64
 
 

One last thing if you have time. I did not run diskpart after the image restore failed. I believe what was said was if you install windows it will do everything. I just install as normal.
My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2013   #30
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

Correct, it should do everything. Did your drive show as empty?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 How do I set up for installing a SSD




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Updates Not Installing : Error Unknown (Sits on Installing)
Hi, To give you some back story, I built my computer the end of August 2012. Ran Smoothly. I decided to get a 60 gig SSD to be the partition that stored Windows. I didnt have much stored on the Main HD so I deleted my original 2TB HD and tried installing on the SSD... found that the SSD was bad...
Windows Updates & Activation
Help Installing a New OS onto my SSD.
Hey, I recently purchased a Samsung 840 SSD, and a new copy of windows 7. I currently have windows 32 bit installed on my PC, but then new copy I bought is a 64 bit version. If anyone could run me through the installation process of the new version of windows that would be great. I want to get...
Installation & Setup
Installing XP with VirtualBox, Then Installing Programs to Virtual OS?
I have 7 Ultimate right now, I want to install XP through VirtualBox, which is all well and fine, I know how to do that. But my question is; can I install programs that will be using XP? Say I give the virtual OS like 30gb of space, around 2gb of RAM, then while running XP in VirtualBox, can I...
Installation & Setup
Sp1 is not installing for me
I have tried 10 times yesterday and once in last ten minutes to install sp1 using windows update on my pc(on laptop atm to post here). I turned off all open programs except windows update.turned off virus and firewall.So far i keep getting unknown error.It downloads as follows 0percent at o0mb fo...
Windows Updates & Activation
Installing Updates and Installing features part of windows setup menu
How do I installing something during the Windows Setup Menu's Installing features and Installing updates? John:D:thumbsup::what:
Installation & Setup
Avg 9 is not installing after installing windows xp
:cry: AVG 9 IS NOT INSTALLING AFTER INSTALLING :orb: WINDOWS XP I HAVE INCLUDED THE REPORT WHAT IT SAYS.:cry: i have installed from that setup previously
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 13:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App