Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: HDMI not working (Vista to 7 Upgrade)

28 Jan 2013   #1
Siddhant

Maharashtra
 
 
HDMI not working (Vista to 7 Upgrade)

Recently I upgraded my vista to Windows 7 and tried connecting it to my HD TV through the HDMI but the screen on my laptop goes blank (black) and no reception on the TV as well. Have an ATI Radeon 4500 Series adapter and HDMI used to work perfectly in Vista. Please Help


My System SpecsSystem Spec
.
28 Jan 2013   #2
D3LL

 
 

Hi there, Welcome to Seven Forums.

Have you tried checking your display driver is installed? It may have been skipped due to the upgrade.
My System SpecsSystem Spec
28 Jan 2013   #3
Siddhant

Maharashtra
 
 

Yes, it is installed (ATI Mobility Radeon HD 4500 Series). Have an Acer Aspire 5738Z...tried checking their drivers online but nothing about the HDMI
My System SpecsSystem Spec
.

28 Jan 2013   #4
D3LL

 
 

Okay great. Have you tried checking the settings in the catalyst control center?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 HDMI not working (Vista to 7 Upgrade)




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Vista upgrade to Win 7 64 bit - Wireless not working
Hi all. Recently upgraded my Vista Toshiba Laptop to Win 7 Home Premium 64-bit via the Microsoft website, and now my wireless internet is not working. I am connecting wirelessly through a router. I ran the windows troubleshooter, which says it fixed the problem, but I still cannot connect...
Network & Sharing
Vista to 7 upgrade (download Vista updates?)
Hi. I have Windows Vista Home Premium 64-bit OEM (with free Windows 7 upgrade). I want to reformat the computer. After installing Vista, do I need to download Vista updates, before installing Windows 7? Or just immediately install Windows 7 after Vista? Also, how often do you do a fresh...
Installation & Setup
HDMI Sound randomly not working - test in settings gets it working?
I have started having an issue over the past week (config/drivers/etc not changed in months) where sound will randomly not be output by HDMI. System config/specs... Win7 SP1 all patches, nearly a stock install... only running WMC and XBMC. Only 3rd part stuff installed are SpeedFan an ATI...
Sound & Audio
HDMI to HDMI only working with second monitor attached
Hi, I have an Asrock ION 330 HT BD with a Sony Bravia 720p attached (HDMI to HDMI). When I start up my PC, the screen remains black. Only after I plug in a second monitor, both screens work just fine. When I pull the second monitor out, the Bravia also stops getting a signal. Seems a bit...
Hardware & Devices
HDMI audio not working on windows 7 (Vista did)
EDIT: Here is the drivers that worked on my 8600 GT (aparently, work on other Nvidia GPUs as well)*: 179.28 - HDMI Audio works fine, no overscanning, full function, no problems with unwanted clocks. 182.50 - HDMI Audio works fine, no overscanning, full function, no problems with unwanted...
Sound & Audio
Upgrade from Vista SP2 not working
I've tried upgrading my Vista PC twice. The installation looks like it's going along fine and after about an hour it seems like it finishes the "installing devices" part and when it restarts and comes back up it says that the installation failed and the previous OS will be restored. Anybody else...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App