Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problem with USB port


04 Apr 2010   #21

 
 
same thing here

I've had this problem with xp. Only drives under 1gb would work. I assumed it was some sort of hardware issue as this is a crappy computer
Installed Windows 7 and right away my 1tb drive was working fine on the computer but after restarting it does the same olde code 43. Haven't tried the battery thing but if that works i will be pretty annoyed if that is the only way to fix it.
mental.
Also this problem happened about 2 years ago after doing nothing. One day it just decided to not work.
Was it some sort of update way back then that changed how computers work???

My System SpecsSystem Spec
.

05 Apr 2010   #22

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I finally found out the problem. One of my sticks of memory was going bad. (I started having other problems also) I replaced both of them and have not had a single problem of any kind since. Who knew.
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2010   #23

W7 Ult. x64 | OS X
 
 

If you have problems w/ usb power, you may want to consider a USB hub.

I'd recommend getting a powered usb hub. It'll cut down the speed of your transfers if you have multiple devices on one hub but you wont have problems with power as long as you don't connect a power hog at the same time as a usb stick.
My System SpecsSystem Spec
.


06 Apr 2010   #24

win XP/Win7
 
 

Problem fixed. The Gigabyte Mobo was the problem, I upgraded to an asus mobo and problem solved. I think the gigabyte was starting to die on me, one of my e PCI slot was dead and then the USB error.. So far all my gigabyte mobos (3 of them on different pcs) seem to die after a couple years or so. Usually the ePCI slot with the graphic card on it.
My System SpecsSystem Spec
06 Apr 2010   #25

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

Glad to learn you are up and running successfully. Thanks for letting us know.
My System SpecsSystem Spec
06 Apr 2010   #26

 
 

I found another way to fix it.
I installed Ubuntu.
Magic.
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2013   #27

win7
 
 

I have the Windows 7 starter 32bit and i have the same issue.

It bring me unknown device at device manager.

What driver i must download and install?
My System SpecsSystem Spec
11 Sep 2013   #28

W7 Pro x64 SP1 / W8.1 Pro x64
 
 

More information will be needed to determine that. Post a screenshot of your Device Manager showing the yellow exclamation mark.

Screenshots - Upload and Post

Then fill in your entire system specs so people will know which hardware you are using. This will help determine what drivers you need.

Fill in your system specs
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problem with USB port




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Problem with USB port
Thread Forum
USB port problem Hardware & Devices
Sata Port Multiplier Problem. Drivers
Dual Monitor DVI port problem Graphic Cards
USB Port Problem Hardware & Devices
Port problem since 7 Network & Sharing
IE 8 and port 80 problem Browsers & Mail
Problem in Opening Port System Security

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:48 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33