Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Monitor displays "no signal" when HDMI is used

16 Jun 2013   #1
KidWrath

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 
Monitor displays "no signal" when HDMI is used

Alrighty guys, i have a problem.

About a week ago, my PC was running just fine. My monitor was also running fine(Im using a HDMI cable for my monitor).
Then one morning i turn on my PC, and my monitor displays "no signal" with a black background. So i try using the VGA cord and poof! It works! But when i switch back to the HDMI the same thing as before happens.
I conclude that i needed a new Graphics Card.
So i go ahead and buy the nVidia Geforce GTX 650 2G.
It came in this morning and i installed in onto the PC. I figure out that the output from this Graphics Card is mini-HDMI so i buy a mini-HDMI to HDMI cable.
Guess what happens???
SAME THING!!! Black screen with "No Signal"
I revert back to the VGA cord and poof! It magically works!
I have gone all over the web searching for solutions. NONE!!!
I rolled back the driver, system restored, changed the resolution, changed the cable, and still i get no result.
So i decided to try it on a different monitor.
It worked! But right after the system booted up, literally right before the login screen would come up, the screen goes black and there is no signal!
So i restarted my PC and decided to run it again but in safe mode. And it worked fine, only on safe mode.
I also tried using the monitor with another system (Xbox 360) using a HDMI cable.
It worked on both inputs...

Right now I can only use my VGA cable, and i want to use my HDMI.
Im not setting up dual screens or anything. Im just siplmy trying to view my computer in HD.
Please help me...


My System SpecsSystem Spec
.
17 Jun 2013   #2
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Hi KidWrath, welcome to the Seven Forums.

Please post a screenshot of your Screen Resolution Tool window when the display is connected with HDMI even if it shows No signal (right click an empty spot on Desktop, select Screen resolution from the context menu, post a pic of the window that opens).

This is what I'm asking you to post:
Monitor displays "no signal" when HDMI is used-screen-resolution.png
Tutorials for making a screenshot and posting it here:Kari


My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2013   #3
KidWrath

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Alrighty will do. Give me a sec.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jun 2013   #4
KidWrath

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Monitor displays "no signal" when HDMI is used-desktop-reso.png
The weird thing is that it says "Display device on: VGA", but i did not have the VGA cable hooked up.


My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2013   #5
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

OK, the display is not there.

Did you install the display drivers for your Geforce GPU? Anyway, I recommend you to test the HDMI cable, it might be so simple that the cable is broken. Even without the drivers the system should find the display.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2013   #6
KidWrath

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

The HDMI cable is fine, already tested it.
But you know what? I dont think i installed the display adapter. Let me check...
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2013   #7
KidWrath

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Well i re-installed it. Guess i had it the whole time.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2013   #8
Kari

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 

Check that the HDMI cable is really connected to display; as the slot is behind the display it sometimes get partially out, only hanging there. Open then the Screen resolution Tool again and click Detect.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2013   #9
KidWrath

Windows 7 Home Premium 32bit
 
 

Well i checked them, they seem to be in place.
Thanks for the replies btw.
My System SpecsSystem Spec
05 Aug 2015   #10
kuldipbaldha

Windows 7 Gamer edition 64bit
 
 

Hi

I have the same problem as you mentioned above.
Did you get the solution?

I tried everything as you described but same black screen on display monitor

Please help if you get solution already.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Monitor displays "no signal" when HDMI is used




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Monitor "No Signal" Turns Off when Windows 7 loads
Basic Info (clickable for links): Card: Nvidia GeForce GT 640 CPU: Intel Core i5-3350P Ivy Bridge Quad-Core 3.1 GHz MoBo: ASRock LGA 1155 Intel B75 Micro ATX Motherboard Ram: G.SKILL Ripjaws Series 2x4GB DDR3 Ram PSU: Antec EarthWatts 500W PSU Bronze Certified Hard Drive: Western Digital...
Graphic Cards
HDMI not working with TV "No Signal" - do I need a new Graphics Card?
Hey guys, For the past few years I have been running a HDMI cable to my TV. I also have a DVI going to a monitor. I have it so when the HDMI is in, the screen is automatically on TV, if HDMI is out, it will go to monitor - ease of use when watching films on larger screen. Zero issues up until...
Graphic Cards
Monitor "no Signal" after Windows Boot
Hi, this is a problem with completely new hardware: - 350W power suply. this is not strong enough but the problem keep happenung without external graphics card - 4x4 CorsairDDR3-1600 DIMM CL8 - AMD A10 Series A10-5800K - XFX Radeon HD 7970 925M - Gigabyte GA-F2A75M-D3H - windows 7 SP1 64bit...
Installation & Setup
New Monitor reports "No Signal" with display driver enabled
How can this be so hard? Why does Windows make it impossible to change monitors? Here's a summary of the problem, with details below: System: Windows 7-64 HomePremium SP1 with all important updates, Radeon HD 4830 video card. Gigabyte MB, Intel E8500 CPU, 8GB memory. My old monitor gave...
Graphic Cards
After monitor off + on: "No imput signal" + black screen
I started successfully my Windows 7+SP1 with newest patches and can work normally. Then I turn off my TFT monitor (not the running computer). Win7 continues to work (as hard disc LED indicator and remote control tools prove). Later I try to turn on my monitor again. But much to my...
Graphic Cards
New TFT monitor displays "No Signal" message
My old CRT monitor (Samsung 957DF) finally completely died yesterday so I had to replace it. Several months ago I bought a relatively cheap TFT monitor (Acer V223HQ Bb) and while my Windows 7 installation was still fresh, I could switch between the two monitors (Samsung CRT and Acer TFT)...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App