Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: S4 strange error when connecting via USB


06 Oct 2013   #1

Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
S4 strange error when connecting via USB

When I plug my new S4 my PC detects it for like a second and then it goes away, then again it recognizes it for another second and then away again... (I don't know how to express it better, english is not my native language).

I'm studying IT so I made a few basic tests like:

It's not the cable, I checked with others.
It happens in all the USBs.
The S4 works well in two other PCs.
I also have an S3 and that one does work on the problematic PC.
On safe mode it seems to "work" (not sure if Windows fully recognize the phone but at least it does detect it on the Device manager without going away every second).

So I'm thinking is neigher the hardware nor the phone, just the PC, something installed that interferes, am I right?

Where can I start looking, some log, something, or repair something, any help will do...

Thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

06 Oct 2013   #2

Win 7 Home Prem x64 SP1
 
 

Guessing youve tried this but Uninstall the drivers in safe mode then replug it in in Normal Windows and also install Samsung KIES as that should help too:

http://downloadcenter.samsung.com/co.../KiesSetup.exe

Good Luck

Alan
My System SpecsSystem Spec
06 Oct 2013   #3

Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I deleted the drivers with other app in normal mode, is that the same? And it's not about Kies, I don't care if I can only see "unknown device", what I want is the device to stay mount, or whatever the name is, and not do the flashing thing...
My System SpecsSystem Spec
.


16 Oct 2013   #4

Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Nothing, now it does the same even in safe mode.

What can I do? How to know why does the PC lose the connection so quickly?

EDIT

I have just tried all the USBs, nothing. But surprisingly with an USB extensor cable the phone works fine.

I have tried another phone, connecting it directly to the PC, and also works. It's just the S4 the one who apparently needs another cable.

Ideas?

EDIT 2

Nope, actually what I said above didn't work. I'm going to update the BIOS now...

I'm running out of ideas here... Maybe anyone can help me with some clue or somewhere to start looking?

Thanks.

EDIT 3

Nope, not even with a BIOS update...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 S4 strange error when connecting via USB




Thread Tools



Similar help and support threads for2: S4 strange error when connecting via USB
Thread Forum
Very strange problem connecting to network drives / network. Network & Sharing
Error 651:The Modem (or other connecting device) has reported an error Network & Sharing
BSOD error when connecting to wifi BSOD Help and Support
Problem connecting VPN - error 720 Network & Sharing
Error 691 when connecting to my PPPOE connection Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33