Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Added new/old HDs and now I get 'Reboot and Select Proper Media.'

19 Dec 2013   #21
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

I hate marketing. I didn't fall for this one though. I just went to newegg and found a board that got a lot of good reviews but wasn't too expensive. At the point I figured I would just go w/the legacy side of things and ignore the UEFI 'option', which doesn't even appear to be an option.


My System SpecsSystem Spec
.
19 Dec 2013   #22
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

Update! Now it's BSOD'ing at every restart. System_license_violation.

All I want to do is reinstall windows.
My System SpecsSystem Spec
19 Dec 2013   #23
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

After restarting and running System Repair and having it say 'sorry', Hit any key to shut down, I moved the SATA cable on the board to the next sata location and it booted up.

I really don't know what to do with this thing.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Dec 2013   #24
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ChrisPbass View Post
Update! Now it's BSOD'ing at every restart. System_license_violation.

All I want to do is reinstall windows.
What are you using for Windows 7 Installation?
Retail DVD?
OEM DVD?
Download?

Bug Check 0x9A: SYSTEM_LICENSE_VIOLATION (Windows Debuggers)
"This bug check indicates that the software license agreement has been violated"
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2013   #25
Golden
Microsoft MVP

Windows 7 Ult. x64
 
 

Windows 7 Home. Is it an OEM? With a new motherboard it will not activate.
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2013   #26
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ChrisPbass View Post
After restarting and running System Repair and having it say 'sorry'
So does this mean the License problem is gone?
Or does "sorry" mean you could not run System Repair?

Quote   Quote: Originally Posted by ChrisPbass View Post
Hit any key to shut down, I moved the SATA cable on the board to the next sata location and it booted up.
Be sure the SATA cable for the SSD is connected as shown below.
*
Added new/old HDs and now I get 'Reboot and Select Proper Media.'-capture1.png
*
Do not connect any other hard drives until you have Windows installed and the system set up properly.


Quote   Quote: Originally Posted by ChrisPbass View Post
I really don't know what to do with this thing.
Be sure your BIOS settings are set up like this:
*
Added new/old HDs and now I get 'Reboot and Select Proper Media.'-capture2.png
Added new/old HDs and now I get 'Reboot and Select Proper Media.'-capture3.png
*
*
Try not to change any other BIOS settings other than Boot Priority until you get the system working correctly on the FAIL SAFE DEFAULTS.


My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2013   #27
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by TVeblen View Post
Quote   Quote: Originally Posted by ChrisPbass View Post
Update! Now it's BSOD'ing at every restart. System_license_violation.

All I want to do is reinstall windows.
What are you using for Windows 7 Installation?
Retail DVD?
OEM DVD?
Download?

Bug Check 0x9A: SYSTEM_LICENSE_VIOLATION (Windows Debuggers)
"This bug check indicates that the software license agreement has been violated"
I'm using a retail upgrade disc. I was able to install with it once.
I installed XP on the drive first and then installed 7 Pro over it.
The pc that originally had this disc on it hasn't been used for years. I assume that I would be able to register the product and all and if not I would call MS. I mean...I'm not using the OS on 2 PCs.

Update: I moved the sata cable to 1 (it was in o) and now it's running again.
It installed 69 updates and I shut it down.
If history proves itself; when I start it up it will go straight into System Repair and I will have to restore. Then it will shut down and upon restart Win will run again. If I plug the DVD back into the board everything will go to hell again. There will be a bunch of System restores and 'sorry your PC is broken' and then eventually it will boot again.

I'm about to start a new thread about this build. So many things have gone wrong with this build and I'm really beginning to wonder if it's not the board.
I'll post a link in this thread.
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2013   #28
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

Just to prove me wrong my PC updated and started up just fine. :-/
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2013   #29
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

Just bizarre behavior. I log in and go to Windows updates. There are 4 optional Win7 updates. I install, it finishes and says that 1 failed. I close it and open update again and there are 48 recommended updates. This is all within 60 seconds.

Anyways, I will post another thread today hopefully.
My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2013   #30
ChrisPbass

7 Ultimate 64 bit
 
 

Oops. I missed your post above. I will check it.
Windows BSOD while installing updates. Oh look, error recovery again. *sigh*
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Added new/old HDs and now I get 'Reboot and Select Proper Media.'




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
'Reboot and select proper boot device or insert boot media' error
I just put windows 7 on my computer not to long ago and all of the sudden I get this error message when i turn on my pavilion p6142p desktop computer "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key" I have tried tightening my cords and checking...
General Discussion
Reboot and Select proper device
So i try to install windows 7 ultimate and i can't boot it so i have to remove all the boots from bios and leave cd/dvd alone and this worked several times but now he give me this:"Reboot and select proper device or insert boot media in selected boot device and press a key" WAY??
Installation & Setup
reboot and select proper boot device or insert boot media in select bo
Ok, I have googled this error and see this is common. Hopefully, I have missed something simple. I replaced my hard drive and installed the complete version of Windows 7 Home Premium. All worked great, till the next day when I turned the PC back on. I get the error message: reboot and select...
General Discussion
How do I fix the reboot and select proper boot device.
OwHi everybody i dont know is i should to post this issues here but i need help w/ booting my system build i connected my optical drive and my hdd and when power up everything look OK until goes to the monitor I see this black screen with that message I trying several things but not success how...
General Discussion
reboot and select proper boot device or insert boot media in selected
I just put together a PC from scratch and when i start my computer it says: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. I put in a copy of Windows 7 Home to boot, and it just continues to say that when i restart/press a key. Some Info...
Installation & Setup
reboot and select proper boot device or insert boot media in selected
i left my computer on in the morning and i come back and see this message reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key i just installed windows 7 64 bit yesterday and built the comp a few days ago here are the specs RAIDMAX HYBRID 2 RX-630SS...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App