Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB 3.0 ports not working on Gateway SX2370

16 Jan 2014   #1
thespis99

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 
USB 3.0 ports not working on Gateway SX2370

USB 3.0 ports not working BUT 2.0 ports work ok on Gateway SX2370. Am running Win 7 -64 bit Home Premium. Do not have orig install or repair disks. Bought used with jury-rigged hard-drive and 32 bit operating system. Installed win 7 -64 on new hard-drive and updated to latest BIOS. USB is enabled on BIOS. When I run Windows Device Manager for the USB controllers, my AMD PCI to USB Open Host Controller Device status reads: "This device cannot start. (Code 10)". Also, OTHER DEVICES has no drivers for the Ethernet Controller, USB Controller, and Unknown Device and when I attempt a driver update, it cannot find drivers on my machine or on the internet. GATEWAY does not have any downloadable drivers on their current website when I look up this particular machine on their official website. I DO, however, have a similar machine with the same motherboard, video card, and OS that works, at my disposal. Any suggestions as to where to start, short of making it my new back-porch footrest, would be appreciated. Thanks

Also ran AMD driver Autodetect and it says I have the latest drivers installed for the graphics hardware : 0x1002 - 0x964A PCIE


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jan 2014   #2
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #3
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi there .. Try the Link below .. There are Drivers available for your Ethernet Controller and you need the Chipset Driver ..

Gateway Support - Downloads & Support Documents - Desktop / SX Series / SX2370
My System SpecsSystem Spec
.

16 Jan 2014   #4
thespis99

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

dowloaded and installed the ethernet driver, am waiting on chipset driver to download +- 15 min
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #5
thespis99

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by whs View Post
yes tried it but only got "We're sorry, but the diagnostic solution you have requested is not available at this time. Visit our solution center to find more fixes to common problems"
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #6
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

I think you may need the AMD USB 3.0 host controller driver ...
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #7
thespis99

Windows 7 Home Premium 64bit.
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Hi there .. Try the Link below .. There are Drivers available for your Ethernet Controller and you need the Chipset Driver ..

Gateway Support - Downloads & Support Documents - Desktop / SX Series / SX2370

ALL downloaded and installed, 3.0 ports working now, will test later for 3.0 speed, but hardware config now shows 3.0 controllers instead of unknown hardware. I can now make a system restore disk and system image disks THANK YOU so much ... from a humble newbie to this forum.
My System SpecsSystem Spec
16 Jan 2014   #8
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Most welcome glad you got it sorted
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2015   #9
beachromo

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Same Problem with USB 3 ports

I recently purchased a Seagate Backup Plus Portable 2TB HD. It is USB 3.0/2.0 and only is recognized by 2.0 ports. I read this entire thread and when I tried to go to:
Gateway Support - Downloads & Support Documents - Desktop / SX Series / SX2370
I am unable to find any useful information or downloads that apply. I have the exact same desktop as indicated above. Any further help is greatly appreciated!
My System SpecsSystem Spec
25 Mar 2015   #10
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi ... Welcome to Seven Forums .... Try the Windows 8 64 Drivers ...
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB 3.0 ports not working on Gateway SX2370




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
2 out of 3 USB Ports not working
Hello, I recently installed a new hard drive and re-installed Windows 7 Home Premium 64bit (FYI this is a retail version) on my laptop. Now it seems that two out of the three USB ports on my computer aren't working. The ones next to the CD drive are unresponsive. The lone USB port on the...
Drivers
Front USB ports not working, but rear USB ports work…
This is a brand new custom built PC for web browsing for a motel lobby. Win7 Home Premium AMD A4-3300 Llano MSI A55M-P33 FM1 Rosewill FBM-02 MicroATX Mini Tower Running latest BIOS and latest drivers downloaded directly from manufacturer's website. I tried switching between all 3...
Hardware & Devices
Two USB ports not working
Hello! I have a bit of a problem. I have an Acer Aspire 5733Z-4633 and upon receiving it, I reinstalled Windows 7 to get rid of all the bloatware and useless things that were taking up space on the hard drive. Upon doing this, two out of three of my USB ports stopped working for some reason. When I...
Hardware & Devices
USB ports are not working
Some of my USB ports does not work, the front two isn't working, and only a few in the back works ( i have a desktop not a laptop). When i plug in my Xbox 360 controller the lights would turn green on the Xbox home button but then it would immediately turn off again. I doubt it's disconnected...
Hardware & Devices
2 usb ports are not working??
:mad: 2 OF MY 3 USB PORTS ARE NOT WORKING I JUST INSTALLED THE DRIVERS MAYBE I INSTALLED THE WRONG ONES HELP!!!! SPECS: PAVILLION DM43099SE ENTERTAINMENT PC :cool:
Drivers
LAN not working-the default gateway is not available
two hours ago internet was working on my laptop via lan and suddenly it stopped working,it is working with dial-up connection but not lan,when i ran network diagnostic,it says the default gateway is not available,what to do? :( p.s. i am a mechanical engineering student so dont expect me to know a...
Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:15.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App