Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB Port issue some drives work some don't!! Code 10!!

14 Apr 2014   #1
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 
USB Port issue some drives work some don't!! Code 10!!

I have an HP Pavilion Dm4t-1000 and all of a sudden my usb ports will recognize some drives but not all of them. I attached a 1GB usb stick, a 16GB stick, and 2 external drives, one in an enclosure from a win 7 machine, and one actual external drive. The usb keys show up and autoplay, the externals do not. The devices work perfectly on any other machine be it a PC or MAC. I have re-installed all chipset drivers and appropriate software to fix this issue to the best of my knowledge. I even went to delete the upper and lower filters but none existed.....weird huh? This is literally the only thing wrong with this system, what gives? Any help would be appreciated!!


My System SpecsSystem Spec
.
15 Apr 2014   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Huludrock mate where did you download the drivers for the SUB ports and the external drives (should come with their own software) if it was the Windows feature I am not a great fan and prefer to get drivers from the manufacturers sites.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #3
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 

The chipset drivers? From HP.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Apr 2014   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yes well the chipset but I was looking for more specific stuff like as in my pic .
If you can run HW Info and open it up it will show what those specific ports are governed by.
http://www.hwinfo.com/download.php


Attached Images
USB Port issue some drives work some don't!! Code 10!!-chipusb.png 
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #5
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 

OK as soon as I finish re-installing Windows I will. She told me some guy on craigslist loaded it......Suspect?! Will update afterwards.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #6
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 

So a new windows installation fixed it. Cracked windows strikes again!!
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #7
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 

So it didn't actually solve it.....gonna go through and install the drivers in specific order real quick. This is so weird. I installed on different hard drives and everything.
My System SpecsSystem Spec
15 Apr 2014   #8
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Now just where did this copy of Windows come from Hulu? You mentioned Craigs list which I am guessing is a bit like one of those sell / swap sites ?Ebay and from experience buying software form those places is fraught with dodgy deals and shonky sellers.

Anyway find the makers of those drivers using HW Info and go to their sites.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2014   #9
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 

MY version of windows is a legit OEM system builder copy as I have the licensing. The person I'm fixing this for had it loaded from a guy on craigslist. I don't believe Windows is the issue anymore.
My System SpecsSystem Spec
16 Apr 2014   #10
Huludrock

Windows 7 64 bit, Windows 8 32 bit.....Not too impressed so far
 
 

After installing HW and the chipset drivers, the usb report reads exactly as yours does for the USB controllers. I installed all the correct drivers and in the exact order they should be, and these drives still don't operate correctly on this machine. What the heck?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB Port issue some drives work some don't!! Code 10!!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Multiport Communications Port (com3) error, code 34
I am using a dell powered win7 system that seems to not recognize a com3 device actually here is the message windows pop up when I try to troubleshoot it. "Windows cannot determine the settings for this device. Consult the documentation that came with this device and use the Resource tab to...
Drivers
Error code 10 ? USB to port com RS 232
I installed PL2303_Prolific driver for mu USB to port com RS232 the installation done normaly but I got the error code 10 ! The cable is fine I tried it in another pc with Windows XP I need help plz
Drivers
USB Port error (Code 28)
when ever i plug in a usb device to the front usb ports of my computer i get this error @The drivers for this device are not installed (Code 28) There are no compadiable drivers for this device to find a driver for this device click update driver@. clicking that does not work but when i try the...
Drivers
Error code 10 ? USB to port com RS 232
I installed PL2303_Prolific driver for mu USB to port com RS232 the installation done normaly but I got the error code 10 ! The cable is fine I tried it in another pc with Windows XP I need help plz
Hardware & Devices
apache does not work, port 80 is used by...
I recently installed wampserver on my computer (apache, mysql, php). It is apache 2.2.17 version. However i cannot get it to start, and the wamp server icon stays yellow. I've tried to find some information on other forums. Apparently the problem is that port 80 is used by another program and...
General Discussion
UsB port won't work anymore :(
Hey ! Can anyone help me with this ? My usb ports (3) wont work. Nothing is recognize anymore. :cry: When I go in Device Manager, under universal serial bus controller, I have 5 tiny triangle with exclamation points. When I check the specs it says: Windows cannot start this hardware device...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App