Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Dell XPS 410 Will not boot what so ever.

29 Apr 2014   #1
Jake1211

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Dell XPS 410 Will not boot what so ever.

So, a while back my Dell XPS 410 stopped working completely and will not boot or display anything on screen. I have no clue what the problem is but it started this when i removed a Creative Soundblaster PCI card. When i press the power button, it powers on, but will not display image, and the 1 2 3 4 LED indicator on the front wont display a code. So i sent it to my dads friend and he "supposedly" looked at it and said it was the video card. I have not gotten around to testing it yet. While my pc was gone, i went out and bought another PC which has no PCI expansion ports, only PICe ports. So i will test the video card on that pc. I do not know what color the power button is, as i am partially color blind and rely on others to help me with that but i will ask. The power supply has been replaced and i tried multiple PSU's. The hard drive still works fine and is in my current PC. RAM is not faulty, as it has been tested. Not totally sure about the processor because i have no way to test it and can not get into BIOS. The light on the mother board was green last time i asked someone. I have only tried the VGA output on the video card, but not the DVI or SVideo so i think i will try that as well.

I pretty much tested all hardware and i think it is the MB or the Video Card. I just want to figure this out so i can buy a replacement part, as this was used as a server type PC.

Any other info needed, let me know.


My System SpecsSystem Spec
.
29 Apr 2014   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

As you were inside the PC to remove the SoundBlaster card, you many have accidentally disconnected a cable or one that is partially connected. Check the "innards" to see that everything is connected/connected properly.


Do you get any beeps when you first power it on?
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2014   #3
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Jake mate can you boot into the BIOS and see what is hooked up??

Hum missed the BIOS bit try removing the CMOS battery - replace and then try again.
My System SpecsSystem Spec
.

29 Apr 2014   #4
Jake1211

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Fireberd, all connectors are connected as they should be. Also, no beeps.

ICit2lol, i removed the cmos battery and i am going to let it sit for a couple of minutes so the capacitors get drained.
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2014   #5
Jake1211

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I am also going to test the video card now.
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2014   #6
Jake1211

Windows 7 Home Premium x64
 
 

I am going to take a guess and say it is the video card. But if it can still display, how come it wont on the XPS 410? I just tested it on a Dell Inspiron 3847 and the pictures show exactly i what i saw.


Attached Thumbnails
Dell XPS 410 Will not boot what so ever.-20140429_155811.jpg   Dell XPS 410 Will not boot what so ever.-20140429_155822.jpg   Dell XPS 410 Will not boot what so ever.-20140429_155831.jpg   Dell XPS 410 Will not boot what so ever.-20140429_160008.jpg   Dell XPS 410 Will not boot what so ever.-20140429_160016.jpg  

My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2014   #7
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Looks like it might be a monitor pixel problem too Jake although the card is not out of the woods.

Try this mate LCD Dead Pixel Test Backgrounds
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2014   #8
Boozad

W7 Pro x64 SP1 | W10 Pro IP x64 | W8.1 Pro x64 VM | Linux Mint VM
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jake1211 View Post
Does that say 'This copy of Windows is not genuine' in the bottom right hand corner?
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2014   #9
Jake1211

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Boozad View Post
Quote   Quote: Originally Posted by Jake1211 View Post
Does that say 'This copy of Windows is not genuine' in the bottom right hand corner?
Yes, yes it does. I have the OEM disk, but have not gotten around to it yet.
My System SpecsSystem Spec
30 Apr 2014   #10
Jake1211

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Looks like it might be a monitor pixel problem too Jake although the card is not out of the woods.

Try this mate LCD Dead Pixel Test Backgrounds
Moniter works fine on my other pc.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Dell XPS 410 Will not boot what so ever.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
dell xps 17 windows will not boot
My laptop will no longer boot windows 7. When I turn it on the dell logo is displayed and tge loading bar completes. Then there is a black screen with a white cursor briefly at the top left then black forever. The fans are still running. I can not get to the boot menu by pressing f8 or f11 however...
Backup and Restore
Dell M6600 no USB boot option
Hullo, After reinstalling Windows 7 64bit Pro on M6600 computer I notice I have NO USB boot option in one-time boot list (F12). USB device is on the second place in BIOS boot sequence (F2). USB ports works find. I can use all devices connected to them. Although external keyboard remains ...
Hardware & Devices
Dell Studio won't boot to os
My Dell Studio 1537 Just stopped booting to OS. I turn it on it goes to the dell logo then to choose an option Eg. Test Memory Test System Exit. I can't even get into safe mode. I went to test system and it goes to main menu Service tag 5SLGZIS With tags Express Test Extended Test Custom Test ...
General Discussion
Dell Inspiron 1545 Won't boot into safe mode or boot at all.
All it does is boot to startup repair. I am NOT willing to do a clean install of Win7x64! I have to much important stuff on this laptop and do not have enough space to store it on anything else. Dell Inspiron 1545 4gb ram 500Gb Hdd
General Discussion
Dell C521 Will not boot
My SFF Dell C521 will not boot to its HardDrive. But when i put the same harddrive in my Dell XPS 410, it boots with no problems. I have had this OS on the C521 before, and it worked just fine.\ The farthest it will boot is when the Windows flag is just forming, then restarts the pc. I...
General Discussion
Trying to boot an old dell 4300
I am trying to get my old dell 4300 series to work. When I turn it on it tells me. Windows could not start because the following file is either missing or corrupt. \Windows\System32\Config\system. Then when I go into the windows setup using the f12 key right when the windows first starts it...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App