Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB trouble


11 May 2014   #11

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

There was an unknown device listed under System Devices. I uninstalled it, took out the unplugged the USB and restarted. As soon as the plugged the USB back in after the restart the unknown showed up again.

I didn't even see anything that said Portable devices...

My System SpecsSystem Spec
.

11 May 2014   #12

windows 7 ultimate x64
 
 

Right click C:\WINDOWS\system32\drivers\usbstor.sys->Properties. Click the Details tab. Write down the file version number displayed.

Now navigate to C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository. Scroll down and look for folder names that begin usbstor.inf. Open the folder with the most recent date. Right click on the usbstor.sys file in that folder and check its file version number.

Does it match the other version number? If yes, then copy the usbstor.inf and usbstor.pnf files in there to C:\WINDOWS\inf\. If asked if you should replace or keep both files choose replace.

Reboot.Try inserting your flash drive
If you can't see some of the folders named above you might have to unhide system and hidden files and allow extensions for known file types form Control Panel > Folder settings
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #13

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

There were two folders that began with usbstor.inf. They both had the same date and time on them but only the first one had the same version number. I copied the files like you said and rebooted. It keeps making the sound when the usb is plugged in or removed but it's still not showing up.
My System SpecsSystem Spec
.


11 May 2014   #14

windows 7 ultimate x64
 
 

Ah, yes but was that the most recent folder? You might have a mismatch between the driver files. What make and model is your computer?
And can you go back to device manager, right-click the unknown device and click Properties. Then click the Details tab, and then from the drop-down, select "Hardware Ids" and post a screenshot.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #15

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

My computer is a Compaq Presario CQ56. I noticed this time while in device manager that under the general category the device status says "No drivers are installed for this device."


Attached Thumbnails
USB trouble-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #16

windows 7 ultimate x64
 
 

Right click on the device in device manager, choose update driver then choose browse my computer, navigate to C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository and select the most recent folder that contained the usbstor files.
If that doesn't work either try downloading the drivers from Software & driver downloads Compaq Presario CQ56-111EA Notebook PC | HP® Support (chipset drivers)
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #17

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I tried to install the chipset drivers and got an error message


Attached Thumbnails
USB trouble-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #18

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by hallbl06 View Post
I tried to install the chipset drivers and got an error message
That chipset driver is probably not the right driver that is intended for that laptop model. Compaq Presario CQ56 has several different models which have Intel or AMD chipsets. It would be much helpful if you could provide more specific system information about your laptop. You can use Speccy - System Information to get your laptop's hardware specifications.
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #19

windows 7 ultimate x64
 
 

Frozwire is correct, the model number should have a combination of letters and numbers after CQ56. Find the exact model on Compaq website.
What happened when you tried to use the drivers from the FileRepository?
My System SpecsSystem Spec
11 May 2014   #20

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Is this what the model number should look like? Compaq Presario CQ56-115DX.... I found the product number by pressing fn+esc and then plugged that into the compaq website.

Cyanna: I got this message shown in the screen shot when I tried to use the FileRepository drivers


Attached Thumbnails
USB trouble-untitled.png  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB trouble




Thread Tools



Similar help and support threads for2: USB trouble
Thread Forum
Solved Trouble pasting, trouble canceling paste General Discussion
trouble with new win 7 Software
Mouse Pointer trouble and startup trouble General Discussion
Please help, I am in a big trouble! Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:37 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33