Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Dell Studio 540 (what is a good )1TB 64mb cache 7200 RPM HD Master HD

23 Aug 2014   #21
jjr

Win 7 64bit
 
 

BTW chk disk was OK, zero malware also ran all dell diagnostic and everything passed.




Attached Images
Dell Studio 540 (what is a good )1TB 64mb cache  7200 RPM HD Master HD-task.jpg Dell Studio 540 (what is a good )1TB 64mb cache  7200 RPM HD Master HD-task-after-clicking-mem.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
23 Aug 2014   #22
Imrankhan

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

That isn't too much of tasks. You are good to go. And your Memory usage is just 23%. You are left with too much free memory to do other tasks.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2014   #23
jjr

Win 7 64bit
 
 

So is that why I'm having the sound issue??/
My System SpecsSystem Spec
.

23 Aug 2014   #24
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by jjr View Post
So is that why I'm having the sound issue??/
Don't really know JJR but have you recently updated the BIOS or any drivers if not you can check the updates here Support | Dell US < look for your machine could be an audio driver perhaps.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2014   #25
jjr

Win 7 64bit
 
 

Thanks, but that is where I originally started. Everything is up to date and all Dell tests passed A-OK. Again I see that there are other people w/ the same issue but no answers?

On another note I have a Anlieware Aurora Area 51 in which I have my music stored on the slave drive and if I'm playing music while browsing I get the same issus and that PC has gobs of power. I'm at a loss, perhaps its just the nature of the beast.

What it seems like you will be browsing with the music playing and it will go for awhile unltill it happens something like a cache is filling up is about the only way I can describe it.

My Studio 540 here boots up in under 2 min and I feel that is fast enough and at this point I really do not see spending the money for a different master drive unless that perhaps would fix the issue.


Thanks


Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Quote   Quote: Originally Posted by jjr View Post
So is that why I'm having the sound issue??/
Don't really know JJR but have you recently updated the BIOS or any drivers if not you can check the updates here Support | Dell US < look for your machine could be an audio driver perhaps.
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2014   #26
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Got me stumped JJR as I cannot find the motherboard I don't know what drivers are needed - the machine maker or the Windows feature (that I am not a fan of) I prefer to go to whoever makes the sound chip or whatever.

The only way to find that motherboard for sure is run HW Info HWiNFO, HWiNFO32/64 - Download see this

Using HW Info

You can test the volts on the PSU with HWInfo HWiNFO, HWiNFO32/64 -Download < download the right bit version andclose the right hand window select Sensors and scroll down to the power sectionwhere you will see what the volts are doing see my pic.

The original right hand window shows themachine running and is handy for that but for looking at the components in some detail close it and use themain left hand side panel

FOR OTHER COMPONENTS

Open each + down into the componentitself and then click on it - in theright hand side will appear all sorts of details including brands speeds andother essential info that device. See pic for example.


Attached Thumbnails
Dell Studio 540 (what is a good )1TB 64mb cache  7200 RPM HD Master HD-hw-info-devices.png  
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2014   #27
jjr

Win 7 64bit
 
 

Dell MOBO;
Socket 775LGA
Mod OMO17G
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2014   #28
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Well JJ mate trying to find that motherboard is a nightmare the only thing I can suggest is to open up the audio as in my pic and see what it actually is. Now I have opened to inbuilt one for your info the one I use is the Xonar

I did go look for the chipset but the Dell site and even HW Info are not much help


Attached Thumbnails
Dell Studio 540 (what is a good )1TB 64mb cache  7200 RPM HD Master HD-audio.png  
My System SpecsSystem Spec
24 Aug 2014   #29
jjr

Win 7 64bit
 
 

Here is the MOBO info:
Amazon.com: Genuine M017G, 0M017G Dell Studio 540 540s Small Mini Tower SMT Intel G45 Express Motherboard Logic Board Main Board Compatible Part Numbers: M017G, 0M017G: Computers & Accessories

Sorry I'n not about to pay for that software to find the drivers for me, I have tried software like that in the past and only found it to be a waste of money especially when they can not give you a price up front. My Dell site has the drivers for the 540, I had it do a scan of what was needed and updated what was shown for my pc, the only thing shown was a realtek driver which I did a update .

Then did another scan and My Dell showed that all my drivers were up to date.

About the power supply my thoughts are that it most likly is not the issue as the PC is built to run 2 hard drives.


Here are some problems like mine from the Dell site:

Stuttering/Buzzing Sound During Audio/Video Playback - Laptop Audio Forum - Laptop - Dell Community

Thanks, be back next week or so going out of town
My System SpecsSystem Spec
24 Aug 2014   #30
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok JJR that is some way to finding the drivers but if they are up to date then that other link looks promising for a fix.

By the by I see that board supports DDR3 RAM and up to 8GB whereas my tester using that Q9650 is limited to 4GB and DDR2 at that. Could be a Dell feature I suppose as this was a local store build that was given to me.

Thanks for the heads up mate and please keep me updated when you get back. Hopefully it is pleasure but if not enjoy yourself anyway.
John

PS Have done some digging and found this site for the chipset maybe you can get the driver via that machine JJ - this is the way I usually get drivers form the horses mouth so to speak.
http://www.intel.com/p/en_US/support/detect
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Dell Studio 540 (what is a good )1TB 64mb cache 7200 RPM HD Master HD




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Dell Studio 1735
Hello SF! Yesterday, i installed Windows 7 Home Premium on my sister's Dell Studio 1735, but there aren't W7 drivers for this model (Only Vista 32/64) and there are 2 devices i cant install cause WU can't find their drivers (Unknown Devices), i DO have the Recovery and OEM Partitions, to revert...
Drivers
Dell Studio 1555 to factory settings,no Dell Factory Image option
My problem is that I am trying to restore a friend's Dell Studio 1555 laptop back to its factory settings, I follow the procedure mentioned on Dell's website however there is no Dell Factory Image Restore option. I have checked the laptop's Disk Management and there is a Recovery partition, in fact...
Installation & Setup
Cooler master GX-450W good?
I plan to buy new PSU for my build I5-2400+GTS450 Is this cooler master good? anyone has it and can tell is it reliable? Is one 12v rail good or bad.. i was reading some reviews and still am confused
Hardware & Devices
dell studio crash
k i have a dell studio 17 which has been crashing for awhile and gives me the b.s.o.d which sayys bugcode_usb_driver. i took it to a tech who scanned my dump files and say's it was my intro turbo tech so she disabled it but it stills crashes.
BSOD Help and Support
My Web Studio good on XP crashes on 7
Hi i have Web Studio for building and maintaining my website. I was on No. 4 and it worked well on XP and 7. I have upgraded to 5 and works perfectly on my XP laptop but constantly crashes on 7. It does all sorts of strange things, the words I keep getting is 'Web Studio has stopped working,...
General Discussion
Drivers for Dell Studio
Just after the October 22 release date, Dell posted some new graphics and other drivers for Windows 7. How can I tell whether they are needed, or should I assume that Windows Update takes care of making sure the latest drives are installed?
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App