Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help Diagnose, Windows keeps deleting itself, Ubuntu works fine

27 Aug 2014   #11
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Lets start off with the for sure things that are simple.
When you get the computer back from the shop.

***Check and see how many anti virus programs you have installed.
You must have only one anti virus program on one computer at one time.***

Let us know what the repair shop finds and what they corrected.


My System SpecsSystem Spec
.
27 Aug 2014   #12
Gator

Dual Boot: Windows 8.1 & Server 2012r2 VMs: Kali Linux, Backbox, Matriux, Windows 8.1
 
 

The only time I see two AV's playing well together is when its with MSE. Even then, I don't think its really needed.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2014   #13
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

All good advice about multiple AVs. I recon the OP tried them one at a time, or ran them independently. I would not assume he installed them all on the hard drive at the same time.

EDIT: you should confirm that dc42nr86. Did you install more than one at the same time?

But I don't see how any of that is going to explain erased partitions.
My System SpecsSystem Spec
.

28 Aug 2014   #14
dc42nr86

Win 7 64 Bit
 
 

Sorry, those were all the ones I used to scan. Only one was on the system at each time. Two more days until I get it back, wish me luck!
My System SpecsSystem Spec
28 Aug 2014   #15
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yes I rather guessed it was that as loading that many would have taken forever on boot oh and good luck.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2014   #16
dc42nr86

Win 7 64 Bit
 
 

I got the machine back from the store I bought it from with no luck at all. The repair tech think it has something to do with lenovo's firmware on the hard drives. He says there might be a key on the HD that needs to match the motherboard or something. It looks like this machine still has warranty so I'm going to be calling Lenovo up and see from there.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2014   #17
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Good idea mate as I have never heard of a "key" for a hard drive - the OS yes which is tied to that motherboard by the rules of using Windows especially an OEM version which Lenovo would have been using their licensing agreement with Microsoft. The retail version that an individual can buy is transferrable on a certain number of occasions to be used on one machine albeit a different one at any one time ie if the original motherboard should be bricked or you just buy a new machine and not use the previous one.

I stand to be corrected on what I have stated of course but as far as I know that is how it is.
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2014   #18
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Yours is a very unusual problem. It will probably take some out of the box thinking to track it down.

But the basic fact is that this machine does not function correctly and it is under warranty so it makes sense to get satisfaction through the manufacturer.

That said, there is firmware in a hard drive, but it is not Lenovo's firmware, it's Samsung's. And since you tried a second drive it is less likely it could be a corrupted firmware.

That leaves your PC firmware - the BIOS. If you have reset the BIOS defaults, and set the SATA Controller to AHCI mode, then it should work with any hard drive, spinning or SSD. The system will make no distinction.

You might check to see if there is a BIOS update that addresses SATA issues. Be sure you know the best way to update a BIOS before attempting an update though.

But if the SSD works normally in another computer then I suspect there is a problem with the SATA controller on your motherboard.

Did this system come with a spinning hard drive? Does the same thing happen if you install Wiondows on the spinner?
My System SpecsSystem Spec
03 Sep 2014   #19
dc42nr86

Win 7 64 Bit
 
 

I haven't tried on a spinning hard disk. The computer knows there a hard drive connected (per bios, diskpart, and even the bootmgr). I hope Lenovo takes care of it because I think I've tried everything lol
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2014   #20
dc42nr86

Win 7 64 Bit
 
 

Lenovo is sending me a repair disk, they think it has something to do with it activating the retail version vs oem version -_-, we'll see lol
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help Diagnose, Windows keeps deleting itself, Ubuntu works fine




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Can't upload files via http. Ftp works fine. Windows 7 Pro 64 bit
Hi guys. I know there have been many similar posts but none of them caries any responses that worked for me. Basically, what is happening is that for some time now I am unable to upload anything to any http:// or use programs like Dropbox/Google Drive. Websites like YouTube just jumps to 100%...
Network & Sharing
Very slow wifi on windows 7, but fine on ubuntu ?!
Hello, i currently have a dualboot running between windows 7 x64 and ubuntu 13.04 x64. Lately ive noticed that my internet is extremely slow when using windows 7, however if i boot into ubuntu its fine. Ive tried running speed tests as well. Windows is sometimes having trouble getting even 1mbps!...
Network & Sharing
Internet works on Ubuntu, but not on Windows 7
Hello I'm dual booting Ubuntu and Windows 7 and I've got a wierd problem. Internet, both wireless and wired, works normally on Ubuntu but doesn't on Windows. I've installed wlan drivers but Windows somehow doesn't recognize any networks. Does anyone know how to fix this? This is my computer.
Network & Sharing
Why my laptop works fine using ubuntu live cd but not with windows 7?
When using the installed windows 7 my laptop keeps crashing no matter what web browser I'm using, what antivirus I use etc. The 'not responding' thing always bugging me plus occasional BSoD and regular freezes. I tried clean installing using windows CD but that didn't solve my issue. Posted...
BSOD Help and Support
System Reserved partition is missing, but WIndows 7 Pro works fine
I have a Windows 7 Professional system that I went to take an image of using EASEUS TODO Workstation. When I went to do the backup, I noticed that there was no 100 MB System Reserved Partition. I made the image anyway. When I tested the image on a new machine, it prompted me to repair or...
Installation & Setup
Windows 7 Works fine except for Right clicking
Hey a few weeks ago i got a freshly installed windows 7.. works great, everything is good and clean. But last night I restarted my PC, suddenly sometimes when I right click the menu doesn't show up and the effect of the menu disappears. Ive tried searching for viruses and Trojans, a few showed up...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App