Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications

09 Oct 2014   #1
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 
Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications

I have a Korg "NanoKontrol" USB MIDI unit that is a "control surface" for recording programs. It connected and works properly with programs on Win 8.1. However, in Win 7 it is connecting but applications are not seeing the unit (I assume MIDI). Korg's configuration program does not detect it and my recording studio program (Sonar X3) does not detect it.

The unit worked OK with Win 7 when I first tested it a couple of months ago. Win 7 has not been reinstalled, it is the same as it was when it worked.

Device Manager shows it as working properly. It is listed in the Control Panel/Devices and Printers.

Korg's MIDI USB driver detects it.

I have uninstalled, restarted Win 7, did a fresh install. No help. I did a System Restore back to a point BEFORE the first attempt to install it and no help. I used Revo Uninstaller Pro and uninstalled the drivers and deleted the Registry entries. Then restarted the PC and did another "new" install.

I'm not sure what else to do. Again, as I noted it works properly in Win 8.1 (this is a dual boot system) on the same USB port (although I've tried other USB ports in Win 7 to no avail).

Here are some screenshots.
Korg Kontrol Editor
Driver Install
Device Manager
Korg MIDI Control (and detection).




Attached Thumbnails
Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications-editor.jpg  
Attached Images
Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications-driver-installed.jpg Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications-device-manager.jpg Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications-midi.jpg 
My System SpecsSystem Spec
.
09 Oct 2014   #2
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Update. I notice in Win 8.1, where the device works properly, there is an extra entry in the Device Manager for the Windows Device Association Root Enumerator. That is not listed in Win 7, if it is supposed to. I did a search and could not find a download for the Root Enumerator, if its needed, except on the pay download sites.

Here is the Win 8 Device Manager screenshot:


Attached Thumbnails
Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications-win-8-dev-mgr.png  
My System SpecsSystem Spec
10 Oct 2014   #3
fireberd

Windows 10 64 bit
 
 

Problem turned out to be the MIDI limit in Windows. I had to delete some unused MIDI devices. Apparently the limit was not reached in Win 8 and the reason it worked.

Jack
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Korg NanoKontrol is connected but not seen by applications




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
The Network icon shows Not Connected, but I'm connected
Hi to all The Network icon shows Not Connected, but I'm connected and can brows the internet. my prblem solved but after restart my computer this problem come back. I'm confused:confused: because I tried many ways to sole it! I disconnected my pc from modem, waited about 30 seconds and...
Network & Sharing
Connected to Wireless network, but windows says Not connected
OK, so i am connected to my wireless network, but windows says that i am not connected
Network & Sharing
No internet function for applications, but nw says "connected"
I wasn't sure what subforum would fit. Browser and email are involved, but broader than that. Probably not hardware, but at this point who knows? This is long description. Bear with me. Configuration: Hardware. Two computers connected to router which is connected to Dishnet...
Network & Sharing
High CPU usage (100%) on Random applications. (Applications using 50%)
https://www.youtube.com/watch?v=l6JT-3CJMeI Lately I've been experiencing High CPU usage on random application. It's becoming really annoying and cutting down my productivity on already slow, crappy laptop. I've tried everything: *Virus Scans *ProcessExplorer (and all solutions related to it)...
Performance & Maintenance
network system tray icon shows not connected but I am connected
So, this is not a major issue but kind of annoying. Recently I have noticed that the system tray icon for the wireless network always has that little red X and if I open the Network and Sharing Center it says "You are not currently connected to any networks." When I click "See Full Map" it shows...
Network & Sharing
VPN Connected but no network access; TCP/IP Not connected
I'm having problems getting a VPN to work which seems to be a common problem but I cannot find a solution Basic hardware: XP and 2 win7 Ultimate computers (A&B). B is the VPN server. Router: Thomson SpeedTouch TG585v7Xp . Port Forward tester confirms port 1723 is open Internet access via...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:58.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App