Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB 3.0 Ports not working: AMD Drivers cannot fix

19 Jul 2015   #41
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Hi ... Welcome to Seven Forums ... Did you Install the Chipset Driver & USB 3 Driver from the MSI Website ? ...

I have done a Search for your Motherboard and could not find any such Model ?

Did find MSI 88x-G45 though


My System SpecsSystem Spec
.
19 Jul 2015   #42
Berton

Windows 7 Ultimate 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Mac OS X 10.10, Linux Mint 17, Windows 10 Pro TP
 
 

I meant to add that the 2 Gigabyte motherboards I have with USB 3.0 ports use the Renesas Electronics software and it came on the disc with the board.
My System SpecsSystem Spec
19 Jul 2015   #43
Zuhayr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanx a lot guys. Though i fixed it already b4 u told. i uninstalled the chipset drivers first and installed it using the drivers cd. And now it works!. and yes, AMD 88X is same as A88X.

But there is still a yellow sign beside the VIA USB 3 root hub in device manager. Though i do not have any problems. i reinstalled Via driver, nothing.
My System SpecsSystem Spec
.

19 Jul 2015   #44
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

You can find the Drivers in the Link below ... You should have Installed the USB 3 Driver also ...


The Drivers on your CD might be older than the ones in the Link that is often the case ...


Motherboard - The world leader in motherboard design
My System SpecsSystem Spec
20 Jul 2015   #45
Zuhayr

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanx a lot, after downloading that driver via is fixed! even i hava a new Via 2.0 hub.

I will hover here first if i have any problem, and really thnx a lott
My System SpecsSystem Spec
20 Jul 2015   #46
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Most welcome
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB 3.0 Ports not working: AMD Drivers cannot fix




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Asus P8Z77 V LK Intel USB ports weren't working due to bad drivers.
After a lot of research i finally got them to work by uninstalling from device manager Intel 7 series c216 chipset family 1e2d(but not the 1e26 out of fear of more chances to disable my mouse lol) and Intel usb 3.0 usb extensible host controller. Then installed the newer intel usb 3.0 drivers...
Drivers
USB Ports are not reading (no drivers installed)
Im currently experiencing this issue with my HP Probook 6470b, none of the usb ports are currently reading any device I plug in. I opened Device Manager and truoubleshooted the devices but I keep receiving a no driver found for this device error code 43. I installed a Driver Took Kit and updated...
Hardware & Devices
Front USB ports not working, but rear USB ports work…
This is a brand new custom built PC for web browsing for a motel lobby. Win7 Home Premium AMD A4-3300 Llano MSI A55M-P33 FM1 Rosewill FBM-02 MicroATX Mini Tower Running latest BIOS and latest drivers downloaded directly from manufacturer's website. I tried switching between all 3...
Hardware & Devices
2 usb ports are not working??
:mad: 2 OF MY 3 USB PORTS ARE NOT WORKING I JUST INSTALLED THE DRIVERS MAYBE I INSTALLED THE WRONG ONES HELP!!!! SPECS: PAVILLION DM43099SE ENTERTAINMENT PC :cool:
Drivers
How to clean-up unused COM# ports from old drivers?
Greetings, I seem to have some problem of being overbloated with old instances of COM ports from old drivers versions which evidently these drivers don't bother to free when updated/uninstalled. I'm using Atheros BT Suite which always after installation/update assigns to all BT devices a brand...
Hardware & Devices
Not all USB ports are working
Hello guys, I have just got my motherboard replaced by a PC World Techguy and I got it back last week. Because the BIOS on the new motherboard has not be altered to the same has the old one. The front 2 usb ports are not being recongized, but the one that my usb hub is plugged into is working...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:12.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App