Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7x64 can't run device troubleshooter

11 Dec 2014   #1
TikkiRo

 
 
Win 7x64 can't run device troubleshooter

I think this problem possibly only began after a recent Win 7 update, but not sure. I've always had to run the Troubleshooter for certain devices (mob phone, kindle, camera etc) since upgrading to the x64 version for whatever reason, & this has persisted despite a reinstall recently.

But a problem has just arisen in the past week where I can no longer run the TS - on clicking it, it now wants to open up something called "msdt.exe" which I've never had to agree to previously (to my knowledge). Clicking yes to that then just throws up a box stating: "A problem is preventing the troubleshooter from starting". I've cleaned the registry with Glary to no avail as some search results online said that it might be down to a fixable registry key, but that didn't work. Rebooting hasn't made any difference either.

The specific error code is: 0x800706F7 . Again, online searches didn't help me much as most results related to different problems to mine.

Anyone any knowledge or wisdom to share on how to overcome this as I can't access my devices otherwise .

Thanks
TKR


My System SpecsSystem Spec
.
11 Dec 2014   #2
pbcopter

Windows 7 Ultimate x64 SP1, Windows 8.1 Pro x64, Windows 10 Pro x64
 
 

A recent Windows update, KB3004394 has caused many such issues .

Uninstall the update

While in Windows Update
Click on View Update History and then Installed Updates. Go down the list to KB3004394 , right click on it and Uninstall.

Microsoft has pulled this update for now.
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2014   #3
TikkiRo

 
 

Thanks SO much for that info - doubt I'd have found it anywhere easy on my own, so you've saved me hours of stressing over it. Appreciate your time & support on the site
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Win 7x64 can't run device troubleshooter




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Troubleshooter cannot be started 0x800706F7
Hi, I am new here so I'm not sure if this is the right place to be putting this. I have recently installed a few drivers and I cannot because they are not signed which is fair enough but when I try and go into the troubleshooter to install the driver manually I am presented with the error: A...
Performance & Maintenance
"no audio device is installed" win 7x64
so I swapped the power supply and case for my wife's computer and now there's no sound, needless to say she's not happy with me and I can't figgure out what's wrong. comp: home build MOBO: intel dg33tl cpu: intel quad Q6600 ram: 4x2gig DDR2 GPU: Nvidia gtx 55ti Issue: "no audio device...
Sound & Audio
Windows Update troubleshooter
Open the Windows Update troubleshooter If your computer is having problems finding and installing operating system updates, try using a Windows Update troubleshooter to fix the problem. Open the Windows Update troubleshooter ...
Windows Updates & Activation
Troubleshooter
I'm new here so if I do something wrong please let me know. I'm looking for a troubleshooter that will automatically start when my connection has limited connectivity or some other issue. Normally it wouldn't be a problem, but when I leave home and have a download running it always messes up the...
Network & Sharing
Troubleshooter error
Hello all, I have recently installed Windows 7 on a 2nd machine and all went well except that the trouble shooter gives me an error which prevents me from using many of the functions including specifically compatibility mode and reconnecting to my network adapter when it fails. This is the text...
Drivers
Troubleshooter not yet implemented?
I was having a play with the troubleshooter in the control panel and all the functions return an error "the parameter is incorrect" I'm guessing that this isn't active in the 6801 build? Or have I 'broke' something again :p:D
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App