Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: second and third monitor stutters incredibly much

25 Feb 2015   #1
sisrace

 
second and third monitor stutters incredibly much

Ok so eight forums didnt work with dolphin (ipad) so im trying it out here instead.

I've had this problem a long time but it didnt get obvious until recently that something wasnt right.
I got the Asus VG248QE 144hz, moved my old primary monitor to the left and my good old HP 2009v is on the right, the 144Hz is incredibly smooth and fluid obviously, but my old primary monitor had ALOT more stutter than it used to have.
I tried setting the old primary monitor (BenQ) so it was the primary one instead (in windows 8.1) and it became super smooth (60Hz) and the 144Hz one started to stutter instead!

i have looked around on the internet to find a soloution but there are few soloutions and mostly people saying they also have the problem...
The things i found (nvidia forums) was that this didnt happen when they downgraded the drivers/geforce experience, i dont want to do this if its not necessary because old drivers arent really the best thing..
One said that it worked if you went into the nvidia control panel and changed between multi monitor performance to singel monitor performance; didnt work.

one also said that the problem was fixed if you whent into BIOS (dont know if its GPU or MOBO bios) and set HDCP (i think) to 64Bit, didnt find anything in mobo bios and in the control panel there was a category for it, but there was just info on what it was, no options

If anyone has a soloution please tell me, and if you think it helps to downgrade drivers then i need help with that :/..

Thank you


My System SpecsSystem Spec
.
27 Feb 2015   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hmm you ay downgrading the driver is not a good thing but until you try it how are you going to know. There have been plenty of posts just recently where the newest drivers have caused problems and one fellow I have just advised to downgrade to an older version found it worked a treat.

Plus my new laptop would not even recognize the on board (separate GPU) it had until I installed he older driver. It is only a matter of uninstalling the old and installing the new one - you can always revert.

Cannot lose anything by trying - to me anyway
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2015   #3
sdowney717

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I have had problems with HDMI connected monitors stuttering. My cable got bent, swapping to another cable fixed the stutter. Only noticed that with video.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 second and third monitor stutters incredibly much




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Why is my VPN connection so incredibly slow?
I have a VPN connection on my home Win7 Pro 64-bit machine to access files on the server at my office. I connect using Win7's built-in VPN protocol, using my office's static IP address. After the VPN connection is active, I can go to \\server\share and access our files, just as if I were sitting...
Network & Sharing
Incredibly annoying bootmgr.exe
Running home premium 64 bit. Build this pc a year ago, has a 120gb ssd that was installed/had windows put on it at the shop because of the massive amounts of cabling etc. The other day everytime I try to boot, it gets to 'loading operating system............ BOOTMGR is missing' I've looked...
Installation & Setup
Not really BSOD, but incredibly similar
So basically, I was using my computer and all of a sudden, the mouse stopped working and strange colors started to replace the bar on the bottom of the computer and also various patterns of black started to show up. After a computer restart, I encountered the same problem. I used the system reboot...
General Discussion
I am incredibly confused...
I clearly remember having posted in the 'Have/Don't Have' thread: http://www.sevenforums.com/chillout-room/149070-have-dont-have-2-a-187.html#post1482815 ^^That's the link in which it now says: I've uploaded an screenshot too. To the admin/mod who edited it, even though I love Bindi the Jungle...
Chillout Room
Two incredibly dumb SP1 questions
Now that SP1 is out, I would like to do a clean install of Win7 and then update it to SP1 via Windows Update. I have two dumb questions: 1) Since it's a clean install, I will have to activate it again. Will the new activation invalidate my old activation? In other words, if I take my old boot...
Windows Updates & Activation
Just being incredibly slow...
Just recently I downloaded a game, Battle of the Immortals to be exact, and it was a .exe file. I go into my downloads folder and double click it to start the installer and I get the spinning blue circle that means it's loading right? Yeah well.. it just sits there FOREVER. I just double clicked it...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:26.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App