Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: ... hardware connection/disconnection notifications

21 Mar 2015   #21
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Back to your original post.

It`s a process of elimination, Dis connect everything from your pc, re boot, use it for an hour, do you get any sounds ?

Then connect each device 1 at a time to figure out the issue.


My System SpecsSystem Spec
.
21 Mar 2015   #22
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

actually l havent had any sounds, just a massive svchost file again.. that said for some reason it grew to 2gb and now its gone back to what ld usually expect it as.. as weird as it may sound lve never even come close to using the full 8gb of ram l have, l usually use no more than 25% idling to 39% while browsing (firefox hogs memory which can sometimes be annoying), but without my browser open l was using like 60% which is unusual for a clean install thats less than 10hrs old, at least in my experiences, however the svchost that grew has shrunk now, tho it did grow around the time windows update happened on OS start so lm wondering if its related tho it never did that before reinstalling, l keep on finding new annoyances every install LOL, tho since lve made a backup image now at least l can restore and know what l need to fix.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2015   #23
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

You must have a lot of something running in the background.
I'm on this forum using FF and MSE along with Malwarebytes Premium and I'm only using 1.7 gigs of ram out of 12 gigs installed.

Have you checked msconfig Startup and NON Microsoft Services.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Mar 2015   #24
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

indeed, lve set it up exactly like my previous install with regards to whats running and disabled everything l dont need.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2015   #25
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

If Firefox is exhibiting a memory leak then you must have a bad install.
Uninstall Firefox completely and download a new, clean file and try again.
If there was something wrong with Firefox then we would all be seeing it.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2015   #26
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

lm sure l mentioned it was with svchost that l noticed the memory issue.
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2015   #27
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Responding to:
"(firefox hogs memory which can sometimes be annoying)"
My System SpecsSystem Spec
21 Mar 2015   #28
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

ah, nothing new there tho.. its always used more than it should lol.
My System SpecsSystem Spec
22 Mar 2015   #29
TVeblen

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

I think you need to stay focused on USB devices, and possibly virtual devices. I believe that is where you will find the offending problem.
AddRAM's post #21 describes the best method of doing so.

Things like svchost are a red herring IMHO. Like VSS Service, I can't see a connection between what it does and the disconnect notification.

From MS:
"Svchost.exe is a process on your computer that hosts, or contains, other individual services that Windows uses to perform various functions. For example, Windows Defender uses a service that is hosted by a svchost.exe process.
There can be multiple instances of svchost.exe running on your computer, with each instance containing different services. One instance of svchost.exe might host a single service for a program, and another instance might host several services related to Windows. You can use Task Manager to view which services are running under each instance of svchost.exe."
From How-To-Geek:
"According to Microsoft: “svchost.exe is a generic host process name for services that run from dynamic-link libraries”. Could we have that in English please?
Some time ago, Microsoft started moving all of the functionality from internal Windows services into .dll files instead of .exe files. From a programming perspective this makes more sense for reusability… but the problem is that you can’t launch a .dll file directly from Windows, it has to be loaded up from a running executable (.exe). Thus the svchost.exe process was born."
Can't see how running core Windows services would disconnect hardware.
My System SpecsSystem Spec
22 Mar 2015   #30
timeless

Windows 7 Professional (64bit)
 
 

touch wood lve not received any of the annoying sounds yet (but its only been a day so far of a clean install), one thing that might be worth mentioning is that between my first and second install the original my usb devices didnt work (if l remember correctly l ended up using a ps2 keyboard in order to get the usb drivers installed) until l installed drivers, this time however l had usb devices from the get go, tho it could have been because l had issues being able to use my usb mouse without a ps2 keyboard connected while going through the installer.

also l did have some issues with bsods which l was told was related to my usb 3.0 drivers (tho they resolved themselves when l removed one of the matched pairs of ram (l used two different matched pairs and my old pair didnt like the new pair), tho it also picked up my virus protection in bsod info l think.. tho l know usb drivers were flagged, this time l went with the ones directly from intel rather than gigabyte.

for the moment (unless l start hearing the sounds again) my only issue is trying to force smart recovery2 to use english within the GUI, you see l have my system local set to japanese due to some of the programs l run however it has the unfortunate annoyance of changing the GUI language and l cant seem to find out how to change that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 ... hardware connection/disconnection notifications




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD: on Shutdown and USB connection/disconnection
Out of nowhere my pc has been crashing when i shutdown or connect/disconnect usb items. I downloaded BlueScreenView and this is what it tells me 020615-19453-01.dmp 2/6/2015 7:52:10 PM DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x000000d1 fffff800`04bce1cc
BSOD Help and Support
Disconnection issues
Hey. For like two months now I get a disconnection every EXACTLY 30 minutes for about 1 second. It can sometimes happen once or twice, and sometimes it happens for hours (every 30 mins dc) The message I get is: Reply from balbllalbalbla PING: transmit failed. general failure Reply from...
Network & Sharing
Internet Drops out after USB Connection or Disconnection
Hello, I am using a NETGEAR WN111v2 wireless adapter, whenever i connect or disconnect something into a USB port eg. Ipod Touch. It drops out and I then have to reconnect the Wireless adapter. I don't recall this happening on Windows XP
Network & Sharing
Remote Desktop Connection won't connect after disconnection!
Hi, I'm running Windows 7 Ultimate x64 on my computers. Whenever i connection via Remote Desktop Connection, it works fine. If i try to connect again, it won't work where it times out! I have tried to shutdown the service and start it again but it doesn't work! The only way to fix it is...
Network & Sharing
Network connection vanished after hardware upgrade
I upgraded my desktop's cpu, motherboard & memory the other day, but didn't do a clean install of Windows 7. It caused me some problems, but thanks to some of the users of this site, I have most of the issues resolved. However, there is one issue I can't resolve & it is regarding my...
Network & Sharing
hdd disconnection
i have 2 drives, both are 250 gb. sometimes they are just disconnect from my PC but OS is still working..with some problems like "omg the file is missed" etc. so the question is why is it happens? i did not have this problem on W7 beta, RC also on Mandriva, but i have it on W7 release :confused:
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:47.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App