Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Fans are spinning but no display.Mobo faulty?

23 May 2015   #1
Polimorifst

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 
Fans are spinning but no display.Mobo faulty?

Hi guys,this is 2nd or 3rd post on this forum so if here its the wrong place please notice me.So here is my story 2 months ago i built desktop system(not the greatest but...) which is:
Mobo:Foxconn A6vmx
CPU:AMD Phenom x3 8600
GPU:ATI Radeon R7 240 1GB GDDR5
2x2GB Ram 800 MHz
A friend gave me this motherboard and i decided to make something with it.The problem with it was that the pc wasnt shutting down.Everytime i wanted to turn off the pc i had to unplug the power cord or to switch off from the psu's button.I did this untill my hard broke,about one week ago.Now the problem is that when i try to start my pc The cpu fan and one 12 cm fan are spinning but i get black screen.Also the gpu fan is spinning for 1-2 seconds then stops.I borrowed a GT440 (2GB GDDR3) from a friend to see if the gpu is faulty but same black screen,but that gpu's fan is totally spinning.I took an older cpu and tried it same problem,also tried with one stick of ram same problem.Also when i start the pc without ram i dont get that beep noise from the speaker so i think the Mobo might be the problem here.Tried my psu on another pc to see if its working properly and it is,I took another psu to try it on my pc but same black screen.
Tried also clear the cmos same problem.
Now im asking you guys if the mobo is the real problem or could be something else.And if you could tell me what else i could try,im all ears. Sorry for bad english tho.


My System SpecsSystem Spec
.
24 May 2015   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello Poli I know you have checked out the PSU but please do this in my little ditty and post back a pic of the PSU voltage rails
Using HW Info
PART A:
You can test the volts on the PSU with HW Info HWiNFO, HWiNFO32/64 - Download < download the right bit version and close the right hand window select Sensors and scroll down to the power section where you will see what the volts are doing see my pic. In my pic the section (Nuvoton) with VBATT is a dead give away you are in the section for the rail voltages. There are other section titles and one that pops up often is ITE
Now the voltage on the different rails have to be within 5% =+/- of what is required or the machine will not work properly if at all.
See this for the rail voltage info
http://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-specifications-atx-reference,3061.html (Section 2.)
The original right hand window shows the machine running and is handy for that but for looking at the components in some detail close it and use the main left hand side panel
FOR OTHER COMPONENTS
PART B:
Open each small square with + in it on the section the components are in and then click on the individual component/s (it will highlight in blue) - in the right hand side will appear all sorts of details including brands speeds and other essential info that particular device. See pic for example.

Use PART A: and as an option you can use a digital multimeter and test the volts on the 24 pin board plug see this for the colour codes https://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_unit_(computer) (scroll to the bottom) use the black lead to any black cable the red lead to the different rails.

Also the board is relatively old too mate so don't be surprised if it has or is going south.


Attached Thumbnails
Fans are spinning but no display.Mobo faulty?-hw-info-psu-rails.png  
Attached Images
Fans are spinning but no display.Mobo faulty?-digital-meter.png 
My System SpecsSystem Spec
25 May 2015   #3
Polimorifst

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Gonna try these,thank you.
My System SpecsSystem Spec
.

25 May 2015   #4
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok let us know what the outcome is. The other thing you could us is this to calculate the power requirements of your system. eXtreme Power Supply Calculator - The only power supply calculator trusted by PSU manufacturers and computer enthusiasts it will give a you a ball park figure with some leeway and a recommendation too. Most like to build or use a PSU with about 25% "overkill" as rule of thumb.
My System SpecsSystem Spec
27 May 2015   #5
Polimorifst

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Recommended psu wattage 350w...i'd say 520w are enough.
My System SpecsSystem Spec
27 May 2015   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yes mate that is plenty and with that good margin of error if needed eh?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Fans are spinning but no display.Mobo faulty?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Faulty Mobo?
Not sure where to put this but since I built the PC... I have this board ASRock MB-A75PR4M Socket FM1/ AMD A75 FC in a Zalman z9 case, which is huge. I have been running this pc as a file server for 3/4 of a year. It's been kickin' along decently. I shut it down, moved it and plugged into...
PC Custom Builds and Overclocking
No audio - Faulty mobo ?
I am having some issues with my computer regarding sound. I don't have any of it! My computer was recently RMA'd due to a faulty PSU and video card. I just received it back and the speakers that I used before no longer work. I figured it was a driver issue and simply downloaded the RealTek...
Sound & Audio
Fans Always Spinning @ Max
About a week ago I installed a new motherboard, graphics card, power supply, and more RAM. (I've got my profile on here updated with the parts list I believe?). I'm pretty certain I have downloaded all the up-to-date drivers, however, my fans are constantly running at full speed. I think the...
Hardware & Devices
Did my mobo or PSU bite the dust? kb/m lock, no boot, fans run when of
Earlier today I get back to my computer and it looked like it was frozen, because the mouse and keyboard didn't work. So I rebooted and it got into Windows normally, but the kb/m became unresponsive again. And I new it wasn't the system that was frozen because the connectivity indicator was...
Hardware & Devices
Faulty P67 mobo exchange and Windows reinstall
Hey all, it's my firs post here :) So, I decided to exchange my MSI P67 motherboard because of the faulty sata port issue. They will exchange my P67A-GD65 for the same motherboard model but without this error. And the thing is - will I need a clean install of my Win7? I've heard many things about...
Hardware & Devices
case fans dont plug into mobo
my case, antec 300, came with 2 installed fans... the fans came with a H M L switch which i just set to L and hung in the case... is there a way to plug these fans into my mobo? it came with 3 plugs for controlling fans, but these fans cant plug into it, just the CPU fan (obviously) the mobo...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:22.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App