Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Random sound played with webcam being plugged in

06 Jun 2015   #1
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 
Random sound played with webcam being plugged in

This is a very strange and very creepy problem and I wasn't sure which forum to post this in.
My webcam is normally plugged in 100% of the time. For last few weeks I haven't used it because it fell down behind my desk and I was too lazy to get it again.

I am skyping with my friend right now and I unplugged my webcam to pull it back around blah blah you know cable problems..eventually put it in position on my monitor and plugged it back in...

And then something extremely scary happened. At first a split second of a song played (I have no music or sound playing software open and it was not a file I have on my harddrive to my knowledge). Then I heard a male voice say "kitty" ???????????? another fraction of a sound file I do not have on my computer.
Extremely freaked out I unplugged my webcam within seconds. I waited again and plugged it back in again and then the song played again for a few more seconds (oh and it's the ****ing Scooby Doo theme song by the way). I did this one more time and it did it again, I closed every window I had open (including firefox) and now it doesn't do it anymore. My webcam works fine but I am extremely concerned I have been hacked? I'm running a scan right now with Avast.

Please help I'm so creeped out


My System SpecsSystem Spec
.
06 Jun 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Check something please:
Right click volume icon on notification area, go to Sounds (can also open from control panel).
Scroll down to "Device connect" and Test. See if that song will play.

Also run a scan with Malwarebytes Anti-Malware.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2015   #3
inaniloquent

Windows 7 Home Premium 64-Bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GokAy View Post
Check something please:
Right click volume icon on notification area, go to Sounds (can also open from control panel).
Scroll down to "Device connect" and Test. See if that song will play.

Also run a scan with Malwarebytes Anti-Malware.
It still made the usual device connect and disconnect sounds as I was plugging and unplugging.
Will report back with a scan from this software, avast found nothing
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Random sound played with webcam being plugged in




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Random Hard Crash when audio files are played
So, I built a new pc a week ago and have been having some technical issues with it. I am running windows 7 home premium (sp1) on an asus m5a99x mobo, which has the realtek alc-892 audio chip as its on-board sound. Its pretty random when I get a crash, but it seems to only happens when I am...
BSOD Help and Support
I get a random mic sound despite not having a mic plugged in.
Every so often there's a noise as though someone is putting down a mic, the sort of muffled clunk. I don't have anything running up front that would do that nor in the background, it's not particularly annoying but I'm afraid it may be some sort of root-kit or a connection with someone I didn't...
Sound & Audio
random .wav file played
I have a wav file (I tried to find it in the system sounds) the one that comes up for starting windows if you have no sound checked. It happens about every 15-30 minutes and is not related to the opening of a program or any other function that I can see. I called Dell and they could only manage to...
Sound & Audio
Audio noise when first sound is played built-in Realtek
Hello. I want to ask a question about my problem. I tried to search about my case, but it's seems I'm the only one in this world who has problem like that. I have Asus P2W DH Deluxe motherboard with buit-in Realtek audio card (ALC882). My 5.1 audiosystem is connected via analog outputs. A...
Sound & Audio
No sound on m2ts file from blueray played on wmp
i tried to play m2ts file from blueray in wmp i get video but i dont get audio of the file how to get audio of files from blueray
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App