Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My problem with My PC

17 Jun 2015   #1
Franky

windows 7 32-bit
 
 
My problem with My PC

Hello guys,

I have an old spare desktop PC. I'd given it to my brother but when after one week I got back it and turned it on I saw below message!
It turns automatically off after 15 seconds or less!
What is the problem with it? Can someone please help me?




Attached Thumbnails
My problem with My PC-1.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.
17 Jun 2015   #2
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try clearing CMOS/ loading defaults in BIOS (if you can get in).

Or try setting another SATA mode for your harddisk in BIOS.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #3
Franky

windows 7 32-bit
 
 

I put the tiny plastic into pins no 2 and 3 for clearing. Should I turn the PC on to be cleared?
My System SpecsSystem Spec
.

17 Jun 2015   #4
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

You have to check your motherboard manual for correct CMOS procedure, but I guess it would be something like that (still make sure that's the correct way). If you lost the paper version, check online at the manufacturer's website.

If you can get in BIOS, I believe loading defaults is the same thing (the jumper is for those who can't get in BIOS)
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #5
Franky

windows 7 32-bit
 
 

I don't have the paper version. But for clearing the CMOS, as I said, put that plastic for connecting pins no 2,3 (as it has been written on the mobo next to the jumper) and now the PC is on. But since I did that work for clearing, no hardware seems to be working.

The problem is that I can't enter to the BIOS.
After some while I return the tiny plastic into normal state and restart the PC and wait to the news!
I appreciate your responses.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #6
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Yes put the jumper back in original place. Can you boot now or be able to enter BIOS? Not obvious from your last post.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #7
Franky

windows 7 32-bit
 
 

Now the PC is on but on the contrary to the previous situation, no message comes up. The PC is working but shows nothing!
It's very odd. It seems to be a hardware issue.
I still can't go into BIOS.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #8
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Do you have a PC speaker installed? Any beeps?
Any on-board video card?
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #9
Franky

windows 7 32-bit
 
 

Yes, there is some small speaker, like other mobos, on it too. No, no beeps.
I don't know how to recognize is there any on-board video card on the board or not.
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2015   #10
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Remove power cord for a minute and try to power up. Take some pictures of back panel and post here. Do you hear the fans and hard disk starting? Case lights come up?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My problem with My PC




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Intel Rapid Storage Technology problem : Empty port problem
Windows 7 Home Premium, 64 bit Gateway Laptop NV55C (I would upgrade ut currently not working so a major hardware upgrade is gonna have to wait :( I've got the latest SATA AHCI Driver for my system according to Gateway. As for the latest Intel RST software/drivers, I have version 9.6.2.1001 on...
Hardware & Devices
Computer is crashing.Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen
Hi, My computer, Dell optiplex 760 Windows 7 Professional 32-bit, is crashing. The crashes often happen when i'm playing this game, League of legends, but it also crashes at random points while on a social media or gaming websites. How to fix? Help please.
BSOD Help and Support
Blurry Text problem, EDID and registry editing problem on an AMD card.
EDIT:I have found a solution, using a DVI to HDMI cable on an amd card will fix this problem, this thread can now die, hopefully someone else will find it if they have this problem. Basically, i know what the problem is, but not how to rectify it. My tv (Sceptre X235BV-FHD, a rebranded sony...
Graphic Cards
"A problem occurred while trying to open this message. A problem occur
HI, I'm new to the forum. When I receive mail in WLM, if I open it right away. fine...no problem. If I leave a message unopened then shut down and reboot I can't open the message. I get the error message... "A problem occurred while trying to open this message. A problem occurred. Please try...
Browsers & Mail
Moving windows/icons down problem!! Move right/left/up - no problem
New system i7 3930K CPU Sabertooth X79 Mortherboard GeForce GTX690 GPU Intel 520 series SSD 32GB RAM Dell U2711 27" Monitor Win 7 Pro
General Discussion
Cute Html problem and Video full screen problem
Hi I recently made a mistake and I did a full HP system restore and lost alot of my programs and have had to reinstall them. Some programs are there still but just seem messed up somewhat, like my Cute Html editor program. Suddenly, where there used to be the tabs you clicked on that would...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:09.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App