Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My USB mouse is not being detected at ALL.

03 Jul 2015   #11
Ascended1

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by GokAy View Post
Upper/lower filter deletion is an intrusive method, sometimes causes problems.

You should have backed up registry as described in that guide. Right click the .reg file and merge it. You can also try re-installing touchpad driver.

If not, do a System Restore - System Restore
Okay, I fixed my touchpad with a system restore but my USB mouse problem still persists. It just lights up red and doesn't do anything, not even the installation wizard pops up for my mouse driver(I think it's a HID complaint mouse).


My System SpecsSystem Spec
.
03 Jul 2015   #12
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Alright, open services.msc and see if Human Interface Device Access is started.

See if this would help. Mouse, touchpad, and keyboard problems in Windows - Windows Help

New laptop, so less likely, but run in cmd: sfc /scannow
then run: findstr /c:"[SR]" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfcdetails.txt
and attach sfcdetails.txt
My System SpecsSystem Spec
03 Jul 2015   #13
optiplex gx520

Windows 7 Ultimate 32 bit,Chromium OS, windows server 2008 32bit
 
 

maybe it is dead and you need a new one
My System SpecsSystem Spec
.

03 Jul 2015   #14
essenbe

Windows 7 Enterprise X64/Windows 10 Enterprise X64/Windows 10 Pro X64/Linux Mint
 
 

See if any of this will help you out USB Driver - General Fix for Problems
I would suggest you not making registry changes unless you are very familiar with the registry.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My USB mouse is not being detected at ALL.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Microsoft Bluetooth Mouse Not Detected
This is my first experience with trying to use a bluetooth device, a Microsoft Sculpt Comfort Mouse, on my Dell X8500 running Win 7 SP1. I thought it would be simple but, boy, was I wrong. I went to Add a Device as instructed but the system didn't detect it. After trying the several things...
Hardware & Devices
Bluetooth dongle detected, items detected but not connecting.
Hi guys, I bought a bluetooth dongle off of amazon so I could use my bluetooth headset with my comp. Once plugged in it installs driver version 6.1.7601.17889 from microsoft and there are no yellow '?'s. When I look for devices it sees my headset no probs but will not connect, which it does...
Hardware & Devices
Mouse is detected but not working !
Okay, So here's my problem, I've looked in several forums but didn't find the solution, my mouse was working perfectly (touchpad still working), until I installed a joystick driver, and then it didn't work anymore, it is detected, the mouse emits the light it usually does, and when I go to Device...
Hardware & Devices
Microsoft Mouse and keyboard are not detected from time to time.
I have an issue with my P8P67 PRO (Rev 3.1). Mouse but mainly keyboard (both Microsoft) are not detected during the cold boot from time to time, i suspect the BIOS is the one to blame i have the latest version, what can i do? Both are USB. Please help! is the MOBO faulty? When i turn...
Hardware & Devices
no keyboard or mouse detected after win 7 update
since a recent windows 7 update when i power up my pc the keyboard and mouse are undetected so i cant get past the password screen. i thought a system restore is the solution but i cant get into bios either as i need to select that with the keyboard. keyboard and mouse are usb. ive tried...
Hardware & Devices
USB Mouse sometimes not detected on boot
Hi, new build PC, and noticed that sometimes when I boot Win7 the mouse is not detected on the USB rear port. I moved to a new port when Win7 was loaded and it worked fine, detected etc. But serveral boots later it happened again. I rebooted and all was fine. Again several loads later and...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App