Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Help! - cloned SSD not booting directly

16 Jul 2015   #1
WonderBot

win 7 64
 
 
Help! - cloned SSD not booting directly

Here is my problem...

I have a Dell Optiplex 7010 on Win 7 with a 128 SSD. Decided it needed more space so I cloned it to a 250 SSD with Acronis. I have done this with Acronis several times on other machines and never had this problem. Now when I put the new SSD back in, the system says "failed to boot, no drive detected". The only way I can get it to boot is hitting F12 and selecting on "Boot from Windows boot manager".

legacy boot is turned off and I have tried changing the boot order, but still no luck. It seems that even when I disable NIC Booting, POST still tries to check for PXE boot IP and then it gives the "failed to boot, no drive detected".

Anyone know how to fix this?


My System SpecsSystem Spec
.
16 Jul 2015   #2
CountryBumkin

Windows 7 Home Premium
 
 

See this link. Fixing the Windows Bootloader via the setup DVD

Or use the free version of EasyBCD EasyBCD - NeoSmart Technologies#
My System SpecsSystem Spec
16 Jul 2015   #3
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try first loading defaults in BIOS, then set the BIOS options again.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Jul 2015   #4
WonderBot

win 7 64
 
 

Thanks guys.... I tried all of your suggestions and then some but still no fix :/

I ended up just wiping it and reinstalling windows... back to normal.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Help! - cloned SSD not booting directly




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer is now booting to the UEFI instead of directly to Windows
After installing a round of usual updates (Microsoft Security updates, Virus definition updates), my computer asked to restart so it could finish applying the updates. Nothing suspicious there, as this is pretty normal. However, when it restarted, my computer booted to the motherboard's UEFI...
General Discussion
Booting directly from logical partition causes strange problem
I have a quad boot PC which has a very strange problem – when I boot directly into a logical partition, the other two logical partitions are recognised by windows as being primary. Let me explain. I didn’t want to use the MS boot manager, so I am using a 3rd party boot manager (OSL200), and what I...
Installation & Setup
Booting from cloned drive - Macrium
Hi all, I've just cloned a hard drive on a laptop which I then tried to boot from (switched over hard drives installing new cloned drive). I keep receiving the error message, "no operating system". One thing that i have noticed is that the letter on the drive is F and not C. Does...
Installation & Setup
Error message "BOOTMGR is missing" when booting directly into drive
Hi, I just put together a brand new haswell gaming rig and installed windows 7. Long story short, I copied the contents of my windows 7 installation disc into an internal SATA drive (1600BEVT-22ZCT0) and installed windows onto another internal SATA drive (ST3160215AS). My problem is that in...
Installation & Setup
Issue booting Win 7, booting directly into XP & no boot manager
Hi, I just got a ASUS G75V series and updated it to windows 7 professional with Intel core i7. I was able to work with it and everything was fine until I had to install XP because some softwares are not compatible with Win 7 x64. I have Win 7 on drive C: and windows xp on drive E: which in...
Installation & Setup
Thunderbird 2.0 directly to 14?
Has anyone migrated from Thunderbird 2.0 directly to 14?? 2.0 is working fine for me but I'm feeling like I'm out of date with no multiple tab interface. Has anyone successfully gone from 2.0 installed(not portable version) to 14 installed? I'm looking to avoid trashing 2.0 until I see if 14...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App