Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: USB port 2.0 doesn't work

28 Jul 2015   #1
Cra7uz

Windows 7 Professional 64bit
 
 
USB port 2.0 doesn't work

Hello, guys! So my problem is that one of my ports are not working. I have 2 ports (3.0 and 2.0) and the 2.0 is not working. It all began with preinstalling the laptop and from then the 2.0 port is not working. I tried to return to previous versions of the drivers but still didnt work. Thanks in advance!


My System SpecsSystem Spec
.
28 Jul 2015   #2
paul1149

Linux Lite 2.8 x64 (full-featured, fast, rock-solid)
 
 

Try the port with Windows in Safe Mode.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2015   #3
Cra7uz

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by paul1149 View Post
Try the port with Windows in Safe Mode.
Thanks for the response but its not working.... guess its a hardware problem?
My System SpecsSystem Spec
.

29 Jul 2015   #4
paul1149

Linux Lite 2.8 x64 (full-featured, fast, rock-solid)
 
 

Next I would try it outside of the windows install. A keyboard plugged into it while in the BIOS, or a windows recovery or linux live boot disk.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2015   #5
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Was your Original OS Windows 8 ? ...
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2015   #6
Cra7uz

Windows 7 Professional 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Was your Original OS Windows 8 ? ...
Im on Windows 7 64bit
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2015   #7
GokAy

Windows 7 Ultimate x64 SP1
 
 

Try loading defaults in BIOS (Setup menu when you start the laptop).
You can then try booting with Linux Mint MATE DVD/USB and see if USB ports work.
My System SpecsSystem Spec
29 Jul 2015   #8
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Cra7uz View Post
Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Was your Original OS Windows 8 ? ...
Im on Windows 7 64bit
The question is what operating system came with the computer originally. Not whats on the computer now.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 USB port 2.0 doesn't work




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
ps/2 port of the case doesn't work properly
Hi guys, I'm going to install Win XP on my computer (I had win 7 but had some problem with installing the HP printer on it and so I decide to install XP because that printer seems to be installed properly on XP). Now When I put the XP CD on the CD driver, it says press a ker to boot from CD and...
Hardware & Devices
My bluetooth doesn't work. bttray doesn't open.
Hello. I am quite new here, but I've been wanting to get this problem solved for a long time, and I haven't seemed to get any answer. So here's my problem: I bought my Asus N53SV for around a year ago, and it worked great. But for some reason something changed. When I try to open bluetooth,...
Software
"Nvidia port io control driver" doesn't correctly work
Hello! I have a problem. I have adjourned the bios of the pc acer aspire M1641 and when I have restarted the pc tuneup utilities it signals me this problem: the peripheral "Nvidia port io control driver" doesn't correctly work Do you know as solution for this?
Drivers
HELP: power option doesn't work - screen saver doesn't start!
I have an ASUS notebook running windows 7 64-bit. I am using the QuietOffice power profile, however the screensaver won't kick in no matter what I do, and the display does not turn off even though I set it to be after 5-minutes of inactivity. I don't know if there is something running in the...
General Discussion
ethernet port on Inspiron N7010 doesn't work
I have an Inspiron N7010 laptop. Running Windows 7, 32bit, professional. It came with the home version, but we upgraded to the professional version so we could connect to our company's domain. I was running wireless. Now I have been moved out of wireless range, but I have an ethernet line...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App