Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Changed from Intel to AMD mobo, windows will not boot

07 Aug 2015   #11
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

You have to or at least I do wonder if a display port is messed up
If you mother board has onboard graphic's remove the gpu and restart using the onboard graphic's instead,

Most if not all gpu's will disable onboard graphic's so it much be removed.

Then page two of basic's is make sure the monitor is connected and powered on before you startup.


My System SpecsSystem Spec
.
07 Aug 2015   #12
metalh3ad

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by metalh3ad View Post
Quote   Quote: Originally Posted by carwiz View Post
I would suggest connecting a chassis speaker. It's the only way to determine why the POST is failing. Well, not the only way but it's the cheapest way. The only other method is to purchase a POST display card. Some high-end MBs have LEDs to display the error. I didn't see that on your MB but I scanned the manual quickly.
Found a working case speaker. No beeps at all when I power it up.
Found my RAM specs. It's a pair of Mushkin Blackline 4GB. Speed is listed as PC3-12800. Have no idea if that's compatible with my mobo
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2015   #13
metalh3ad

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
You have to or at least I do wonder if a display port is messed up
If you mother board has onboard graphic's remove the gpu and restart using the onboard graphic's instead,

Most if not all gpu's will disable onboard graphic's so it much be removed.

Then page two of basic's is make sure the monitor is connected and powered on before you startup.
Already done all of that.
My System SpecsSystem Spec
.

07 Aug 2015   #14
metalh3ad

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Changed out my current memory for a lower speed, it was 1600 which is only supported by overclock on my mobo, but putting in a set of 1330 chips didn't change anything. No error beeps, no video output, nothing. Starting to think it might be a faulty mobo
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2015   #15
carwiz

Windows 7 Pro-x64
 
 

What was the source of the motherboard? Did someone try to flash the BIOS?
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2015   #16
metalh3ad

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by carwiz View Post
What was the source of the motherboard? Did someone try to flash the BIOS?
bought it brand new from newegg
My System SpecsSystem Spec
07 Aug 2015   #17
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Add a link to the exact item you purchased,

Which type of cable are you connecting to the monitor with dvi/ vga/ hdmi/ mini display ?
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2015   #18
metalh3ad

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Thanks for all the help. New mobo on its way, and defective one on its way back RMA.
My System SpecsSystem Spec
08 Aug 2015   #19
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Definitely display port issues with that board.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Changed from Intel to AMD mobo, windows will not boot




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Intel Mobo for 3770K
whats up guys? so i found a i7 3770k on microcenter for $250. so i think my next upgrades will be i7 3770k and an Asus mobo after i buy a car lol. but anyway, im looking for a mobo. i want asus, and i want USB 3.0 header, and some decent OC ability. any ideas oon what comes to mind? i DO...
PC Custom Builds and Overclocking
Unable to disable Secure Boot in Windows 7 (New MOBO)
Hello. I recently bought an Asus P8B75-M LE along with an MSI GTX 660 Ti OC V1 and an i5 (My OS is Windows 7 Home Premium 64bit). Every time i start the computer i get this message: "The current BIOS setting do not fully support the boot device. Click OK to enter BIOS Setup" and a yellow text: "Go...
Installation & Setup
MOBO for Intel Xeon E3-1235 LGA 1155
I'm looking for a Xeon E3-1235 cpu (LGA 1155 socket) to build a server, I read here in a post from almost a year ago that not all 1155 MOBOs can handle the Xeon cpus. Is this true? In Newegg they have normal 1155 boards and 1155 Server boards. Since normal boards are much cheaper and I won't...
Hardware & Devices
Migrating from AMD mobo to Intel [Windows Server 2008 R2 x64]
I know that since during a windows installation, certain libraries are installed specifically for certain types of chipsets/cpu's and that an abrupt hardware change can cause failures. I read on an article somewhere that you can migrate windows without hardware errors if you manage to get windows...
Hardware & Devices
MOBO for Intel i5-760
I need some good advice for MOBO. I visit Asus site but i cant seem find Cheap MOBO or im missing it? I visit Intel Site and found the cheapest MOBO for my processor which is DH55PJ and max is 8 GIG memory which is mostly $70 - $80 cost. Im thinking 100$ for MOBO? If their is a cheap...
Hardware & Devices
Got a new mobo - Intel Matrix Raid problems!
Hi, First thing I'd like to say is that I'm not a newb who's posting his first ever question here on the site. I had an account here and I guess I haven't logged in for awhile so I was deleted. So I had to create a new account using my old member name. So here's my latest problem. I hope...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:05.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App