Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: wndows7 Slow performance and freezes even after fresh installation

12 Aug 2015   #1
parthedon

windows 7 home premium 64 bit
 
 
wndows7 Slow performance and freezes even after fresh installation

I'm using hp pavilion g6 1310-tx.I have 500gb wd HD along with ati radeon hd 6470m.My windows 7 64-bit home premium was running slow so i decided to backup my data and do a fresh install.I successfully backed up my HD and started fresh installation of win 7 home premium 64 bit .After deleting my partitions i created new one and formatted HD , windows installed successfully .First boot was fine and everything was normal, i restarted it and now it takes a long time to boot up.Even after the boot windows randomly freezes and takes a long time to display explorer and right click options.i didn't install any drivers yet but still facing the issue.
I thought it must be a bad HD so i tried various checks.From windows installation disk i went to repair tools and used "chkdsk /r C:" everything was fine there.Next i ran
wmic
diskdrive get status
and got OK status, so i think it's not HD issue.Also i ran the primary memory check from hp bios diagnosis and it displayed "PASS". I tried installing windows many times but still the same problem.I even went for installing ubuntu but it is also having errors while booting up.I'hve tried windows 8.1 but same result,please suggest something.


My System SpecsSystem Spec
.
12 Aug 2015   #2
AddRAM

Windows 7 Pro x64 Windows 10 Pro x64
 
 

Set the bios back to defaults.

Buy and install windows on an ssd, make sure sata mode is set to AHCI in the bios if you do, before you install windows.

Other then that you could have a bad install disc.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 wndows7 Slow performance and freezes even after fresh installation




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Fresh Windows 7 Install Freezes
Hi! Got some issues with my HP Pavilion t3713.sc Desktop PC and Windows 7(and VISTA)... A few days ago, all out of the blue, my PC started to freeze - at that time with VISTA installed. I tried to restart and it froze again, just after a couple of minutes. Tried again, again, again and again....
Installation & Setup
windows 7 freezes on fresh install
the other day my computer froze up so i restarted it and it wouldnt load past the starting windows screen so put in a new hard drive and tried to install windows 7 . it did the same thing it loaded the windows files and stopped at the starting windows screen i then tried xp and it did the same...
Installation & Setup
Slow bootup, slow performance
I have a Dell Latitude E6520 i5-2520 (2.5GHz), 8GB RAM, 7200RPM HDD, Windows 7 Pro x64. After installation everything seems super ok . Bootup time, working in windows, etc. Then i decided to start the update (about few hundred megabytes). After the upgrade it seems that everything is...
Performance & Maintenance
very slow startup and slow performance over all
its about 6 months i m using the same window, but now it starts really slow and over all performance of my system is also down. i have dell n5110 i5 with 4gb ram, and please i dnt want to reinstall window :( also i am using selective startup Any suggestions?
General Discussion
Slow Performance, Slow Boot-up - Cause Undetermined!
Hello everyone, I have done a lot of research on Google as well as on this forum to find a solution to my problem. Unfortunately, people who have posted on the forums have SIMILAR but not the exact problem as I have. I would like to take this opportunity and explain exactly whats been going...
Performance & Maintenance
W7 Slow Boot Time and Overall Slow performance
Hi new to these forums and I'm hoping someone can help me out here. I formated my HDD and did a clean install (W7 7100 build) but I'm noticing slow boot times and slow performance compared to Vista x64. W7 boots at least 10secs slower and programs tend to lag (aren't as snappy compared to...
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:46.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App