Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Is my mobo now faulty?

08 Oct 2015   #1
Sprog

Windows 7 Pro 64-Bit
 
 
Is my mobo now faulty?

I upgraded my PC and used my old components to build another PC in an old case I have.

Everything seemed to be fine up to the point where all of a sudden my LAN controller disappeared from Windows. No lights are flashing on the port whether it's booting up or in Windows itself.

As a temporary measure I installed a wireless dongle which works but after about 1 minute into booting Windows it disappears with the usual message about the USB port being able to perform faster etc. The dongle eventually comes back to life. In fact, I also get this with any USB device. I have installed the latest drivers although can no longer with the LAN controller as it can't find it anymore.

I tried to reinstall the OS via USB flash drive but states a system disk error instead although this drive works fine on other PCs.

Not only that the monitor shows only half the screen when booting into the BIOS. It does show the full screen after resetting the CMOS but reverts back to shite after a reboot.

Is there anything else I can try before I give it the last rites? I've got a feeling I must have shorted something against the case or it had a spazzy fit when it realised it was no longer my main PC!

Thanks very much and hope you can help.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Oct 2015   #2
rvcjew

7 Pro x64, 10 Pro x64
 
 

Did you make sure you don't have an extra standoff in the case you used for your old parts, it might be shorting out somewhere. Take the parts out and run the pc on top of the motherboard box (just the cardboard is fine) to eliminate that factor. Also what are the specs of the build?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Is my mobo now faulty?




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Fans are spinning but no display.Mobo faulty?
Hi guys,this is 2nd or 3rd post on this forum so if here its the wrong place please notice me.So here is my story 2 months ago i built desktop system(not the greatest but...) which is: Mobo:Foxconn A6vmx CPU:AMD Phenom x3 8600 GPU:ATI Radeon R7 240 1GB GDDR5 2x2GB Ram 800 MHz A friend gave me...
Hardware & Devices
Faulty Mobo?
Not sure where to put this but since I built the PC... I have this board ASRock MB-A75PR4M Socket FM1/ AMD A75 FC in a Zalman z9 case, which is huge. I have been running this pc as a file server for 3/4 of a year. It's been kickin' along decently. I shut it down, moved it and plugged into...
PC Custom Builds and Overclocking
Mobo not detecting HDMI? - ATI Radeon HD 4250 onboard ASUS mobo
This problem has the configuration listed in my system specs below, which have just changed recently. My OCZ Vertex 2 died, RMA'ed but sold, and replaced with the Transcend SSD720, 2.5" SATAIII 64GB. Also sold my GPU... :cry: Now, trying to get everything back on track. I reinstalled my OS on...
Hardware & Devices
No audio - Faulty mobo ?
I am having some issues with my computer regarding sound. I don't have any of it! My computer was recently RMA'd due to a faulty PSU and video card. I just received it back and the speakers that I used before no longer work. I figured it was a driver issue and simply downloaded the RealTek...
Sound & Audio
MOBO baked. Need to maintain 7 OS and files from HD on new MOBO
I have read several posts about issues with this already. I had an ECS P4M800 Pro-M V 2.0 with a Pentium 4 2.88. I had a primary and secondary hard drive as well as a DVD RW on it. My brother-in-law originally build the computer some years ago. I got the dreaded call the other day, "Honey,...
General Discussion
Faulty P67 mobo exchange and Windows reinstall
Hey all, it's my firs post here :) So, I decided to exchange my MSI P67 motherboard because of the faulty sata port issue. They will exchange my P67A-GD65 for the same motherboard model but without this error. And the thing is - will I need a clean install of my Win7? I've heard many things about...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:13.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App