Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Long standing USB port problem

14 Oct 2015   #11
derekimo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Shouldn't really need to find or look for the clipboard, it only stores one thing at a time anyway, just right click> paste or Ctrl+V.

That is an interesting tidbit though.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Oct 2015   #12
ComputerGeek

Desk 1: Win 7 Pro x32; Desk 2: Windows 10 x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ComputerGeek View Post
Download and run the Filter Driver Load Order tool. Hit the Clipboard button and paste the result into next post
The clipboard button is in the tool window. Select any disk device listed, hit the Clipboard button then paste into next post


Attached Images
Long standing USB port problem-2015-10-14_094307.jpg 
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2015   #13
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yep that is what I did but nothing showed maybe it is the board dying?? Anyway I ma away form my place for a bit so will have to try next time I am there.
My System SpecsSystem Spec
.

15 Oct 2015   #14
ComputerGeek

Desk 1: Win 7 Pro x32; Desk 2: Windows 10 x64
 
 

Quote:
Yep that is what I did but nothing showed
Can you be more specific? What didn't show????
> The the tool not run?
> Tool ran but nothing listed under Disk Drives you could select?
> You selected a Disk but then didn't see a Cliboard button??
> p.s. point of note: You must select any one Disk devices, and not the Disk category if that's what you did
> You won't see anything happen when you click Clipboard button. You only see resulting information when you paste into something (like pasting back into your post)
Can you post the screen shot9s0 and explain what didn't work?


1) I'm curious as no one has ever reported that user problem before so would like more specifics
2) If necessary, we can also collect the information I want manually)
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2015   #15
ComputerGeek

Desk 1: Win 7 Pro x32; Desk 2: Windows 10 x64
 
 

If you could try that tool again per above as i've never had a problem with it before (so am curious as to where you find a problem)

But to save time (and your nerves in trying to fix this problem!) here's alternate instruction to manually provide the starting data i want
  1. Right click on any disk drive you see in Device Manager, select Properties then the Details tab
  2. Use the pull down menu to carefully look if any entry exists for Class upper filters and/or Class lower filter (see snapshot below) For each if found, you can Ctl-A to select all the display info then paste that info for each into next post. Or simply take snapshot(s) if easier
  3. Now go to the Driver tab. Click the Driver Details button. Provide a snapshot of the Driver File Details window that appears


Attached Images
Long standing USB port problem-filters.jpg 
My System SpecsSystem Spec
15 Oct 2015   #16
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Ok I will try that when I next have access to the machine. IT is very frustrating though because I have several USB outlets on the thing and not one of them work with a stick/s yet the KB and mouse no problems
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2015   #17
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Sorry for very late replymate but don't get back to my place very often. Attached are pics of the drives and results they may not be in order .

Also at desktop screen on the Password appears and is entered it pops up this ini message??

Now I notice the second drive the spinner has that PartMnr listed in the filters.

Have had problems with this Ivy machine for a long time now


Attached Images
Long standing USB port problem-asus-ini.png Long standing USB port problem-ssd-1st-filter.png Long standing USB port problem-ssd-lower-filter.png Long standing USB port problem-ssd-2nd-filters.png Long standing USB port problem-ssd-upper-filter.png 
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2015   #18
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

CG Some pics I could not fit in last post don't know if there is any relevance??


Attached Images
Long standing USB port problem-spinner-filter-result.png Long standing USB port problem-spinner-filter.png Long standing USB port problem-spinner-fliter-results-2.png 
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2015   #19
ComputerGeek

Desk 1: Win 7 Pro x32; Desk 2: Windows 10 x64
 
 

Bingo! I've fixed this problem before. It's the Samsung Rapid Mode filter. Try turning off Rapid Mode. Verify the Samsung lower filter is no longer listed. Try your usb drives again. Hope that works for you too!

This device cannot start. (Code 10)

/* EDIT */
Some have also uninstalled then reinstalled Samsung magician to fix the problem. Either approach seems to have worked in the past
My System SpecsSystem Spec
25 Oct 2015   #20
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ComputerGeek View Post
Bingo! I've fixed this problem before. It's the Samsung Rapid Mode filter. Try turning off Rapid Mode. Verify the Samsung lower filter is no longer listed. Try your usb drives again. Hope that works for you too!

This device cannot start. (Code 10)

/* EDIT */
Some have also uninstalled then reinstalled Samsung magician to fix the problem. Either approach seems to have worked in the past
Thanks CG mate I shall give it a whirl when I am next at my place (I live with my partner now).

Perhaps it has been causing the other problems too and I shall reinstall the Magician too - I have used it to do things with the drive nothing over the top but again perhaps it has got corrupted.

Who would even think that would cause my board USB's to fail?? it simply makes no sense - to me

I am back there this weekend I will update you.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Long standing USB port problem




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
outlook 2010 long standing junk email filter bug
Ok I remember testing outlook 2010 4-5 years ago, I had to revert to outlook 2007 for one single reason. When The junk email filter is disabled (so only block via blocked senders) it was still automatically filtering emails and the outlook filter list is very bad tons of false positives. ...
Browsers & Mail
Beats standing in line
http://img703.imageshack.us/img703/8383/201302261944.png
Chillout Room
Bsods' , When standing by, Computer get BSOD
Hi! I've bought my computer 2 years ago, it was working at that time but now it isn't. Well, by saying it isn't I mean that the HDD got some errors. 2 days ago I closed my laptop, so it stand by, but then I opened it so fast so the screen was still black. I've got some issues with the video...
BSOD Help and Support
Long standing Outlook bug - please fix!
The notion of week used by Outlook's calendar is different from that used for email sorting. Specifically, I have Outlook configured such that Sunday is the first day of the week. However, in my inbox, Saturday's email is showing up as yesterday and not last week. This is wrong (and creates...
Microsoft Office


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App