Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems after cloning C drive

25 Nov 2015   #31
magicant

Windows 7 Ultimate 64bit SP1 w/latest updates
 
 

So I decided to order an internal hard drive dock, I hooked it up, and no power. The thing doesn't work. So I had to call amazon and they will be shipping a replacement. So annoying. This is what I ordered:

Amazon.com: Kingwin Single Bay Mobile Rack for 2.5-3.5 Inches SSD and HDD (KF-255-BK): Computers & Accessories

It got some good reviews, but I also saw a few bad ones, including one person that said it started smoking and damaged other drives connected to the power cable (I did not have any other drives connected). So now I'm worried. I can't seem to find many HDD and SSD internal drive bay docks. If anyone has a suggestion for a different one please let me know. Perhaps this one was just defective.

Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.
11 Dec 2015   #32
magicant

Windows 7 Ultimate 64bit SP1 w/latest updates
 
 

For completeness sake, I got a drive dock to work. You can read my post here:
Drive Dock not working

Thank you.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2015   #33
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Glad you got things working again. That HotSwap program seemed to do the job.

Could you fill in your system specs for us. It will follow your every post.
Your hotswap problem could be a motherboard and bios.

A tutorial by Brink.


System Info - See Your System Specs
My System SpecsSystem Spec
.

11 Dec 2015   #34
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Yep good to see going and Laybacks post#24 worth saving as a doc I have .

Unfortunately for me both my hot docks in the Ivy machine have gone to bye byes but they are a great thing to have. Maybe I will work out what is wrong with the things
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2015   #35
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I have found that using a Samsung ssd will not work using clone in my system. They will not boot.

Intel ssd's do work with clone and do boot.

I use Macrium Reflect. I have no idea why. I tried several times with no luck.
In both cases I use HotSwaps.
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2015   #36
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
I have found that using a Samsung ssd will not work using clone in my system. They will not boot.

Intel ssd's do work with clone and do boot.

I use Macrium Reflect. I have no idea why. I tried several times with no luck.
In both cases I use HotSwaps.
Strange Jack as I have only used Samsungs mind you I use the USB to SATA adaptor - a fiddle havig to ge it to but has never failed me even the real cheap ones. The best I have is a Vantec one VANTEC CB-SATAU3-6 Adapter - Newegg.com

The cheaper ones off EBay for example have IDE connections to and around $12
My System SpecsSystem Spec
12 Dec 2015   #37
magicant

Windows 7 Ultimate 64bit SP1 w/latest updates
 
 

Thanks. I filled in my system specs. Yea it seems my motherboard/bios/intel rapid storage, etc. was not treating the ports as hot swappable.

Note when I used macrium to clone the drive I had it connected to an internal sata port, not a docking station, although I don't see why it would make a difference if the docking station is connected to an internal port. So not sure why you have trouble cloning a samsung drive. Sorry to hear that.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Problems after cloning C drive




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Numerous boot problems after cloning boot drive
Yesterday, I went to clone my SSD boot drive with Macrium Reflect to upgrade to a drive with larger capacity. Desktop pc with Windows 7 Home Pro 64-bit on ASUS mobo, AMD Phenom II, 16 gb ram. I cloned the drive, creating one large partition on the new drive, and ordered Macrium to letter it...
Backup and Restore
Problems Cloning Hard Drive On A Dell 755 Optiplex Dt
Hello I have the Dell 755 OptiPlex large Tower. It had a small 250 Gb hard drive and I put a 1000 Gb hard drive in and loaded windows 7. The computer will not boot into the new hard drive, I have tried everything, including taking out the battery for a an hour or so, updating the bios to the A22...
Hardware & Devices
HDD dying - problems cloning
Hi all, A few days ago I experienced some power failure and now my HDD (WD Caviar Black 640 Gb 64mb 7200 SATA 2) is dying. Crystal Disk Info shows a warning: Current Pending Sector Count with RAW value 1 Everything works fine except when I start Opera. The more tabs I open and the more cache...
Hardware & Devices
Cloning C Drive (Upgrading to Larger Drive)
Hi My C drive currently has 2 GB of free space left. I've tried uninstalling programs and defragmenting the drive but alas it doesn't help. I've ordered a larger SSD and I'm trying to clone my current C drive to an external hard drive. Could you please recommend some software that would...
Backup and Restore
Problems cloning to new SSD
OS is Windows Pro 7 64. The new SSD is Intel X25 80GB. I'm using the free Acronis' Intel Data Migration Software to clone old C drive to the new one, and am getting a "failed task" message each time I try it. The old drive is 250GB Western Digital, but only have 61GB used. Any idea what...
General Discussion
Problems cloning W7 to new HD
I have a socket 478 computer (Asus P4C800) running W7 Home Premium. I have 2 harddrives, C is a 74GB WD Raptor and D is a 500 GB WD Black Caviar. I am running out of room on C so I used Acronis True Image 2010 to clone the OS to the D drive. (I've done this procedure many times with other computers...
Installation & Setup


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:48.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App