Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Silverston EC04-P - Transfer speeds

15 Dec 2015   #1
SJMaye

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 
Silverston EC04-P - Transfer speeds

I bought this card some time ago because my MB did not have the 19 pin header for front panel USB 3.0. Just today I was transferring some really large files and decided to check transfer rates. All I can say I was unimpressed. Transfer rates were about 28 MB/sec to my USB 3.0 memory stick. I plugged it in to my other pc with a MB with 3.0 onboard. Same files transferred at ~80 MB/sec.

All drivers are up to date. How can I tell what my problem is?


My System SpecsSystem Spec
.
15 Dec 2015   #2
BorisTheAnimal

Windows 7 Home Premium
 
 

Hi SJMaye,

What PCI slot do you have it plugged in?

And you might want to check the firmware, there seems to be an update. SilverStone Technology Co., Ltd.INTRODUCTION:EC04-P

Cheers
Boris
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2015   #3
SJMaye

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I missed the firmware upgrade. I will give it a try. I am using the PCIEX1_2 slot on the Gigabyte GA-P55A-UD3 MB. Why would it matter which PCIe 1x slot is used?
My System SpecsSystem Spec
.

15 Dec 2015   #4
SJMaye

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

I downloaded the updated firmware. When I executed the file I get the error, "Not found Host Controller". On the silverstone website this firmware upgrade was tagged for Windows 8 support. Since I am running Win 10 maybe this is the reason for the message. Maybe the firmware needs to updated for Win 10.
My System SpecsSystem Spec
15 Dec 2015   #5
BorisTheAnimal

Windows 7 Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by SJMaye View Post
I downloaded the updated firmware. When I executed the file I get the error, "Not found Host Controller". On the silverstone website this firmware upgrade was tagged for Windows 8 support. Since I am running Win 10 maybe this is the reason for the message. Maybe the firmware needs to updated for Win 10.
Hm, yeah might be and about the PCI slot, just making sure it's not inserted in the wrong one.

Could you go into the Device Manager and locate the device and see if there is an update?

And maybe go to here GIGABYTE - Motherboard - Socket 1156 - GA-P55A-UD3 (rev. 2.0) and download and install the Chipset and USB3.0 drivers!

Oh and please update your specs if this is your machine!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Silverston EC04-P - Transfer speeds




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Are these transfer speeds normal?
I have several external 4-drive enclosures. I have been using esata with an esata pci card since my computer doesn't have USB3, and I've been getting around 59-65MBps. I bought a new USB3.0/esata enclosure last week, and decided to install a USB 3.0 pci card and try USB 3.0. So the card...
Hardware & Devices
USB data transfer speeds
I am running Windows 7 Ultimate 64Bit with Service Pack 1. I have a P8Z77-V DELUXE M/B, i7-3770 CPU. All the USB drivers are the latest drivers and Windows itself is totally up to date. Yet, when I connect any USB device, I get extremely slow data transfers. I backed up some of my data to an...
Hardware & Devices
Slow transfer speeds, WHY?
Hi there all, I am running a pretty well high end piece of hard ware, probably more than i need. But there is something that is mind boggling me... Please explain, why is it when im moving files over a network im getting ridiculous silly slow speeds? I have an i5 with 5xHD in it, 2 x 500GB...
Performance & Maintenance
Slow Transfer Speeds from my NAS
I am hoping someone might be able to shed some light on this problem. When transferring a 3 gig file from my NV+ to my internal hard drive I get speeds of around 300 Kb/s and message saying the transfer will take 18 hours. When i transfer the same file to my wifes computer over the same network...
Network & Sharing
Slow transfer speeds
Hi, I am currently transferring some large files from one disc to another but the transfer speeds don't seem to go above 16mbs. Some of them are iso files around 5 gig. Should this make a difference? I have 4 Seagate Barracudas at 7200rpm. 3 300 gb drives, 1 750 gb drive and a Maxtor 10 at...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App