Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive

08 Mar 2016   #11
logo897

windows xp, 7 home premium 64-bit, 10 on diff hard drives
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
When you took the screen shot of Disk Management did you have your external drive hooked in before you booted or after you booted?
before. I've had in hooked in all day today and no luck.


My System SpecsSystem Spec
.
08 Mar 2016   #12
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Have you tried leaving the drive hooked up and rebooting and then check?

Could you complete this tutorial by Golden so we can see if SP-1 installed properly and how your activation is looking.

Windows Genuine and Activation Issue Posting Instructions

Also if you could you list all the TuneUp, CleanUp, SpeedUp and Registry Cleaners you have used?
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #13
logo897

windows xp, 7 home premium 64-bit, 10 on diff hard drives
 
 

Yes I have tried that.

ok, heres the info

Code:
Diagnostic Report (1.9.0027.0):
-----------------------------------------
Windows Validation Data-->

Validation Code: 0
Cached Online Validation Code: 0x0
Windows Product Key: *****-*****-T7KBY-9FQB6-V9R8H
Windows Product Key Hash: N/z/FGEFTZfX9pbGf3aabGCExBc=
Windows Product ID: 00359-OEM-8992687-00191
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 6.1.7601.2.00010300.1.0.003
ID: {96ADD225-4A08-4F85-B6B2-F37293122CF0}(1)
Is Admin: Yes
TestCab: 0x0
LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Product Name: Windows 7 Home Premium
Architecture: 0x00000009
Build lab: 7601.win7sp1_gdr.160121-1718
TTS Error: 
Validation Diagnostic: 
Resolution Status: N/A

Vista WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002

Windows XP Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
File Exists: No
Version: N/A, hr = 0x80070002
WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 109 N/A
OGA Version: N/A, 0x80070002
Signed By: N/A, hr = 0x80070002
Office Diagnostics: 025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
Default Browser: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Disabled
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{96ADD225-4A08-4F85-B6B2-F37293122CF0}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010300.1.0.003</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-V9R8H</PKey><PID>00359-OEM-8992687-00191</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-230465445-1781998517-4275045889</SID><SYSTEM><Manufacturer>Alienware</Manufacturer><Model>M14xR1</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Alienware</Manufacturer><Version>A01</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="7"/><Date>20110325000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>40940D00018400FE</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>ALWARE</OEMID><OEMTableID>ALIENWRE</OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  

Spsys.log Content: 0x80070002

Licensing Data-->
Software licensing service version: 6.1.7601.17514

Name: Windows(R) 7, HomePremium edition
Description: Windows Operating System - Windows(R) 7, OEM_SLP channel
Activation ID: d2c04e90-c3dd-4260-b0f3-f845f5d27d64
Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
Extended PID: 00359-00178-926-800191-02-1033-7600.0000-0672016
Installation ID: 008446137456846621216966309571419873598736583565581632
Processor Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88338
Machine Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88339
Use License URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88341
Product Key Certificate URL: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=88340
Partial Product Key: V9R8H
License Status: Licensed
Remaining Windows rearm count: 4
Trusted time: 3/9/2016 3:23:06 PM

Windows Activation Technologies-->
HrOffline: 0x00000000
HrOnline: 0x00000000
HealthStatus: 0x0000000000000000
Event Time Stamp: 3:8:2016 12:54
ActiveX: Registered, Version: 7.1.7600.16395
Admin Service: Registered, Version: 7.1.7600.16395
HealthStatus Bitmask Output:


HWID Data-->
HWID Hash Current: LgAAAAAAAQABAAIAAAABAAAAAwABAAEAln1mSLz56rxkdIoBSgiyyiqzdF0ucw==

OEM Activation 1.0 Data-->
N/A

OEM Activation 2.0 Data-->
BIOS valid for OA 2.0: yes
Windows marker version: 0x20001
OEMID and OEMTableID Consistent: yes
BIOS Information: 
  ACPI Table Name	OEMID Value	OEMTableID Value
  APIC			ALWARE		ALIENWRE
  FACP			ALWARE		ALIENWRE
  HPET			ALWARE		ALIENWRE
  BOOT			ALWARE		ALIENWRE
  MCFG			ALWARE		ALIENWRE
  SLIC			ALWARE		ALIENWRE
  OSFR			ALWARE		ALIENWRE
  ASF!			ALWARE		ALIENWRE
  SSDT			INSYDE		INSYDE  
  ASPT			ALWARE		ALIENWRE
  SSDT			INSYDE		INSYDE  
  SSDT			INSYDE		INSYDE  
  DMAR			ALWARE		ALIENWRE
  SSDT			INSYDE		INSYDE  
  WDTT			ALWARE		ALIENWRE

so far since in this installation of windows I have done I have only installed Microsoft Security Essentials and my sandisk SSD Dashboard. I have not installed anything other tuning utilities nor have I ran any scans on anything.
My System SpecsSystem Spec
.

09 Mar 2016   #14
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

The log looks good and SP-1 shows installed.

Now I'm not understanding how you are hooking up things. It appears that you are not getting a proper connection.

What ssd are you using with your external caddy?
Where exactly are you plugging in the caddy into?
What cable from the motherboard are you using?
What cable for power are you using?
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #15
logo897

windows xp, 7 home premium 64-bit, 10 on diff hard drives
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
The log looks good and SP-1 shows installed.

Now I'm not understanding how you are hooking up things. It appears that you are not getting a proper connection.

What ssd are you using with your external caddy?
Where exactly are you plugging in the caddy into?
What cable from the motherboard are you using?
What cable for power are you using?
Ok, I've uploaded a picture for each


Attached Images
alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-100-original-19-5v-7-7a-150w-dell-font-b-alienware-b-font-m11x-font.jpg alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-img_0846.jpg alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-img_0847.jpg alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-img_0848.jpg alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-img_0849.jpg alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-img_0850.jpg 
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #16
logo897

windows xp, 7 home premium 64-bit, 10 on diff hard drives
 
 

Also, I read something about sata speeds on the m14x r1.

Does the bios version have to do with the system seeing this hard drive? I've tested A01, A02, A05, A07, A08. No such luck with the hdd appearing.

I thought I'd have to adjust my sata speeds but sata 3 should be backwards compatible too.. I think the disk drive port was sata 2
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #17
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Boy oh boy I surly don't understand what you are trying to do.

You have a Caddy that has this type of connections.
Then you show me a hard drive and a SSD.
Then you show me a Dell something and you are using a alienware m14x r1 computer.

So I'm still at a loss what you are plugging into what.



alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive-caddy-today.png


My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #18
logo897

windows xp, 7 home premium 64-bit, 10 on diff hard drives
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
Boy oh boy I surly don't understand what you are trying to do.

You have a Caddy that has this type of connections.
Then you show me a hard drive and a SSD.
Then you show me a Dell something and you are using a alienware m14x r1 computer.

So I'm still at a loss what you are plugging into what.



Attachment 383227

Oh no, the dell charger is the one I have. Dell makes Alienware. If you want I can take a picture of my actual charger but that one is just like mine.

The ssd goes in the bottom with the main system hdd connector
The hdd is in the caddy and the little flap( dvd connector originally) I'm supposed to take the flap piece out of the DVD drive and put it into the caddy which I did. My caddy is the first one in the picture you posted not the 2nd. I then put my caddy and the connected flap into the same place the DVD slot went. The flap went in the same port as the dvd did, same everything except the hdd caddy replacing the DVDs drive.
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #19
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

You have a Desktop.
You unhooked the cable from the DVD player and removed the DVD player from you case. Then installed the Caddy where the DVD player was.
What cables did you hook to the Caddy after you installed it into your case?

Here is what I trying to find out.
Once you installed the drive into the Caddy and then installed the Caddy into the computer case (what cables did you use to hook all this up to your computer)?

I'm thinking somewhere their is a missing or poor connection or the Caddy is fubar.

I'm also wondering why go through this just to add a hard drive/ssd to their Desktop.
Maybe I don't understand what exactly you are trying to do. What is the desired end results?
My System SpecsSystem Spec
09 Mar 2016   #20
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Okay I think I got a better understanding.
You basically have a laptop put in a small Desktop case.
It surly isn't a Desktop from what I understand a Desktop to be.


https://www.youtube.com/watch?v=KaJY...o#t=437.059711
My System SpecsSystem Spec
Reply

 alienware m14x r1 not detecting 2nd hard drive




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Alienware m14x r1 laptop performs poor on battery
hi all, just have a quick question: why is it that when I play a game on my alienware laptop, for example black ops 1, that my fps drops drastically when I go on battery power? I get over 100 fps with the ac adapter plugged in the laptop, but it goes down to 30 when i unplug it. ...
Gaming
Alienware m14x r1 laptop problems
hello all, today has been 2 days that I've owned my alienware laptop after my friend gave me his and I have just finished installing windows 7 and updates (after a new hard drive i installed), and now am installing games. This laptop model I know is from 2011, however I'm having some...
Gaming
The Audio Service is not running, Alienware M14x Windows 7 64-bit
Hey everyone, so i come home one day and turn on my laptop, i go to play some music and i realize nothing is playing. I look at the speaker icon and it has a white x in a red circle over it. I tried to open the settings but it kept saying "one or more audio services are not running." So i tried...
Sound & Audio
Need help with overheating on an Alienware M14x
So...I've had my laptop for over a year and a half now and I'm noticing some big issues with heat. The back is propped up and I have a small fan running next to it, and I cleaned out a lot of dust from the built-in fan a couple days ago. I don't have anything overclocked, but it still heats up a...
Performance & Maintenance
my pc is not detecting my hard drive
hy one day i was playing mafia ii and all of the sudden everything stops my desktop was empty error message everywhere my pc couldnt find my hard drive . i used sistem restore now every picture and all my music is gone .i cant save any game or save settings to my software please help is my...
Hardware & Devices
Alienware m14x laptop, Unidentified network & no internet access
Hello all, I'm not exactly the most tech-savvy individual, so I will try to convey the problem I'm having here. I'm at my girlfriend's house, and have two laptops with me. One is a Sony VAIO (which I am currently using), the other is an Alienware m14x (sitting right next to me). I use the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:02.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App