Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Hard drive missing (after using "FASTCOPY")

04 Apr 2016   #1
PaulVdB

Windows 7 Pro x64
 
 
Hard drive missing (after using "FASTCOPY")

After I used "Fastcopy" to copy quite some files ( 'bout 20 GB) from a stick to my Harddrive "O", it got unaccesable. I could see it in Explorer, but couldn't access any files/folders. I tried to delete the files I just transferred, but the drive was not accessable. Drive "O" is (was...) a 1TB / one partition HD.
After rebooting, my drive "O" was gone. I can not see it in Explorer, not in MiniTool Partition Wizard, not in testdisk-7.0, not in Disk Management... nowhere... Nothing changed after rebooting again.
I have used Fastcopy before and did not have any problems with it (except that it was not really faster than the standard Windows copy function ) Now I uninstalled it so I can't use it "accidentely"

I understand that the drive could just have "died", but it seems to be quite coincidentical ...

Any clues / tips to find my "O"-drive back will be appreciated muchly !

Thanks in Advance !


My System SpecsSystem Spec
.
04 Apr 2016   #2
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

Try using TestDisk to recover your partition:

TestDisk - Partition Recovery and File Undelete
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2016   #3
PaulVdB

Windows 7 Pro x64
 
 

Thanks Prof !

I did try the "testdisk" program, but my O-drive wasn't listed, nor the HD. Strangly enough when I started my computer this morning, my O-drive was there. I restarted my computer several times yesterday, but like I said in my previous post, it was never there. Maybe because I never "powered down", but only restarted Windows ??
Anyhow, I'm a happy camper.
Thanks again !
My System SpecsSystem Spec
.

05 Apr 2016   #4
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

I'm glad the wayward drive returned home. It might not be a bad idea to check all the cables and power connections, then do a full hard drive test soon. They're not supposed to just disappear like that...
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2016   #5
PaulVdB

Windows 7 Pro x64
 
 

Thanks again, Prof !
I'm quite sure that my cables are all well connected. (I'm professional electronic engineer, so I routed and fastened all my cables nicely). I think that the fiend was FastCopy
It's a nice looking program, and has some extra features that Windows does not have. But it's not stable. I had other weird things happening when I used it in the past, but then thought it was just a coincidence. Now I'm sure it's a bad program, so I uninstalled it.
I think the HD didn't reappear because I only used the windows "Restart". After a real power down the HD came back.
Nevertheless : thanks for your input !
My System SpecsSystem Spec
05 Apr 2016   #6
profdlp

Main - Windows 7 Pro SP1 64-Bit; 2nd - Windows Server 2008 R2
 
 

I'll add that program to my "Avoid" list, then.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Hard drive missing (after using "FASTCOPY")




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Missing files, missing "user" folder, can't access local drive
Hello to all! I'm new to this forum and obviously i'm not sure if this is the right place for starting and posting this thread. Since i'm pritty desperate i'm going to explain the best i can what is really happening and how it all started: since a few days ago i was noticing that a few...
General Discussion
Hard Drive "Not Initialized", "device is not ready",won't recognize
I used a DriveWire - Universal Hard Drive Adapter (IDE / PATA / SATA to USB HDD Adapter) to hook up A 3.5" Hard Drive (Samsung model HD502HJ) to my desktop in an attempt to get my wife's files off her old desktop machine and merge them into mine. It all started off fine, the drive was recognized...
Hardware & Devices
Hard Drive "Missing"
Recently I went to rewire my computer and all went fine and I fixed a few issues with shorts and stuff (which have nothing to do with this problem) but when I went to turn it all on, the computer booted but I noticed I didn't have ANY of my programs or ANY of my games. There are 2 disks involved...
Hardware & Devices
"0x80070057" Error copying files from hard drive to hard drive??
"0x80070057" error. I was simply trying to copy a folder or group of files to another hard drive. Hard drive to Hard drive, no SSD or External was involved. Any solutions to this issue? It literally refuses the copying to be performed ... I'm trying to copy folders/files from a Seagate...
Hardware & Devices
Missing Hard Drive Space (besides the "standard 7%")
Hi, I recently bought an Asus 1215n netbook from Amazon with a 250gb hard drive. However, when I check the actual capacity I only see 1 partition with 100gb and another partition with 117gb. I know you "lose" 7gb per each 100gb, but that means I should at least have 232,5 usable gigabytes...
Hardware & Devices
"Check Disk for Errors" & "hard drive needs to be formatted" errors
I'm getting a lot of "Check Disk for Errors" and "this hard drive needs to be formatted before it can be used" error messages when plugging my external usb hard drives into my home pc which uses windows 7. I don't get any of these messages when I plug the same hard drives in at any of a number of...
Hardware & Devices


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:08.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App