Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Cannot return from Hibernation on Dell 5510 Windows Enterprise 64x

24 Apr 2016   #1
TestermanTestig

Windows 7 Enterprise 64x
 
 
Cannot return from Hibernation on Dell 5510 Windows Enterprise 64x

Hello,
I own a new Dell 5510, and i simply cannot return from Hibernation.
I'll provide as much information as i can, i assume you'll ask questions and guide me to do things so i will answer and add them to the main post to save others the trouble of going through everything.

I suspect the issue has something to do with the M.2 SSD, it is connected to the PCIe (By default from Dell) which leads to multiple issues, such as not being identified by Acronis.
These two images show what happens when i try to return from hibernation:
Booting after Hibernation
After choosing "Continue with system resume"

The only progress i've made so far is noticing that making changes to things that are SOMEHOW related to hibernation will allow me to perform hibernation untill i restart the machine.
Example 1: Going into the bios and setting "Block sleep (3)", then booting the computer, i can go in\out of hibernation untill a reboot.
Example 2: Going into Device Manager, uninstalling "Microsoft ACPI-Clomplient control Method Battery", then clicking "Action -> Scan for hardware changes", the computer installs the exact same version/build of the driver - hibernation works untill a restart.

Dell has no idea how to fix this, i've spoken to their specialist and they said they will returnto me once they have an answer.
What can i do in order to solve this strange issue?
Thank you!

General System Information:
OS: Windows 7 Enterprise 64x SP1 (Fully Updated)
CPU: i7-6820HQ (Skylate 14nm)
MOBO: Dell Inc 0N9J4R
GPU: Intel HD530
GPU: 2047 Nvidia Quadro M1000M
Storage: SSD PM951 NVMe Samsung (Windows Installed)
Storage: HDD 931GB WD10SPCX-75HST0
UPDATES: Both windows updates and Dell's updates have been performed fully (inc BIOS).
Dell online system check: Also did the 40min one, completed successfully.


My System SpecsSystem Spec
.
24 Apr 2016   #2
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi TT,
just a comment really
Skylake has had its fair share of problems in regard to its power config set-up.
Dont know as i've not got it
BUT
How about dissabling the Skylakes powerconfig, if it exists?, and just use MS's own

Roy
My System SpecsSystem Spec
24 Apr 2016   #3
TestermanTestig

Windows 7 Enterprise 64x
 
 

Hey,
Thank you for the quick answer.
I'm more then willing to try, i tried digging in the computer to find this setting and i failed miserably, could i get some directions?
My System SpecsSystem Spec
.

24 Apr 2016   #4
torchwood

W7 home premium 32bit/W7HP 64bit/w10 tp insider ring
 
 

Hi TT
I know that the ms one is in Control panel > power options > then use the advanced options.
The Skylake are part of the Bios.

Have a read of this as well
https://www.google.co.uk/url?sa=t&rc...WOXj2mrcZpwcNA

Roy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Cannot return from Hibernation on Dell 5510 Windows Enterprise 64x




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Restoring Dell Vostro running Windows 7 Enterprise to factory settings
Hi All, So I have a little bit of a problem that I've tried to fix myself but got nowhere. I was given a Dell Vostro 220 running Windows 7 Enterprise (I assume 64bit) that has university settings all over it. Basically, I can't log in because I would need a university account and would have to...
Backup and Restore
Windows 7 Dell Latitude - After hibernation, internet is lost
No problems connecting to internet after turning on. After hibernation, it connects to my network but it says "no internet access". Wireless card is DW1501 Wireless-N WLAN Half-Mini Card I've tried a billion things that I've read in various posts. Reinstalled the wireless driver. Disabled...
Network & Sharing
BSOD - Dell Latitude E7440 (Win8.1 Enterprise)
Hi everyone, thanks for any guidance you can give on my BSOD issue. The system is a Dell Latitude E7440 notebook and I'm using a PR02X docking station connected to two Dell 24" monitors via DVI. Please see the attached DM Log Collector zip. I've been trying my best to isolate the cause of the...
BSOD Help and Support
What is Dell's return policy after 21 or 30 days?
Alright I'm just making a new thread because this has nothing to do with how to fix problems on my computer but it's the same computer from http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/232976-random-bsod-after-playing-any-game.html . So it has been a while but this is what happened. I was having...
Chillout Room
Trying to return to factory settings my Dell Inspiron mini 1011
I have a Dell Inspiron Mini 1011. It has installed on it Windows 7 Starter 32 bit. I'm trying to do a complete system reset on it to wipe everything and bring it back to factory settings. The computer doesn't have a cd/dvd drive. I don't have an external cd/dvd drive. The computer doesn't have...
Installation & Setup
Acer aspire 5510 no driver audio
PCI\VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_00661025&REV_04 PCI\VEN_8086&DEV_266E&SUBSYS_00661025 PCI\VEN_8086&DEV_266E&CC_040100 PCI\VEN_8086&DEV_266E&CC_0401 hello i'm are biagio, escuse my english, but dont speak, hi dont have sound on this pc acer 5510 is possible dont esist driver for this windows 7?...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App