Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 144hz shows in windows, but is not working

07 Jul 2016   #1
imaginecats

Windows 7 Ultimate x64
 
 
144hz shows in windows, but is not working

Hello, I have a AOC 2460 monitor running 144hz. I have had for quite some time, just not bothered to fix it before now. It supports 144hz, and it shows in windows, when i right click -> screen resolution -> advanced settings -> monitor. I have 144hz checked, and it looks like it should be working properly, but my screen is clearly not displaying 120hz or 144hz. I have to correct output on my pc (I have two, one supports 144hz, one does not). I also have the correct DVI Cable. I'm not very computer savvy, so any help would be appreciated. Thanks in advance!

Edit: Running AMD Radeon HD 6800 gpu, if it matters. I have tried both 120hz and 144hz




Attached Images
144hz shows in windows, but is not working-pcskjerm.png 
My System SpecsSystem Spec
.
10 Jul 2016   #2
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hello imaginecats mate would like to know what the motherboard is if you cannot see it labelled on it see this and use PART B: in it there will be a motherboard section click on it. Now the number of the board is usually in quite a clear title see pic
Using HW Info
PART A:
You can test the volts on the PSU with HW Info HWiNFO, HWiNFO32/64 - Download < download the right bit version and close the right hand window select Sensors and scroll down to the power section where you will see what the volts are doing see my pic. In my pic the section (Nuvoton) with VBATT as a dead give away you are in the section for the rail voltages. There are other section titles and one that pops up often is ITE (sometimes the usual one for Gigabyte boards)
Now the voltage on the different rails have to be within 5% =+/- of what is required or the machine will not work properly if at all.
Limits +/-
12v = 11.4 12.6v
5v = 4.74 5.25v
3.3v = 3.135 3.465v
The Power good signal voltage at pin 8 on the 24 pin plug (grey cable) should be the same as the 5v rail reading/s
See this for the rail voltage info
PSUs 101: A Detailed Look Into Power Supplies (Section 2.)
The original right hand window shows the machine running and is handy for that but for looking at the components in some detail close it and use the main left hand side panel
FOR OTHER COMPONENTS
PART B:
Open each small square with + in it on the section the components are in and then click on the individual component/s (it will highlight in blue) - in the right hand side will appear all sorts of details including brands speeds and other essential info that particular device. See pic for example.


Attached Thumbnails
144hz shows in windows, but is not working-mb.png  
My System SpecsSystem Spec
10 Jul 2016   #3
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
How are you connected to the gpu = display port it's supposed to be the only supported method for higher resolutions/ Hz
Does AMD support 144Hz?? - Page 2

Oops also if you have a amd control panel like we do for NVidia see if it's set to use 144Hz
144hz shows in windows, but is not working-nvidia-resolution-144.jpg


My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 144hz shows in windows, but is not working




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
12gb ram shows in bios, only 4,6,or 8 usable shows in windows
Hi guys. I just upgraded my processor to an AMD 8350. It replaced my Phenom. This is the 3rd day the new processor has been in the computer. First two days everything went fine. Ran Prime 95 and IBT to make sure i was up and stable. This morning (3rd day) got up, turned on the computer, and now i...
Hardware & Devices
DXDiag shows DirectX 11 but Windows Experience Index shows DirectX 10
Hello, I just did a clean install on my laptop after installing a new SSD. I installed the drivers that I had to install manually, and then I did a Windows update for anything else. After getting everything setup I ran my first Windows Experience Index. Surprising, the graphics score was...
Performance & Maintenance
Custom visual style theme not working, only shows Basic themes?
Every time I switch from one of the original Aero themes into a custom theme with visual styles, it turns into a Windows Basic theme? I can back to Aero fine, but switching into the same custom theme will only show the basic theme.
Themes and Styles
Energy Report, USB's still not working, shows up interesting things!
My USB Ports still don't seem to be working, as to my previous post. Out of the blue, i tried the 'powercfg /energy' command in Command Prompt. I have attached the file (had to be in zip as the output from the command was in a .html which wouldn't upload onto here! Does the 'Port Path' not...
Hardware & Devices
HDD shows up, shows data, no folders or files visible
I just reinstalled Windows 7 64bit after a crash. I reconnected my second HDD to the machine where prior to the crash I stored all my photos and music. The problem is that there appears to be no folders or files visible in the drive, despite it showing over 300GB of used space. See the...
Installation & Setup
realtek ac97 no sound,but shows its working
Knowing my luck,I have overlooked a setting,but either way my sound is not working,i recently installed win 7 build 7100,and my onboard sound card is not working,my sound properties and volume control shows it is working but there is no sound coming out,ive checked the volume and all the stuff that...
Sound & Audio


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:36.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App