Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Autoplay errors?

04 Dec 2009   #1
qwertymz

Windows 7
 
 
Autoplay errors?

Hi all,

I've had Windows 7 Home Premium for a while, and I just noticed something weird - most things (USB sticks, SD cards, etc.) don't seem to bring up the AutoPlay window. AutoPlay is enabled through the control panel.. is there anything else I need to do? It's weird, having to go to My Computer every time I plug a pendrive in...

Thanks!


My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #2
ITGIRL

Windows 7 Pro. 32 bit
 
 

Hey Qwerty welcome to Seven Forums!

What type of usb stick are you pluging in? Also is your firewall disabled? Try disabling it and restarting, then plug in your stick and see what happens.

What type of antivirus program are you using?

Thanks,
Sarah
My System SpecsSystem Spec
04 Dec 2009   #3
qwertymz

Windows 7
 
 

Hi,

It's various different pendrives actually, and I'm also trying to use my card reader - but nothing!

Windows Firewall is disabled; I'm using AVG Free.
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2009   #4
ITGIRL

Windows 7 Pro. 32 bit
 
 

Uninstall AVG and try it again. Then once you are able to do it, you can reinstall AVG. Let me know. Sorry it took so long to respond.

Thanks,
Sarah
My System SpecsSystem Spec
07 Dec 2009   #5
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

Was this an upgrade or a "clean" install?
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #6
qwertymz

Windows 7
 
 

Why would AVG affect it..?

Clean install!
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #7
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

AVG has been know to cause problems.

One can try disabling it completely temporally and see if it solved the problem.
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #8
ITGIRL

Windows 7 Pro. 32 bit
 
 

AVG wouldn't let me do a couple of things on my machine until I uninstalled it. Just a thought. Also have you tried to "reset all devices" and then restart and try it?

Thanks,
Sarah
My System SpecsSystem Spec
08 Dec 2009   #9
reghakr

Windows 7 Pro & Vista Home Premium
 
 

I did locate this.

But it's a program you have to download.

I trust the site however.

Let me download it first and see what changes it makes in the registry so i can setup a script for you to run on time.

Give me a few minutes

Sorry,but it's in tyhe program itself, no registry chnages were made to enable.

Here's the download loink:
http://www-stud.uni-essen.de/~sddabacz/apr/APR.zip
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Autoplay errors?




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Autoplay errors?
Thread Forum
Win 7 Update errors, Readiness Test returning 5000+ errors Help Windows Updates & Activation
MemTest86 Errors Questions - 72 errors recieved when running after 3hr Hardware & Devices
Solved Easy CD Creator 5 errors, removed now CDROM errors BSOD Help and Support
Portable devices not listed in Autoplay option . Won't pop autoplay. Hardware & Devices
Boot errors,shutdown errors, wake errors. Performance & Maintenance
bluescreens/stack dumps/memory errors/bad image errors BSOD Help and Support
autoplay Music, Pictures & Video

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App