Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Windows 7 reports wrong cpu speed?

20 Dec 2010   #11

Windows 7 home basic 32bit

Quote   Quote: Originally Posted by Hopalong X View Post
Some of the older CPU's internal firmware including Intels don't send that info to Windows OS. Depends on the CPU and the version of Windows.

Your Phenom II x4 is a newer generation with newer firmware.

yes, that's clear. I was just trying to say you should ignore win info about your processor....

My System SpecsSystem Spec
20 Dec 2010   #12
Hopalong X

Windows7 Pro 64bit SP-1; Windows XP Pro 32bit

I was elaborating on your posting as you have mine for present and future readers.

My System SpecsSystem Spec

 Windows 7 reports wrong cpu speed?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
BIOS reports wrong values in RAM, crashing AMD video card
Lately, I have installed 2x 4 GB RAM sticks into my HP Slimline s5-1200z a few hours ago, however, upon doing this, my graphics for my games have been messing up, and sometimes my AMD video driver will crash, causing major annoyance when trying to play any games I intend to play. :picnic: When I...
Hardware & Devices
Windows reports wrong graphics card
This has been a problem I had for a while now, my GPU is Ati 5850 but windows thinks is 3870, I go into dxdiag or a game for ex Deus Ex HR and there it is, it's not that big of a problem pretty much things work fine like DX11 but in DE:HR I can't select the advanced DX11 options because the system...
Graphic Cards
DIR 615 reports link at 300Mbps, windows reports 150Mbps
Hello there, Recently setup my home wifi network, i had been noticing that my link speed to any device through my Dlink DIR 615 router, was always 65Mbps (as reported by the device), i searched around that i should set the channel width to 'auto 20/40mhz' to gain speed; however now that i did...
Network & Sharing
Wrong clock speed!
Hi, I have a Q8400 @3.3GHz, but in My computer > Properties It only says 2.66, This was working some time ago, but now it wont, whats the problem? can i change some registry files to make it correct? please help!!
Hardware & Devices
Windows 7 showing wrong CPU speed.
I recently upgraded to Windows 7, and in Xp my overclock showed correctly. As 333X10.5=3500 but even though my bios settings are still the same and all c1e is turned off, windows 7 is showing that i have 266x10.5=2800. cpu-z shows this aswell, including asus utility (every program i've tried has...
Performance & Maintenance
Wrong Memory speed
I just finished building my new christmas pc :). It runs great, but the only problem is that my memory is supposed to be DDR3 1600, but when I boot my pc on the black screen ( BIOS post? Something like that ) it says something like DRAM 800. My Motherboard supports up to DDR3 1333. So my...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:18.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App