Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: One hard disk not detected after re-installing Win

05 Feb 2010   #1
BAZ

Windows 7 Ultimate x86
 
 
One hard disk not detected after re-installing Win

I did a clean install of Windows 7 on my father's PC. Before we had Vista working on it fine.

Problem is that after reinstalling Windows when I opened My Computer now, I cann't see Disk 1 partitions.

Please help me locate it. Thanks.


Attached is the pic of Disk Management windows when before I installed new OS.




Attached Thumbnails
-capture-dm.jpg  
My System SpecsSystem Spec
.

05 Feb 2010   #2
computersplus

Windows 7 Ultimate 32 bit
 
 

right click on the partitions and set them as active
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #3
BAZ

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by computersplus View Post
right click on the partitions and set them as active
Hmm, this Disk 1 whole row is missing now in the disk management as well.

Sorry. Should have mentioned in the first post.
My System SpecsSystem Spec
.


05 Feb 2010   #4
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BAZ View Post
Quote   Quote: Originally Posted by computersplus View Post
right click on the partitions and set them as active
Hmm, this Disk 1 whole row is missing now in the disk management as well.

Sorry. Should have mentioned in the first post.
Check all the cables.
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #5
BAZ

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by theog View Post
Check all the cables.
I tried that just now.

First, I unplugged and replugged the data cable and power of the missing hard drive. Computer wasn't able to detect that hard drive.

Then, I exchanged the data cable and power supply cables of both hard drives. Turned the PC on. I get the message 'BOOTMGR is missing', and system doesn't start up.

Please help if you can, thanks
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #6
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

[/QUOTE]
Then, I exchanged the data cable and power supply cables of both hard drives. Turned the PC on. I get the message 'BOOTMGR is missing', and system doesn't start up.

[/QUOTE]

I hope you exchanged them back.

Post with a screenshot of Disk Management & Device manager.
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #7
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #8
BAZ

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Then, I exchanged the data cable and power supply cables of both hard drives. Turned the PC on. I get the message 'BOOTMGR is missing', and system doesn't start up.

[/QUOTE]

I hope you exchanged them back.

Post with a screenshot of Disk Management & Device manager.[/QUOTE]
I can't go inside system now at all.

I get the message at restarting computer that 'BOOTMGR is missing'. Hm?
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #9
BAZ

Windows 7 Ultimate x86
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by theog View Post
I'll try that now
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2010   #10
theog

Microsoft Community Contributor Award Recipient

ME/XP/Vista/Win7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by BAZ View Post
Then, I exchanged the data cable and power supply cables of both hard drives. Turned the PC on. I get the message 'BOOTMGR is missing', and system doesn't start up.
I hope you exchanged them back.

Post with a screenshot of Disk Management & Device manager.[/QUOTE]
I can't go inside system now at all.

I get the message at restarting computer that 'BOOTMGR is missing'. Hm?[/QUOTE]

Did you change the cables back round?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 One hard disk not detected after re-installing Win




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Hard Disk not detected
I have a 500GB Hard Disk. When i formatted it once, I got a warning telling that do not install the OS in this drive or you might loose data. But I had to install it there. No problem occurred after that for a few days, but one day the computer just hanged at start up. Problem: First time...
Hardware & Devices
Windows has detected a hard disk problem. Hard drive failing?
Hey there guys, about six months ago I started receiving an error every few days on my computer on boot, and it was something along the lines of: 'pxe-rom: Check cable connection!'. To fix it I just used my Windows 7 install CD and it was fine, until whenever it'd happen again. Now, just about...
Hardware & Devices
Hard disk not detected properly
Hi..I have made an image of my OS using Macrium software and saved it in external hard disk. Now I'm not able to access the hard disk. The system is reading (not by its regular name) it however it just does not open and asks me to format the disk. I think its happening because of that image. ...
Hardware & Devices
Confused about installing Windows on my hard disk,hard disk problem
Hi guys, I will try to explain this as simple as i can.So let's start I have laptop ASUS N75SF and it is a year old,so i have decided to format.I have two separate hard disks that are the same brand,SeaGate 9500423 AS, each 500 gb capacity. Before i decided to format , one of my hard...
Installation & Setup
Hard disk not detected by BIOS
Hi I tried to serach my problem on the forum but couln't find a solution.So request you all to help please. My laptop was working fine until last night.But when i switched it on this morning i got "operating system not found error message". I tried to fix the problem by using windows...
BSOD Help and Support
No hard disk detected
My laptop came with Vista Basic.. i shrink-ed my c drive from the memory management into three drives (112 gb, 20 gb & 90gb) and installed windows 7 on 112gb drive successfully :D.. now when i am installing Xp on 20gb drive, during the installation process i get an error "No hard disk...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:49.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App