Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: nforce ethernet issues

22 Feb 2010   #1

Windows 7 x64
nforce ethernet issues


I am having some annoyances with my built in 10/100/1000 ethernet on my nfore 750i MB.
Problem is that the card runs in 100mbit only to my gigabit switch, 1000mbit is not eaven avalible for forcing it in properties.
If i downgrade to old 15.25 nforce drivers, it connects with gigabit as it should, but the problems with those drivers is that.. they were crap, they disconnect alot.
I also tried to unintall and let windows install drivers for it, also works in gigabit, but same stability issues.

The disconnecting issue seems all gone with 15.51, but the drivers seem to think that the card is 10/100 only..
MCP51 LAN controller.
Win 7 x64.

Thanks for any help!

My System SpecsSystem Spec
22 Feb 2010   #2

Windows 7 Pro 64 bit

Nvidia web site support has a forum with something that might help.
My System SpecsSystem Spec
23 Feb 2010   #3

Windows 7 x64

Yeah, i tried there also, but lots of people with the same issue..
I thought maybe someone here managed to find a fix.
My System SpecsSystem Spec


 nforce ethernet issues

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet card not detecting cable
Hi Had this problem for a few years, but hasn't really bugged me until lately when I need it!! I have a Dell Studio XPS M1330 Laptop, has NVIDIA motherboard. I think ever since I purchased the PC this problem has occurred. Problem: NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet card will only...
Hardware & Devices
Problem -disappearance of NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet
I have windown 7 o/s, Mother Board: ASUS M2N68-AM PLUS, with broadband internet connection. All of a sudden the internet got disconnected. On further checking the Network Adapter NVIDIA nForce 10/100/1000 Mpbs Ethernet has also got disappeared from the Device Manager. I have tried to update the...
nVidia nForce Ethernet driver issues
I had this same issue on the RC but am now getting it on the retail. Windows 7 Pro x64 Asus P5N32-E SLI with nFocrce 680i chipset On RC, if i installed the nForce driver package then my ethernet would randomly fallover under high network activity (only internet would fall, LAN would...
Ethernet adpater problems, Nforce 630m Driver issue?
I have a HP pavilion dv9917cl laptop. Nvidia Geforce 7150M/630M Integrated ethernet adapter, Nforce 630M. Updated to Windows 7 32-bit from Vista 32-bit, custom (start from scratch) install. Initially my ethernet adapter showed up in Device Manager as Nforce Networking Controller, not working...
HELP w/ Nforce ethernet..
nvidia nforce 10/100 ethernet ive tried the vista 64bit drivers, microsoft drivers etc etc theres no RSS option on my ethernet either to disable im sick of this, the problem just started whats a working NIC card that wont have 9million problems with it via win7
Network & Sharing
Nforce 680 SLI // No ethernet device
Update to win7 this week, everything works perfect...but no internet. Everything worked perfect under vista64. Got a Nforce 680SLI chipset on a Abit mboard. Lan is turned on in the bios All the drivers via (including the NForce 680 win7_64 drivers as brought by Nvidia as...

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:40.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App