Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: RAM

03 Mar 2010   #1

Windows 7 Pro x64
 
 
RAM

Hi,

I have a problem with my new RAM.

Motherboard: ASUS M2N-E SLI
RAM: Kingston Hyper-X DDR2-800 KHX6400D2K2/4G

RAM is on the compatibility list of the motherboard.

If I install one stick, either of the two in any of the 4 slots, it works.
But, if I install the two sticks, in Dual-channel or not, it refuses to boot: No video signal (monitor stays on sleep), no hard drive reading (power on but not seeking) and all fans are working.

What could it be?

Thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

03 Mar 2010   #2
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

Hello Jetson, and welcome to Seven Forums.

You might see if resetting the BIOS/CMOS back to default settings may allow it to work properly afterwards. Double check that you also have the RAM sticks in the same colored slots for dual channel mode as well.

If you have a newer BIOS version available, you might check to see if that issue has been addressed by the new version and flash your BIOS to update it if so.

In addition, you might run Memtest+86 to see if it may find a issue with the RAM.

Hope this helps some,
Shawn
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #3

Windows 7 Pro x64
 
 

I tried the last Beta BIOS even if in the changelog there was anything about RAM and... now it works.

Sorry for the stupid question at first, I would have tried before.

Thanks!

P.S. I'm not new to this fabulous forum, just didn't have any account!
My System SpecsSystem Spec
.


03 Mar 2010   #4
Microsoft MVP

64-bit Windows 8.1 Enterprise
 
 

I'm happy to hear that you got it sorted out, and decided to join and post with us.
My System SpecsSystem Spec
03 Mar 2010   #5

Windows 7 Pro x64
 
 

Yeah... But since I put the two, system is freezing all the time.

Memtest is on since 2 hours, 2 passes and still no errors.

If there's no error after few more passes, what could be the problem?

Thanks

EDIT: I think I found the problem: Sound Blaster Live Pack. It says it works for up to 2 Gb of Ram, more than than the system will crash randomly, which appears to occur!

I'll try with kXdriver and see if the crashes stop.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 RAM





Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:41 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33