Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Phenom X4 955 help


29 Apr 2009   #1

windows xp
 
 
Phenom X4 955 help

Hello, I have an Asus M4A78T-E mobo, and I had installed the cpu in the mobo with DDR3-1066 RAM. My problem is that I have double checked all the cables, made sure they are all plugged in, and even checked the heatsink and cpu over and over again. It posted ONCE, and then I went into the bios, changed the boot priority to boot to my primary hard drive, and then saved and exited. My problem happens after I have done this, no video, no post, theres nothing, absolutely nothing. Everything works, video card kicks on, fans spin, cd burner turns on, hard drives kick on, but no post or video. I have checked my RAM speed, and it says that the Phenom 2 x4 955 supports UP TO 1333, which I am guessing it supports lower speed RAM under 1333. I checked Asus and it says that the 955 is supported, but only after the 1001 update for the motherboard. I have come to conclude that it is either my RAM speed, the cpu itself, or I need to reset the CMOS and flash the bios to update and get support for my cpu. Any help on this topic would be appreciated, I really don't want to send it back to newegg for a refund. Please help.


My System SpecsSystem Spec
.

29 Apr 2009   #2

Windows 7077
 
 

Reset the cmos. If that doesn't fix it, you'll have to check the hardware one at a time. All three of the main culprits can cause the MB to fail to post. To check memory, remove each stick one by one and try booting with each one missing. To test the graphics card, you can remove it and boot and the MB should boot to a POST fault code, two longs beeps iirc. The processor though will need a replacement to test, unfortunately.
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2009   #3

Windows 7 build x64
 
 

What Bios are you currently running. If it is not the newest then flash to the newest. Also only run one dimm in slot 2 during install. then after full install of OS, shut down , insert other dimms, go into BIOS and ensure that the settings for your memory is correct. Run unganged and 2T (even with initial install)
My System SpecsSystem Spec
.


29 Apr 2009   #4

 

If your motherboard is not the newest bios revision you may need to "borrow" another cpu from a friend to use so you can boot the pc up and install the bios update. I know this is a pain, but its the only way.
My System SpecsSystem Spec
29 Apr 2009   #5

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by cpconley View Post
Hello, I have an Asus M4A78T-E mobo, and I had installed the cpu in the mobo with DDR3-1066 RAM. My problem is that I have double checked all the cables, made sure they are all plugged in, and even checked the heatsink and cpu over and over again. It posted ONCE, and then I went into the bios, changed the boot priority to boot to my primary hard drive, and then saved and exited. My problem happens after I have done this, no video, no post, theres nothing, absolutely nothing. Everything works, video card kicks on, fans spin, cd burner turns on, hard drives kick on, but no post or video. I have checked my RAM speed, and it says that the Phenom 2 x4 955 supports UP TO 1333, which I am guessing it supports lower speed RAM under 1333. I checked Asus and it says that the 955 is supported, but only after the 1001 update for the motherboard. I have come to conclude that it is either my RAM speed, the cpu itself, or I need to reset the CMOS and flash the bios to update and get support for my cpu. Any help on this topic would be appreciated, I really don't want to send it back to newegg for a refund. Please help.
If it has already booted I doubt that it requires a BIOS update, I have had a problem like this once with an Asus M3 board it failed to come out of the BIOS properly and exhibited the symptoms that you describe. The only option was to RMA the board.

B4 you do that though I suggest that you remove all hardware from the MB. Replace only the bare minimum then try again to see if it will boot

I hope this helps

Pooch
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Phenom X4 955 help




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Phenom X4 955 help
Thread Forum
amd fx or phenom? Hardware & Devices
AMD A6 2.3/1.4 vs AMD Phenom 1.7 Hardware & Devices
From AMD Phenom II X3 720 to AMD Phenom II X4 20 Performance & Maintenance
AMD Phenom II x6 are out Hardware & Devices
CPU AMD Phenom x4 Overclock help ? PC Custom Builds and Overclocking
AMD Phenom II X4 965 HELP! Hardware & Devices
AMD Phenom II X4 925 2.80 GHz PC Custom Builds and Overclocking

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:50 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33