Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Win 7 won't autoplay my Sony camera

03 May 2010   #1
bertie11

Windows 8.1.1
 
 
Win 7 won't autoplay my Sony camera

When I plug my USB Sony Cybershot camera in I don't get the autoplay option coming up, even though I have 'ask me every time' selected.

I can see the camera in Explorer and can get to the pictures, but I woulld like to be asked if I want to download the pictures to a folder!


My System SpecsSystem Spec
.
03 May 2010   #2
BrettM WinTeam

Windows7
 
 
Autoplay

How to Enable Autorun for Removable Media in Windows 7:

1.In Windows 7,Click the Start Button and select the control panel. Make sure that control panel open up under the default view.

2.You should actually click on “Hardware and Sound” --> the “Autoplay” options on the next screen.

3.At the top, check "Use Autoplay for all devices" and Click Save button.

Also, take a look at this site for more information!
Autoplay__How do I make Autoplay retain the application that I select? Save does not work.

I hope this helps!

Brett M,
Windows Outreach Team
My System SpecsSystem Spec
04 May 2010   #3
bertie11

Windows 8.1.1
 
 

Hi BrettM

Well. I had already done the first part of your suggestions and I have everything set to 'Ask me each time' but Win 7 still won't see my camera..

With the second suggestion, searching on gpedit.msc comes up with nothing so I can get no further than that!
My System SpecsSystem Spec
.

06 May 2010   #4
bertie11

Windows 8.1.1
 
 

Can anyone please tell me why a search on gpedit.msc comes up with nothing? Is there some sort of administrator problem?
Thanks.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Win 7 won't autoplay my Sony camera




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
Turn on autoplay for camera card insertion?
Dad just called and wants to know why his Fuji camera card isn't bringing up a box to import pictures when he plugs it into PC. I connected and sure enough the card is in Computer as a drive and readable, but apparently the autoplay setting has been lost after his printer was installed last week....
Hardware & Devices
Canon camera recognized on USB, but not AutoPlay
I have two HP laptops and a Canon SX130is digital camera. I am not using Canon's camera software -- I just want to download photos. Both computers are running Win7-64. Both are Home Premium Versions. On my HP Envy, USB recognizes, the camera, AutoPlay opens so I can select my action and I can...
Hardware & Devices
Sony visual camera not working on w7 64
Guys, I am going crazy. I installed w7 64 bit and my sony vaio vgn-cr590 camera does not work. I have tried everything. Contacted support and they told me a lot of stupid stuff. Under the device manager the sony visual camera does not appear. I don't know what to do. I really need my camera. Do you...
Drivers
Camera appears twice in autoplay
I got a new camera and had to replace it because of a defect.....the exact same model. Now it appears twice in autoplay in the settings where you decide what you want Windows to do when media is connected. I got a camera, plugged it in via USB, Windows got the driver on it's own, and I have...
Hardware & Devices
need sony camera driver
hi, i need an USB update for Sony Cybershot DSC-S750
Drivers
sony camera dsc-w80 not recognized
Hi, I am trying to connect my sony digital camera DSC-W80 to windows 7 (ultimate) but the device driver is not installed by windows. I tried to search for latest driver but couldn't find ? I have also installed the CD which came along with the camera, but still the camera is not detected. ...
Drivers


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App