Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Odd Issues After System Upgrade

04 Jun 2010   #1

Windows 7 Professional
 
 
Odd Issues After System Upgrade

Hello...

I recently upgraded my machine and I am experiencing issues.

The issues:

* Scanning with an anti-virus (multiple tried) crashes the Windows AntiMalware Service
* Surfing the web results in Aw Snap pages on Chrome, and crashes on Mozilla Firefox and Opera

This has all repeatedly happened on clean installs of Windows 7 x64, Windows 7 x86, and Windows XP x86

Here are the specs of my machine:
Newegg.com - GIGABYTE GA-770TA-UD3 AM3 AMD 770 SATA 6Gb&#47;s USB 3.0 ATX AMD Motherboard <--- The new mobo I just purchased and installed
Newegg.com - A-DATA 4GB &#40;2 x 2GB&#41; 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333 &#40;PC3 10666&#41; Dual Channel Kit Desktop Memory Model AD3U1333B2G9-DRH <--- The new RAM I just purchased and installed
Newegg.com - AMD Phenom II X6 1055T Thuban 2.8GHz 6 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM3 125W Six-Core Desktop Processor <--- The new CPU I just purchased and installed
Newegg.com - OCZ StealthXStream OCZ600SXS 600W ATX12V &#47; EPS12V SLI Ready Active PFC Power Supply <--- The new PSU I just purchased and installed

Other than that, I have:
- ATI Radeon HD 5670, with 1 GB of DDR5 RAM;
- 3 Hard Disks: One Hitachi 250GB, one Hitachi 500GB, one WD 500GB (note: I used 2 different drives for installations, had the error on both. One drive is a Media drive)
- 1 RALink RT61 Turbo Wireless NIC

I think that's my main components. I ran memtest86 on the RAM, and it passed. I was wondering if anyone had ideas as to what this could be caused by. A virus on my media drive makes sense based on what is crashing, but I never had these problems on my old Windows 7 x86 install with the old components. If I forgot a crucial piece of info, please tell me.

Thanks for the insight. I'm really stumped here.


My System SpecsSystem Spec
.

04 Jun 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Welcome to the Forum

If you are using the term upgrade correctly, that is the problem. You must do a clean install, best if format is included.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2010   #3

Windows 7 Professional
 
 

Hi, I meant that I had upgraded my system as in components wise. I linked the new components above. I clean installed Windows 7 x64 & x86 as well as Windows XP x86 and had the same issues with all three. Sorry I wasn't clear!
My System SpecsSystem Spec
.


04 Jun 2010   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Sorry for the misunderstanding, but so many make an upgrade install and experience nothing but problems.

Run an antivirus scan
HouseCall - Free Online Virus Scan - Trend Micro USA

Download and run malwarebytes. I think the problem is a case of the nasties.
http://www.malwarebytes.org/mbam.php

If you cannot perform one or both of these scans. I am pretty sure it is a virus or malware.
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2010   #5

Windows 7 Professional
 
 

Okay, here's what I'll do -- I'll format all three hard drives in my machine, and then proceed to install Windows 7 x64. When I get it to the point where I can test out a virus scan, I'll check out what happens and report back here. Thanks for the advice, here's hoping it ends the problem.

Joe
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2010   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium SP1, clean install, upgrade disc
 
 

Joe

I truly wish you the best of luck. Report back.
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2010   #7

Windows 7 Professional
 
 

That appears to not have worked.

I am seeing the "AntiMalware Service Executable" crash upon a scan with MSE.
The "Aw, Snap" pages continue to appear in Chrome, though IE didn't mess up for me at all.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Odd Issues After System Upgrade




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Odd Issues After System Upgrade
Thread Forum
XP to windows 7 upgrade incompatibility issues caught by Upgrade Advis Installation & Setup
Trust issues with system upgrade from Windows vista to 7 Network & Sharing
A few upgrade issues. Installation & Setup
Touchpad issues after Win 7 upgrade Windows Updates & Activation
Upgrade issues Installation & Setup
Windows 7 Upgrade Key Issues Installation & Setup
Win 7 upgrade issues Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:18 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33