Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: 4 led light's on mobo

12 Jun 2010   #1

windows 7 home premium 64 bit
4 led light's on mobo

when i go to turn my computer on 4 solid Red led light's are on. im wondering if this is just a simple bios chip change or if my cpu mobo and ram are fried if anyone has experienced this problem before with a nf4 lanparty ultra-d mobo and fixed the problem knows. if you could get back to me asap would be nice

My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2010   #2

Windows 7 Home Premium 64bit

Just hanging at pre-post?
Some NF4s had a occasional cold boot issue.

If you've made any recent changes/upgrades check that all cables are securely connected.

Sometimes a hard CMOS reset can help:
Remove the power from the PSU, and power up to drain off any excess power
Remove all but 1 stick of RAM
Remove the battery
Move the clear CMOS jumper to the clear position.. wait about 10 minutes
Replace the battery
Move the jumper back to its original position.

Now try to power up again. if you can post go straight to bios and "rest optimised defaults"

The lights mean:
4 LEDs on = Power applied, checking CPU
3 LEDs on = CPU has been detected OK, checking RAM
2 LEDs on = RAM has been detected OK, checking VGA
1 LED on = VGA has been detected OK, entering BIOS
0 LEDs on = System has booted to the Operating System

Have you tried clearing CMOS?
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2010   #3

Windows 7 Pro X64 SP1

See p. 59 of the manual:

There's not a lot of text with it, but it looks like the four diagnostic LEDs are supposed all light at startup, but to turn off one at a time as bootup progresses.

None of the four are supposed to stay lit after a normal boot. But see:

LP UT Ultra-D - 4 red led diagnostic - DFI Club Global Support Forum

It's a bit hard to conclude what your problem might be from this. It could be a graphics card that needs to be reseated, a failing power supply, or none of the above.

Best of luck.
My System SpecsSystem Spec

12 Jun 2010   #4

Windows 7 ultimate 64 bit / XP Home sp3

If you would fill in your complete system specs it would help. I startd out on the DFI forums and a lot of the cold boot problems had to do with power supplies, some of the DFI boards are very picky about PSU's and what memeory they will use.
Also some of the cold boot issues were never resoved. So if we could get your specs we might be able to help further. Thanks. Fabe
My System SpecsSystem Spec
13 Jun 2010   #5

windows 7 home premium 64 bit

amd athlon 64x 2.4 ghz 2 gig ocz ram nf4 lanparty ultra-d 500 watt psu atx razer salmosa mouse acer 19 inch flat wide screeni don't know what else to say.
My System SpecsSystem Spec

 4 led light's on mobo

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
HDD Light
Is there any problems with the hdd if the light is on the hole time ? On my school pc it flashing blue the whole time. If the hdd is broken, i need to repplace it and i don`t have that money.. Please answer. :)
Performance & Maintenance
Mobo not detecting HDMI? - ATI Radeon HD 4250 onboard ASUS mobo
This problem has the configuration listed in my system specs below, which have just changed recently. My OCZ Vertex 2 died, RMA'ed but sold, and replaced with the Transcend SSD720, 2.5" SATAIII 64GB. Also sold my GPU... :cry: Now, trying to get everything back on track. I reinstalled my OS on...
Hardware & Devices
switching from 1366 to 1155 then switching mobo to ib mobo
Hey guys, not entirely sure if this is the right section but I'm considering selling my 1366 chipset. I run an I7 960 at 3.2ghz stock, some pretty average 6gb corsair ram and an Asus P685D-E mobo. And have a thermaltake chaser mk-1. I'm considering upgrading in two weeks. I already have 3...
PC Custom Builds and Overclocking
MOBO baked. Need to maintain 7 OS and files from HD on new MOBO
I have read several posts about issues with this already. I had an ECS P4M800 Pro-M V 2.0 with a Pentium 4 2.88. I had a primary and secondary hard drive as well as a DVD RW on it. My brother-in-law originally build the computer some years ago. I got the dreaded call the other day, "Honey,...
General Discussion
Too light for me
How does one make the menur "divider lines" (can't think of another term) darker? For example, right-click on the start globe. Reveals "properties" and "windows explorer." But when mousing over them, the highlighting & divider lines are so light that it's hard to see which is highlighted. Any...
HDD Light Off
I wasn't sure where to post forgive me if I was wrong. I have been having a problem with what I think is my HDD, but yet again I'm not completely sure. Anyways my HDD is brand new, its a WD Caviar Black 1TB 7200RPM, all the stress tests come back with positive results when I run them...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:46.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App