Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange behavior when installing 2nd OS

24 May 2009   #1
merkat106

Windows 7 Enterprise x64 SP1
 
 
Strange behavior when installing 2nd OS

Here's the scenerio: Windows 7 7100RC is installed on my custom PC. I wanted it to dual boot XP Pro x64. I shrunk the Win 7 volume to be able to create a partition for XP. Everything's good so far.

I insert the XP Pro x64 disk and reboot. XP begins to load. The install gets all the way to the point where it asks about where to install it. I indicate the new unformated partition I made. I tell setup to format the new partiton, then all of the sudden, the computer shuts off - dead. It does not reboot!!!

Confused, and remembering that Vista doesn't install on more than 4gb ram, I remove half the ram in the system from 8gb to 4 gb.

I then retry to install XP Pro x64. This time I only get to the partition listing before it shuts off.

I then power it back on and let Windows 7 load, the boot loader hadn't yet been damaged from XP. It is stable...and its been on now for roughly 25 minutes. So I know that no hardware is shorting or being defective.

What is going on here?


My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #2
merkat106

Windows 7 Enterprise x64 SP1
 
 

More info: Googled my issue.
* Hard drive is not bad - drive is brand new, had it for less than a day, and runs win 7 fine (even after having been cloned from a previous older drive)
* RAM - if any was bad, then I'd have problems with win 7
* Mobo - maybe a month old, and works correctly or I would have problems with win 7
* Install disc - is a burned copy, probably the cause, but not sure why it would work all the way up to said point.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #3
Uber Philf

W7 RTM Ultimate x64
 
 

not sure buddy, im having trouble getting windows pro x64 on mine too, as soon as its done loading the files, i get BSOD :S..

Enzo.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #4
slithernet

Windows 7 Ultimate x64 Retail RTM, Ubuntu 9.10
 
 

You have to install xp first and then win7. Always go old OS to new OS.
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #5
merkat106

Windows 7 Enterprise x64 SP1
 
 

Should I dual boot Linux instead of XP?
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #6
slithernet

Windows 7 Ultimate x64 Retail RTM, Ubuntu 9.10
 
 

I havn't done a duel boot with win7 and linux yet, u should do some research on the flavor ur gonna install and make sure the bootloader works with win7
My System SpecsSystem Spec
24 May 2009   #7
slithernet

Windows 7 Ultimate x64 Retail RTM, Ubuntu 9.10
 
 

My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange behavior when installing 2nd OS




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Strange behavior when installing 2nd OS
Thread Forum
Strange Network Behavior Network & Sharing
strange usb copying behavior General Discussion
Strange FLAC behavior Music, Pictures & Video
Strange Ramping Behavior Performance & Maintenance
Strange fan behavior Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:37 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App