Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: After instaling windows 7 screen goes black an i cant do anything

11 Nov 2010   #1

Windows Ultimate 32bit
 
 
After instaling windows 7 screen goes black an i cant do anything

it's just like i've described into subject...
I've installed windows 7 ulitimate 32bit and everything is went fine during installation.
After last restart screen goes black and i cant do anything.I cant boot up into bios at all...The only thing that i get is the black screen and flickering bios cursor and only command that responding is ctrl+alt+del
would you please help me on this problem!
Thank you and sorry if my english is bad!

My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2010   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Hello ferweks. Welcome to the forum. Your English is fine.

To get more intelligent answers, please fill out your "My System Specs" as thoroughly as you can.

Is this a desktop or a laptop?
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2010   #3

Windows Ultimate 32bit
 
 

its a desktop computer.
i have msi motherboard,2gb of ram (kingstone),nvidia 9600,seagate hdd...
My System SpecsSystem Spec
.


11 Nov 2010   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Do you get a POST beep? A single beep that occurs within 5 seconds or so of pushing the power button and before the Bios screen starts.

2 Things to try:

Shut off the computer (Press and hold the power button for a few seconds, or you may have to use the power supply switch), wait a few minutes then power back on. Will the bios start now?

Shut off the computer, disconnect the hard drive, then power back on. Will the bios start now?
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2010   #5

Windows Ultimate 32bit
 
 

i've tried what you propose to me...i've shot down and hold the power button for a few moments and nothing...
but when im disconnected hard drive i've get message "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device" and i put my windows 7 cd into cd rom and everything runs ok (it starting to install windows) i've tried again with conected hd and i get same thing...black screen and i can to nothing
I didnt get my bios runing still and i didnt get beep sound on computers power on.
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2010   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

That is good. It tells us that you have working video and normal boot functions from CD/DVD.

But I am confused because you normally do not get the "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device" message until after the BIOS has started and run it's routine. Are you sure the BIOS does not POST or run?

Try shutting down, restarting, and pressing the DEL key to enter the BIOS.

If that doesn't work, you may need to do a Clear CMOS to get back into BIOS.
  • Shut down the computer > remove the power cord.
  • Remove the 3v battery.
  • Move the CLR CMOS jumper from pins 1-2 to 2-3.
  • Touch a metal part of the case and Press and Hold the reset button for approx. 30 seconds to discharge all power from the board.
  • Put the CLR CMOS jumper back on 1-2.
  • Replace the battery > replace the power cord > boot.
  • If the CLR CMOS worked you will need to reset the date and time.
Also see here for BIOS troubleshooting on MSI boards:
MSI Computer Corp. - Support
My System SpecsSystem Spec
11 Nov 2010   #7

Windows Ultimate 32bit
 
 

Yes im sure,it not post or run because i will start it by now,presing del or F12,F2,F8 and i cant do that at all,the only thing that i can do is ctrl+alt+del and it restarts computer.
I will try to do this and i will let you know what i did!
TVeblen,thanks for helping me,and thanks for your time!
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2010   #8

Windows Ultimate 32bit
 
 

i did what you told me,i reset clr cmos and i im entered into motherboard bios and i loaded optimized defalut settings,set up time and date and i save changes and exit and after all that i get same thing,black screen and i cant get into bios again...
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2010   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 64 Bit Home Premium SP1
 
 

Wow. This is confusing.
You did a clear CMOS and got into the BIOS and could make changes. But when Saving & Exit it freezes. (That would be understandable if the Windows 7 install was no good, and is a whole new issue), but if you then try and re-boot it won't POST or run the BIOS that would indicate a different issue.

I'm wondering if the 3v CMOS battery could be dead (dying). Can you test the voltage on the battery? Or just replace it with a new one - they're pretty cheap.

Also: keyboard & mouse. Are they wired or wireless?
My System SpecsSystem Spec
12 Nov 2010   #10

Windows Ultimate 32bit
 
 

ok i've think i've solved this one...im restarted bios by removing cmos once again, and im eneted into him and set up my boot devices,restarted my comp and im successfully start installation of Ubuntu...
i've let you know if im was able to set up windows 7 after that!
Thanks for your help and your time!
All best!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 After instaling windows 7 screen goes black an i cant do anything





Thread Tools



Similar help and support threads for2: After instaling windows 7 screen goes black an i cant do anything
Thread Forum
Black screen between Windows starting and login screen General Discussion
Black screen w/cursor after Windows load screen - Nothing fixes it General Discussion
Black Screen w/ Cursor After Windows Loading Screen General Discussion
Black screen after windows start up doesn't go to login screen BSOD Help and Support
Restart leads to black screen before windows 7 splash screen BSOD Help and Support
Windows 7 - Virtual PC - Instaling Ubuntu Virtualization
:'( Problem with instaling windows 7 fail/bootup n more Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33