Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Installation Issue

07 Jun 2009   #1
Gosties

AMD Windows Vista Home Premium 32 bit & Intel Windows 7
 
 
Windows 7 Installation Issue

I have on numerous occasions attempted to install a version of 7 on my Amd machine.

Processor Amd 5000x2
Motherboard Asus M2N-VM Hdmi
Ram 4GB
Hard Drives 4 x 1tb ( Now removed)
1 x 500gb (System Drive)

The motherboard has inbuilt graphics of the Geforce 7050PV variety. The motherboard chipset is Nforce 630a.

The installation gets past the stage where you enter your user details. This installation either hangs or it blue screens. Using Windows 7 RC and one of the previous builds had the same issue.

I was wondering if any users of this forum have managed to get this or a similar bunch of components working with Windows 7.

I also have a Intel Quad Core system which has no installation issues whatsoever.

Any possible solutions would be greatly appreciated.


My System SpecsSystem Spec
.

07 Jun 2009   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Gosties

Hey welcome to SF. Are you installing from the same image on both machines? Did you do a clean install on both? More info please.

Ken
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2009   #3
Gosties

AMD Windows Vista Home Premium 32 bit & Intel Windows 7
 
 

I had used the same installation dvd's on all occasions for both machines. These discs were burned numerous times at various speeds because of the likelihood of a burning error. I have both 32 and 64 Bit iso's stored on a hard drive.
My System SpecsSystem Spec
.


07 Jun 2009   #4
Logetik

Windows 7
 
 

Hey,
I have had the exactly same problem. I have tried many times with different CDs, both 32 bit and 64 bit. I have also tried on a virtual PC using again 32 bit and 64 bit.

I just get a blue screen error, or something not found error.

I have downloaded it many times, so I made sure it was no corrupt.


Any help would be wonderful.

cheers,
Logetik
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2009   #5
myzr7

Windows 7 Ulti. x64
 
 

This has not happen to me but I have seen this on this forum. Try taking out half of your ram or even down to 1gb , if it installs then stick the ram back in and rerun wei. good luck to you. lm
My System SpecsSystem Spec
07 Jun 2009   #6
Gosties

AMD Windows Vista Home Premium 32 bit & Intel Windows 7
 
 

Cheers, will give it go and see what happens.

Tried the suggestion with the memory, all it results in is the machine rebooting, going to the safe mode screen. Then again constantly rebooting.

I am looking at building a new machine a few months down the line, and it looks like I will avoid a AMD Platform due to the issues I am having with Windows 7. It seems like the Nforce chipset is causing the problem.

Will check carefully to ensure compatibility of Intel Board and Processor with Windows 7 later in the year. The mentioned amd machine I am going to convert into a Windows Home Server for my Film and TV Series DVD's but will have to ensure their are no further issues with a server build.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2009   #7
antalgebra

Windows 7 64bit Ultimate Build 7268.0.090701-1900
 
 

I'd agree with the removal of RAM suggestion, you might ahve some bad sticks. Also, try installing from a USB thumb drive. I've seen this many times where the solution was to replace the burner altogether. Also, I dont see your BUILD anywhere, this is KEY to diagnostic. More info on this plz.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2009   #8
Logetik

Windows 7
 
 

Well I have, Intel Q9550, GTX 285, HyperX 4GB Kingston RAM.

Running Windows Vista 32 bit Ultimate.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2009   #9
Gosties

AMD Windows Vista Home Premium 32 bit & Intel Windows 7
 
 

USB drive installation does not work either.

No version of the windows 7 beta up to and including the RC version has worked on the Amd system. As mentioned before the Intel system I own has had no such issues with any version of the beta and RC.

I have swapped Sata DVD drives from both Desktop's but it results in the same issue.

I just feel it looks like the Geforce 7050PV and Nforce 630a combination is one that seems deemed to not work at all with Windows 7. It's a shame as Windows 7 IMO is far more usable and less resource hungry than Vista on my Intel pc.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2009   #10
Logetik

Windows 7
 
 

Ok. I just ran the setup on my computer and overwrote everything on my computer to Win 7. Working fine and loving Windows 7.

Cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Installation Issue




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Windows 7 Installation issue. Please Help.
Hello, I'm trying to install Windows 7 on a blank new computer I purchased at an auction. I get to the installing Windows part and I get this message. How should I resolve this?
Installation & Setup
Windows 7 installation issue
Hi guys, I am trying to install windows 7 onto my dell laptop it starts up and loads windows file and then i select language and install but after that it goes into set up is starting an stays like that for hours. Can anyone shine any light on this. Thanks
General Discussion
Windows 7 installation issue
Hey, i have a problem with my computer.. What i know is that it dont want to create a System reserved Partition... when i press "New" in the installation setup window. And im booting for a Usb, ive installed before with an usb and it worked perfect.. but not my main computer :( ___When i try to...
Installation & Setup
Windows 7 installation issue
Hi My PC got strucked while running windows 7. I re-installed the Windows7 again and now working fine. The only problem now is that, when I start, it is showing 2 Windows 7 and I have to choose 1. Can you pls help me to delete/remove the old windows 7 from the system???? thank you, ...
Installation & Setup
issue with Windows 7 installation
I have an issue with Windows 7 installation !!! I installed win 7 on my lenovo laptop today and am getting to see the win 7 logo. but after that i get a NDIS.SYS error. i try to do a system restore and start up repair and non of them work. after that i also tried to install vista on it, but...
BSOD Help and Support
Having an installation issue with Windows 7 64 bit RTM
Hi, My current laptop (AMD 64 Turin) is running Win 7 RC 32-bit. I am trying to install the RTM version of Win7 but this time trying to install the 64-bit version. I am not trying to upgrade it but clean install. But as soon as I launch setup.exe I am getting the following error: "The...
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App